Kilpailut

Tässä ovat Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen finalistit

Finalistit kohtaavat loppukilpailuissa lokakuussa Helsingissä Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä. Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -voittajat ovat alojensa Suomen mestarit.

Vuoden kokki -finalistit

Piero Silvani, keittiömestari, Olo Creative Catering
Tobias Malm, keittiömestari, Restaurant Hejm
Zhao ”GordonWen Yam, head chef, Restaurant Grön
Otto Hietamies, vuoropäällikkö, Lapland Hotels Bulevardi, Kulta kitchen
Ville Neulanen, vuoromestari, Palace
Benjam Papp, vuoromestari, Ravintola Demo

Vuoden tarjoilija -finalistit

Leeni Hyvärinen, Consulting general manager
Kelvin Tse, tarjoilija, Ravintola Vinkkeli
Sallamari Pietilä, ravintolapäällikkö, Vintero
Katrina Laitinen, sommelier, ravintoloitsija, Basbas Kulma Oy
Emilia Salminen, tarjoilija, ravintola Pöllöwaari
Alma Syrjänen, vuoropäällikkö, Bon Group Oy

Vuoden kokki -finalistit: Piero Silvani, Gordon Wen Yam, Benjam Papp, Ville Neulanen, Otto Hietamies ja Tobias Malm. KUVA Santeri Stenvall / Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija
Vuoden tarjoilija -finalistit: Emilia Salminen, Alma Syrjänen, Katrina Laitinen, Leeni Hyvärinen, Kelvin Tse ja Sallamari Pietilä. KUVA Santeri Stenvall / Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija

Yllä: Tältä näytti Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kisojen semifinaaleissa Turussa. Liiku eteenpäin painamalla ruudun reunaa.

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -semifinaalit järjestettiin ensi kertaa Turussa. Samassa Turun Maku -tapahtumassa järjestetään keskiviikkona karsintakilpailu, jossa valitaan Suomen edustaja kansainväliseen Bocuse d’Or -kokkikilpailuun.

Vuoden kokki -kilpailu viettää 30-vuotisjuhlavuotta.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen voittajat palkitaan kymmenen tuhannen euron apurahoilla. Vuoden kokin stipendin lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja Vuoden tarjoilijan stipendin Mara ry.

Kokkikilpailijat valmistivat semifinaalissa nieriää. Kuvassa Piero Silvanin annos. KUVA Santeri Stenvall / Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija
Alma Syrjänen kilpailusuorituksensa parissa. KUVA Santeri Stenvall / Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija

Kaikki Vuoden kokit

  • 2024 Simo Harrivaara
  • 2023 Johan Kurkela
  • 2022 Jonathan Slotte
  • 2021 Kim Päivästö
  • 2020 Lari Helenius
  • 2019 Mikko Kaukonen
  • 2018 Kalle Tanner
  • 2017 Mattias Åhman
  • 2016 Toni Kostian
  • 2015 Ismo Sipeläinen
  • 2014 Heikki Liekola
  • 2013 Erik Mansikka
  • 2012 Eero Vottonen
  • 2011 Henri Kotkavuori
  • 2010 Mika Palonen
  • (2009-2006 ei valittu)
  • 2005 Matti Jämsen
  • 2004 Juuse Mikkonen
  • 2003 Ari Ruoho
  • 2002 Marko Palovaara
  • 2001 Henry Tikkanen
  • 2000 Peppi Aralehto
  • 1999 Markus Aremo
  • 1998 Petteri Luoto
  • 1997 Michael Björklund
  • 1996 Aki Wahlman
  • 1995 Pekka Terävä

Kaikki Vuoden tarjoilijat

  • 2024 Janika Tiensuu
  • 2023 Kirsi Seppänen
  • 2022 Joonas Heino
  • 2021 Henna Kolehmainen
  • 2020 Christian Angelov
  • 2019 Heidi Martikainen
  • 2018 Noora Sipilä
  • 2017 Ronny Malmberg
  • 2016 Taneli Lehtonen
  • 2015 Saara Alander
  • 2014 Toni Yksjärvi
  • 2013 Maria Suihkonen

Vuoden kokki -tavaramerkkiä hallinnoi suomalaista ruokakulttuuria edistävä ELO-säätiö ja kilpailua järjestää Wihuri Metro-tukku. 


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi