Ketkä näistä oman alansa huipuista voittavat PRO-palkinnot vuonna 2025?
Ammattikeittiön työntekijä
-
Anne Hautamäki
Kokki ja kassatarjoilija, Unica, Turku
Anne Hautamäki on todellinen keittiökonkari. Hän aloitti uransa vuonna 1971 Turun puhelinlaitoksen henkilöstöravintolassa ja on sen koommin ehtinyt työskennellä niin krouvissa, kahviossa kuin Amicallakin. Vuonna 2001 Hautamäki siirtyi Unicalle, jossa hän palvelee yliopisto-opiskelijoita edelleen, vaikka voisi viettää jo eläkepäiviä. Hän viihtyy työpäivinään niin salissa kuin keittiössä, mutta tähtihetkiä ovat edustustilaisuudet. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Janni Raunio
Vuoropäällikkö, ISS Palvelut Nordea, Helsinki
Vuoropäällikkönä Janni Raunio huolehtii muun muassa henkilöstöravintolan ja kahvilan ruokalistoista, asiakaspalvelusta, hävikin hallinnasta sekä kampanjoiden ja somepäivitysten toteutuksesta. Häntä inspiroi uusien taitojen opettelu, asiakaskohtaamiset ja asiakaspalaute, ongelmanratkaisu sekä oma työyhteisö. Esihenkilötyön oppisopimuskoulutustaan viimeistelevä Raunio on erityisen kiinnostunut työturvallisuudesta. ”Työ on iso osa ihmisen elämää, ja siellä pitää viihtyä. Jos työntekijä …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Marjo Sundström
Palveluvastaava, Mainingin koulu, Espoo Catering, Espoo
Marjo Sundström pääsi jo uransa alkumetreillä rapsuttamaan varhaisperunoita silloiselle presidentille Mauno Koivistolle. Vuonna 2002 hän oli yksi Vuoden kokki -kisan semifinalisteista. Nyt hän vastaa 700 oppilaan kouluruokailusta Espoossa ja nauttii joka hetkestä. Sundströmin työpaikalla sosiaalinen vastuu toteutuu monella tavalla. Monikulttuurisessa työyhteisössä työkavereina on myös Espoon vammaispalveluiden asiakkaita, joille keittiötyöskentely tuo …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ammattikeittiön päällikkö
-
Annamari Paulavirta
Ravintolapäällikkö, Antell Poratie, Oulu
Tulosvastuullisena ravintolapäällikkonä Annamari Paulavirran vastuulla on paljon. Keittiön ja salin lisäksi hän hoitaa tilaukset, inventaarion, tarjousten tekemisen ja päivittäisen johtamisen. Lisäksi hän toimii Pohjois-Suomen Antell-kummina avustaen alueen ravintoloita muun muassa järjestelmissä ja henkilöstöasioissa. Paulavirtaa ajaa eteenpäin työn monipuolisuus ja jatkuva kehittyminen. Haaveena on johtaa tulevaisuudessa useampaakin ravintolaa ja kehittää alaa …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Janne Mäkinen
Keittiöpäällikkö, Ravintolat One ja Lift, Juvenes, Hyvinkää
Janne Mäkinen vastaa lounasravintolan päivittäisestä johtamisesta, hankinnoista, katteista sekä edustustilaisuuksista. Hänelle on tärkeää, että ruoka on laadukasta ja asiakkaat tyytyväisiä. Mäkinen tekee tiivistä yhteistyötä kollegoidensa kanssa ja opastaa myös uusia alalle tulevia nuoria. Hän on mu-kana myös Juveneksen Chef Clubissa, jossa suunnitellaan reseptiikkaa. Hän nauttii työstään, asiakkaiden kohtaamisesta ja tiiminsä …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Paula Kolppanen-Valli
Tuotantopäällikkö, Kilon keittiö, Espoo Catering, Espoo
Paula Kolppanen-Valli vastaa aterioiden valmistuksesta espoolaisiin kouluihin ja päiväkoteihin, palvellen noin 35 000 asiakasta 50 työntekijän tiimillä. Hän johtaa seitsemän hengen esihenkilötiimiä keskittyen toiminnan kehittämiseen. Kolppanen-Valli kohtelee monikulttuurisessa työympäristössä kaikkia tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti ja vaatii tätä myös esihenkilöiltä sekä kaikilta Kilon keittiön työntekijöiltä. ”Olisin hyvä PRO-voittaja, sillä olen helposti lähestyttävä, …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ammattikeittiön kokki
-
Sonja Jokela
Kylmäkkö, Unicafe Olivia, Helsinki
Sonja Jokela työskentelee kylmäkkönä vilkkaassa opiskelijaravintolassa ja vastaa ravintolan makeista ja suolaisista tarjottavista, jälkiruoista sekä juhlapalveluiden tuotteista. Lisäksi hän osallistuu vegaanisten tuotteiden kehittämiseen ja toimii UniCafen vastuullisuusagenttina. Jokela nauttii työnsä hektisyydestä ja luovuudesta ja kokee työnsä merkitykselliseksi. Hän haluaa kehittää itseään jatkuvasti, tähtäimenä tulevaisuudessa on myös esihenkilötyö. ”Sopisin PRO-voittajaksi, sillä …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Kimmo Juslenius
Keittiömestari, Antell Väritupa, Vantaa
Kimmo Juslenius vastaa päivittäin 300 asiakkaan lounasruoasta ja huolehtii keittiön siisteydestä, ruokalistasuunnitteluista, tilauksista ja hävikin seurannasta. Lisäksi hän ohjaa monenlaisista lähtökohdista tulevia nuoria työssäoppijoita, ja hänet on palkittu vuoden erityisohjaajana. Hän arvostaa hyvää tiimiä ja työilmapiiriä, sillä keittiötyö on joukkuelaji. ”Monipuolinen kokemukseni ravintola-alalta tekee minusta aikamoisen PRO:n. Kipinä elää vielä …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Andreo Anderson
Vuoropäällikkö, ISS Palvelut / Danske Bank, Helsinki
Andreo Anderson vastaa keittiön päivittäisestä toiminnasta ja tukee keittiömestaria ideoiden ja suunnitelmien toteutuksessa. Asiakastyytyväisyys ja erityisesti ruoan saamat kehut motivoivat häntä ja saavat työn tuntumaan merkitykselliseltä. Tiimityö ja hyvä ilmapiiri ovat hänelle työn tärkeimpiä puolia, ja hän innostuu yhteisistä onnistumisista. Omalla urallaan hän pyrkii kehittymään jatkuvasti ja toivoo etenevänsä joskus …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolapäällikkö
-
Tytti Nykänen
Ravintolapäällikkö, Restaurant & Cafe Soos, Espoo
Tytti Nykänen suhtautuu työhönsä antaumuksella. Työyhteisö ja asiakkaat ovat hänen työnsä keskiössä, ja hän kokee työnsä merkitykselliseksi juuri näiden ihmisten ansiosta. Hän korostaa hyvän työilmapiirin merkitystä ja tekee kaikkensa, että työyhteisössä viihdytään. Hän ohjaa työssään myös nuoria työssäoppijoita ja pitää suurena rikkautena sitä, että pääsee tarjoamaan heille valmiuksia itsenäiseen elämään. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Hanna Toivonen
Kahvilapäällikkö, Patisserie Teemu Aura, Helsinki
Hanna Toivonen johtaa Patisserie Teemu Auran henkilöstöä sekä vastaa tilauksista, katteista ja tuotekehityksestä. Lisäksi hän on mukana kahvilan päivittäisessä arjessa keittiötyöstä asiakaspalveluun. Toivonen haluaa jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä esihenkilönä ja tarjota asiakkaille parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Hänelle on suuri ilo tarjota asiakkaille tuotteita, joiden takana voi ylpeänä seistä. ”Haluan olla …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Himal KC
Ravintolapäällikkö, Taco Bell Iso Omena, Espoo
Himal KC vastaa ravintolapäällikkönä muun muassa henkilöstöstä, ruokaturvallisuudesta sekä ravintolan kannattavuudesta. Päivittäisessä työssä häntä motivoivat asiakaspalautteet, tiimin onnistumiset ja esihenkilöltä saadut kiitokset. Nykyisessä roolissaan hän keskittyy kouluttautumiseen ja urakehitykseen ja haaveilee tulevaisuudessa omasta pikaruokaravintolasta. ”Laitan aina tiimini etusijalle. Kun tiimini on onnellinen, hyvin koulutettu ja menestyvä, tunnen onnistuneeni esihenkilönä. Olen …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolan asiakaspalvelija
-
Anna Haikara
Vuoropäällikkö, Liikuntakeskus Pajulahti / Kanresta, Lahti
Liikuntakeskus Pajulahden ravintolan vuoropäällikkönä Anna Haikaran vastuulla on kokousten ja tilausten hoitaminen sekä viikkolistojen suunnittelu. Hän on mukana myös päivittäisessä ravintolatyössä noutopöydässä, kassalla ja tiskissä. Vastuullisessa työssä kokemusta on karttunut myös yllättävistä tilanteista. Haikara nauttii, kun saa olla joka päivä tekemisissä ihmisten kanssa. Kun asiakas lähtee hotellista tyytyväisenä, hän kokee …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Abdallah Medarhri
Vuoropäällikkö, Strawberry, hotelli Lilla Roberts, Helsinki
Abdallah Medarhri aloitti uransa Espanjassa astioiden kerääjänä. Lontooseen muutettuaan hän työskenteli cateringin parissa sekä UBS-pankin hovimestarina. Muutettuaan Amsterdamin kautta Helsinkiin, hän eteni Lilla Robertsissa nopeasti à la carte -tarjoilijasta vuoropäälliköksi. Töissä hänelle on tärkeää luoda ilmapiiri, jossa vieraat viihtyvät ja lähtevät mukavien muistojen kera, jotta he palaavat hymyssä suin. ”Olisin …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Päivi Wallden
Tarjoilija, Scandic Grand Marina ja Marina Congress Center, Helsinki
Päivi Wallden on työskennellyt Katajanokan Grand Marinassa ja Marina Congress Centerissä monessa roolissa vuodesta 1992 lähtien. Tällä hetkellä hän toimii pääasiallisesti kokousemäntänä ja tarjoilijana. Hän nauttii, kun saa kohdata erilaisia asiakkaita ja huolehtia heidän tilaisuuksiensa sujuvuudesta päivittäin. Motivoivaa on, kun töissä pääsee ratkomaan yllättäviä haasteita ja ylittämään asiakkaan odotukset. ”Rakastan …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ammattikeittiön tuotekehittäjä
-
Sari Näveri
Ravintolapäällikkö, Ravintola Ellen, Koulutuskeskus Salpaus, Lahti
Sari Näveri johtaa ravintolan päivittäistä toimintaa sisältäen lounasruoan, kahvilapalvelut sekä tilaustarjoilut. Hän vastaa myös reseptien kehitystiimistä sekä ruokalistatiimistä, jossa suunnitellaan kaikkien Salpauksen ravintoloiden ruokalistat aina puoleksi vuodeksi eteenpäin. Näverille tärkeintä on tarjota asiakkaille monipuolista, maukasta ja terveellistä ruokaa, uutta kokeillen ja asiakkaiden mielipidettä kuunnellen. ”Olisin hyvä PRO-voittaja, koska olen tottunut …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Simo Korvenpää
Keittiöpäällikkö, Paviljonki Jyväskylä, Jyväskylä
Simo Korvenpää vastaa Jyväskylän messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa muun muassa keittiön toiminnasta sekä tilaisuuksien ja ravintoloiden ruokatuotteesta. Työn monipuolisuus ja jatkuvasti moneen suuntaan kehittyvä ala inspiroi häntä vuodesta toiseen. Oman suolansa työhön tuovat tähtihetket, joista mieleenpainuvin on ollut Pohjoismaiden kuninkaallisten vierailu ja heille menun suunnittelu. ”Minulle on tärkeää päästä luomaan …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Ville Pyykönen
Keittiömestari, Tuotekehitys, Compass Group, Helsinki
Ville Pyykönen vastaa Food&Co -lounasravintoloiden tuotekehityksestä, reseptien päivittämisestä ja kehittämisestä. Hän luotsaa myös Compass Group Culinary Teamia, joka toi Suomelle vuoden 2024 kokkiolympialaisista kultamitalin. Käytännönläheinen ja monipuolinen työ inspiroi häntä vielä 25 työ-vuoden jälkeenkin. Erityisesti Pyyköstä kiinnostaa kehitystyö ja kouluttaminen, sillä hänestä on hienoa päästä jakamaan eteenpäin sitä hyvää, mitä …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolan kokki
-
Cengiz ”Dennis” Caliskan
Kokki, Classic Pizza Redi, Helsinki
Cengiz ”Dennis” Caliskan nauttii siitä, että saa tehdä laadukkaita pizzoja, joista jokaisesta voi olla ylpeä. Hän opastaa uusia työntekijöitä, auttaa tarjoilijoita ja nauttii työskentelystä siistissä ympäristössä, jossa tiimihenki on hyvä. Hän arvostaa vakioasiakkaita ja ilahtuu heidän palautteistaan. Hän on ylpeä työpanoksestaan ja toivoo saavansa jatkaa pizzan valmistusta eläkepäiviin asti, jakaen …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jonathan Guppy
Kokki, Ravintola Roka, Rovaniemi
Jonathan Guppy nauttii 28 vuoden kokemuksella ruoanlaiton ilosta päivittäin. Pitkän uransa aikana hän on toiminut keittiömestarina useissa ravintoloissa ja valmistanut ruokia muun muassa valtionpäämiehille. Hän auttaa mielellään nuorempia kollegoitaan ja kertoo heille vinkkejä ja niksejä, joita on vuosien varrella oppinut. Parhaana palautteena ja kunnianosoituksena hän pitää kollegoidensa arvostusta ja PRO-ehdokkuutta. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Mia-Maria Tschernij
Pääkylmäkkö, Bistro Bardot, Helsinki
Suomen kokkimaajoukkueessa olympiakultaa voittanut Mia-Maria Tschernij on kiitollinen siitä, että on löytänyt ammatin, joka ei tunnu pelkästään työltä vaan jossa saa innostua ja yllättyä joka päivä. Bistro Bardotin kylmän keittiön vetäjänä hänellä on tärkeä rooli tiiminsä motivoijana ja kehittäjänä. Hän haluaa kehittyä jatkuvasti työssään ja nauttii saadessaan inspiroida tiimiään uusilla …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Hovimestari/sommelier
-
Saana Harjula
Hovimestari, Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Brysseli, Belgia
Saana Harjula vastaa neljän Brysselissä toimivan suurlähettilään edustustilaisuuksien suunnittelusta ja käytännön järjestelyistä, kattaen kaiken tarjoilusta ja juomista vieraiden vastaanottamiseen ja tilajärjestelyihin. Hän nauttii erityisesti henkilökohtaisista kohtaamisista, yksityiskohtiin panostamisesta ja siitä, että pääsee ylittämään odotukset. Kollegana hän on pidetty ja arvostettu. ”Olen kasvanut PRO-voittajaksi työskentelemällä liki 20 vuoden ajan monipuolisesti ravintola-alalla, …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Samuel Muir
Sommelier, Palace, Helsinki
Samuel Muir vastaa Palacen viinipakettien, alkoholittomien juomasuositusten ja viinilistan suunnittelusta sekä viinikellarin ylläpidosta. Hän on elementissään saadessaan asiakkaat innostumaan uusista makuelämyksistä ja päästessään ylittämään heidän odotuksensa. Hänen motivaationsa kumpuaa intohimosta ravintola-alaa ja juomakulttuuria kohtaan, ja hän pyrkii kehittämään suomalaista viinikulttuuria eteenpäin. ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska pyrin kaikessa tekemisessä mahdollisimman …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Pilvi Auvinen
Sommelier ja ravintoloitsija, Grape Wine Bar & Tasting Room, Helsinki
Pilvi Auvinen vastaa viinibaarinsa päivittäisistä toiminnoista taloushallinnosta markkinointiin, viinivalikoiman kehittämiseen ja tapahtumien järjestämiseen. 15 vuoden kokemus viinien parissa on tehnyt hänestä alansa luotetun ammattilaisen, joka arvostaa itsenäisyyttä, tiimityötä ja mahdollisuutta luoda asiakkaille unohtumattomia hetkiä viinin ja ruoan parissa. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa toimintaa maahantuonnin puolelle. ”Sopisin PRO-voittajaksi, koska minulla on …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari
-
Oskar Kotka
Keittiömestari, Ravintola Vår, Porvoo
Oskar Kotkalle on kunnia saada olla mukana luomassa ihmisille elämyksiä. Kotka vastaa Vårin keittiön arjesta, henkilöstön asioista ja kouluttamisesta. Osakkaana hän kantaa vastuuta myös taloudellisesta kannattavuudesta. Työn monipuolisuus innostaa ja motivoi häntä joka päivä. Tilanteiden ratkominen ja selvittäminen onkin yksi hänen vahvuuksistaan. Vårin kehittäminen on hänelle sydämen asia, ja sille …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jyrki Jääskeläinen
Keittiömestari, Tasavallan presidentin kanslia, Helsinki
Jyrki Jääskeläinen vastaa tasavallan presidentin yksityis- ja edustustilaisuuksien ruokatarjoiluista hoitaen niin pienet tilaisuudet kuin itsenäisyyspäivän vastaanoton. Hänen uransa pysäyttävimpiä kokemuksia ovat olleet tilaisuudet Pohjois-Koreassa sekä Japanin keisarinnan tapaaminen. Työssään hän yhdistää perinteitä ja nykyaikaisia ruokatrendejä. Tärkeintä hänelle on jatkuva kehittyminen ja uusien haasteiden ratkaiseminen. ”Olisin hyvä PRO-voittaja, sillä pitkän työhistoriani …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Veera Valtonen
Keittiöpäällikkö, BasBas Kulma, Helsinki
Yhdeksän hengen keittiötiimiä johtava Veera Valtonen suhtautuu työhönsä intohimolla ja tekemisen ilolla. Hänelle ravintolatyön ydin on ihmisten kohtaamisessa, herkuttelussa ja ravintolan tunnelman jakamisessa. Valtonen nauttii tiiminsä onnistumisista ja kokee, että ravintolatyö on äärimmäisen palkitsevaa. Hänen mukaansa työyhteisön menestys lähtee reilusta ja kannustavasta johtamisesta, ja hän haluaa toimia esikuvana tuleville ammattilaisille. …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Baarimestari
-
Matias Pietarinen
Baarimestari, Hotel Maria, Helsinki
Matias Pietarinen on kokenut baarimestari ja ravintola-alan moniosaaja, joka vastaa Hotel Marian Bar Mariasta ja sen juomatuotteesta. Ravintolatöiden ohella hän on ansioitunut baarialan kouluttajana sekä Taitaja-kilpailun valmentajana ja tuomarina. Pietarinen on aktiivisesti mukana Baarimestareiden yhdistyksessä ja käy mielellään luennoimassa alan oppilaitoksissa, sillä jokainen alalle jäävä opiskelija on kultaakin kalliimpi. ”Olisin …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Saana Maaskola
Baarimestari, Bar4, Turku
Saana Maaskola vastaa Bar4:n päivittäisestä toiminnasta ja asiakkaiden viihtyvyydestä koko persoonallaan. Hän tuntee kanta-asiakkaansa ja pyrkii tekemään jokaisesta kohtaamisesta ainutlaatuisen. Maaskola pitää cocktailkoulutuksia ja kehittää aktiivisesti myös omaa ammattitaitoaan. Hän nauttii päästessään haastamaan itseään, luomaan uusia cocktaileja ja viemään cocktailkulttuuria eteenpäin. ”Sopisin PRO-voittajaksi siksi, että olen näyttänyt, että tällä alalla …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Tuomas Hämäläinen
Baarimestari, Strawberry, Hotel St. George, Helsinki
Hotel St. Georgen Wintergarden -baarin juomatuotteesta vastaava Tuomas Hämäläinen on menestynyt myös alan kilpailuissa, ja Suomen mestaruuden voittaminen on yksi hänen uransa kohokohdista. Jatkuva palo ja intohimo alaa ja cocktaileja kohtaan saa hänet innostumaan. Hämäläinen löytää työstään loputtomasti mahdollisuuksia kehittyä, oppia ja luoda uutta, ja se motivoi häntä päivittäin. Parhaana …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Opettaja
-
Anikó Lehtinen
Lehtori, Laurea, Espoo
Anikó Lehtinen vastaa Laurean juomaopetuksesta ja sen kehittämisestä. Hän opettaa myös ruoan ja juoman yhdistämistä, juomamatkailua sekä ravintola-alan markkinointia ja viestintää. Hänelle on tärkeintä, että opiskelijat saavat työnläheistä, ajankohtaista ja oikeasti ammattiin suuntaavaa monipuolista opetusta, joka innostaa heitä alalle. Opiskelijakeskeisyys sekä ravintola-alan kehittäminen ja arvostuksen nostaminen ovat hänen työnsä ytimessä. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Ari Manninen
Lehtori, Redu, Rovaniemi
Ari Manninen vastaa laaja-alaisesti juoma-alan koulutuksista Redussa. Hän toimii myös kisavalmentajana. Opettajana hän seuraa suurella ylpeydellä, kuinka hänen ohjaamansa opiskelijat kasvavat alansa asiantuntijoiksi. Hän on intohimoinen ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja, jolle on tärkeää luoda avoin, turvallinen ja tasa-arvoinen työ- ja opiskeluympäristö, jossa on mahdollisuus esittää myös eriäviä mielipiteitä ja olla erilainen. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Paraschos ”Akis” Staboulis
Lehtori, Perho, Helsinki
Paraschos ”Akis” Staboulis on ehtinyt opettaa uransa aikana useita menestyneitä ammattilaisia: PRO-finalisteja ja -voittajia sekä Vuoden Kokkia. Staboulis innostaa omalla esimerkillään ja edistää tasa-arvoa opiskelijoiden ja työyhteisön keskuudessa. Hän pyrkii kehittämään opetustaan vuosittain ja on saanut kiitosta opiskelijoiltaan vielä vuosia heidän valmistumisensa jälkeen. ”Sopisin PRO-voittajaksi, sillä olen 30 vuoden ajan …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Kahvilan työntekijä
-
Karoliina Poijärvi
Kahvikouluttaja ja vuorovastaava, La Torrefazione Fratello, Helsinki
Karoliina Poijärven vastuulla on paljon. Vuorovastaavan tehtävien ja lounaskahvilan arjen pyörittämisen ohella hän myös huolehtii uusien työntekijöiden baristakoulutuksesta ja koko tiimin ammattitaidon kehittämisestä. Latte art -kuvioiden ja kakkujen koristelemisen parissa Poijärvi on elementissään, ja hän löytää baristan työstä jatkuvasti asioita, joissa voi kehittyä. Tapahtumarikkaissa vuoroissa on oma koukuttavuutensa: mikään ei …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Minna Myllyniemi
Ravintolapäällikkö, Coffee House, Helsinki
Tulosvastuullisena ravintolapäällikkönä Minna Myllyniemi vastaa muun muassa tilauksista, varastonhallinnasta sekä henkilökunnan perehdytyksestä ja työhyvinvoinnista. Hänen ammatillinen intohimonsa nivoutuu lämminhenkisen asiakaspalvelun ympärille. Hänelle on tärkeää, että asiakas tulee huomioiduksi yksilöllisellä tavalla. Onnistuneiden asiakaskohtaamisten merkitystä hän haluaa painottaa myös tuleville ammattilaisille. ”Asiakkaan kohtaamisen tulee olla sellaista, jonka hän tulee muistamaan ja saa …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Jenna Sällinen
Vuoropäällikkö, Fazer Cafe Töölö, Helsinki
Jenna Sällinen panostaa työilmapiiriin ja asiakkaiden hyvään kokemukseen, mikä lähtee siitä, että töissä on hauskaa. Hän tuo positiivista tunnelmaa työpaikalle ja ilahduttaa asiakkaita hymyilevällä asiakaspalvelullaan ja taidokkaalla latte artilla. Hän saa virtaa asiakkaidensa ilahduttamisesta, ja hän onkin saanut paljon kiitosta asiakaspalvelutaidoistaan. Sällinen haaveilee tulevaisuudessa kahvilapäälliköksi etenemisestä tai urasta tuotekehityksen parissa. …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Vastuullisuus
-
ResQ Club
ResQ
ResQ on mobiilisovellus, jonka kautta muun muassa ravintolat voivat myydä hävikkiuhan alla olevia tuotteitaan. Sovelluksen avulla sekä myyjät että asiakkaat voivat myötävaikuttaa hävikin vähentämiseen ravintoloissa, kahviloissa, leipomoissa sekä ruokakaupoissa. Resq Clubilla on yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää Suomessa. ”Vastuullisuus on ResQ:n koko olemassaolon tarkoitus. Missiomme on auttaa ravintoloita, kaviloita, leipomoita ja …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
IPI Kulmakuppila
Kahvila IPI
Kahvila Ipi on alun perin perustettu kehitysvammaisen henkilön toiveesta, jotta hän voisi työskennellä aidossa, oikeassa kahvilassa. Kahvila tarjoaa työharjoittelupaikkoja ja osallistavaa päivätoimintaa yhteistyössä oppilaitosten ja Lyhty ry:n kanssa. Kahvilan toiminnalla halutaan tuoda esiin kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden osaamista ja edistää heidän työllistymistään ja yhteiskunnallista sopeutumistaan. ”Haluamme esimerkillämme vaikuttaa …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
KasvisPro-koulutushanke
JAMK, Savon koulutuskuntayhtymä, SeAMK, XAMK, Ammattikeittiö Osaajat, Maa- ja metsä-talousministeriö
KasvisPro-koulutushankkeessa edistettiin kasvipainotteista ruokailua julkisissa ruokapalveluissa, mikä vähentää ruokaan liittyviä ympäristövaikutuksia ja parantaa väestön terveyttä. Toteutetut koulutukset sekä edelleen avoimesti saatavilla olevat materiaalit tukevat ruokapalveluita kasvisruoan tarjonnan ja hyväksyttävyyden lisäämisessä ja edistävät näin ruokapalveluiden ekologista ja sosiaalista vastuullisuutta. ”KasvisPro lisäsi ruokapalveluiden osaamista ja ymmärrystä kasvisruokien ja kasviproteiinien käytöstä sekä niiden …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Innovaatio
-
Your Compass
Compass Group
Your Compass -sovelluksen tarkoitus on parantaa asiakaskokemusta ja asiakasdialogia sekä erilaisten mittareiden, kuten vastuullisuuden seuraamista. Tavoitteena on lisätä läpinäkyvyyttä ja vuorovaikutusta asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä. Sovelluksen raportointi antaa reaaliaikaisen tiedon asiakastyytyväisyydestä ja vastuullisuudesta, ja kaikki tarvittavat dokumentit löytyvät yhdestä paikasta. ”Compass Group Suomi haluaa olla alan rohkea uudistaja, ja Your …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Soupster Green Advisory Board
Soupster Family
Soupster Green Advisory Board (GAB) on konsernin työntekijöistä koostuva vastuullisuustoimikunta, jonka tavoitteena on kehittää Soupster Familyn vastuullisuutta työntekijälähtöisesti. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa pohtimaan erilaisia haasteita ja ratkaisuja vastuullisuuskysymyksiin. GAB on loistava työkalu työntekijöiden osallistamiseen ja sitä kautta saadaan hyödynnettyä tietotaitoa kentältä ja jalkautettua kehitysprojekteja matalalla hierarkialla käytäntöön. ”Näkisimme mieluusti työntekijälähtöisen …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
TAMK Catering Studio
TAMK
TAMK Catering Studio on restonomikoulutuksen oppimisympäristö ja ravintola-alan avoin innovaatioekosysteemi, jossa yritykset, opiskelijat ja loppukäyttäjät tuottavat yhdessä uusia asiakaskokemuksia ja ruokainnovaatioita. Se on palveluliiketoiminnan kehittämisympäristö, jossa yhdistyy oppiminen ja elämyksellisyys sekä ilmastoystävällisten ja terveellisten ruokavalioiden sekä kiertotalouden ja resurssitehokkuuden edistäminen. ”Meillä rakennetaan kestävää ruokajärjestelmää yhdessä yritysten ja tulevaisuuden tekijöiden – …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Yrittäjä
-
Veli-Matti Lampinen & Marko Simunaniemi
Ravintola Kajo ja Villit ja viinit, Tampere
Veli-Matti Lampisen ja Marko Simunaniemen Ravintola Kajo on elämyksellinen ravintola, jossa sekä ympäristö- että henkilöstövastuullisuus ovat alusta asti olleet arvossaan. Villit ja viinit on matalamman kynnyksen viini- ja cocktailbaari, joka jakaa Kajon arvot. Lampinen ja Simunaniemi haluavat viedä suunnannäyttäjinä alaa ja sen normeja eteenpäin palvelukulttuurin sekä henkilöstön hyvinvoinnin parantamiseksi. ”Jo …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Ilkka Länkinen & Katja Ikäheimo-Länkinen
Santapark, Rovaniemi
Santapark Arctic World on rovaniemeläinen perheyritys, joka tarjoaa elämyksiä arktisella alueella. Yrityksen monipuolinen tuoteperhe kattaa useita kohteita ja palveluja, jotka yhdessä muodostavat kokonaisvaltaisen elämyspaketin vierailijoille. Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen ovat vuosien varrella työllistäneet tuhansia ihmisiä ja saaneet yritykselleen runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä. Tähtäimessä on kehittää yritystä edelleen ja saavuttaa asema …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Lauri Kaivoluoto
Ravintola Backas, Vantaa
Lauri Kaivoluodon luotsaama tilaus- ja tapahtumaravintola Backas tarjoaa laaja-alaisesti tilaisuuksia yrityksille ja kuluttajille cateringista kesäteatteriin ja lavatansseista perhejuhliin. Kaivoluoto on luonut yrityksestään ilmiön, jota seuraavat somessa kymmenet tuhannet silmäparit. Kaivoluodolle paras kiitos muodostuu henkilökunnan yhteisistä onnistumisista, elämysten luomisesta ja onnistuneen tapahtuman jälkeisestä fiiliksestä palautteineen. ”Olen sitoutunut luomaan osaavasta ja hyvinvoivasta …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Tulokas
-
Siiri Kallio
Tarjoilija, Ravintola Töölö, Helsinki
Siiri Kallion työnkuva Ravintola Töölössä on monipuolinen. Hän hoitaa lounastarjoiluja, edustustilaisuuksia ja erilaisia tapahtumia, kuten häitä ja kokouksia. Sosiaalisena ihmisenä hän nauttii asiakaskohtaamisista ja tuottaa mielellään elämyksiä. Työkaverit ovat hänelle kuin toinen perhe. Positiivisesta asenteestaan ja ammattitaidostaan kiitettynä hän toivoo saavansa tulevaisuudessa esihenkilötehtäviä ja pääsevänsä jakamaan intoa alaa kohtaan myös …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Mohammad Said Mohammad
Kassa-tarjoilija, Fazer 8th floor, Stockmann, Helsinki
Mohammad Said Mohammad työskentelee Stockmannin Fazerilla monipuolisissa tehtävissä. Hän on edennyt kahvilan puolelta samppanjabaariin ja työskentelee välillä myös keittiössä. Hän panostaa erinomaiseen asiakaspalveluun ja haluaa, että asiakkaat tuntevat olonsa tervetulleiksi ja viihtyvät. Häntä motivoivat vaihtelevat työtehtävät, mukavat asiakkaat ja hyvä työyhteisö, ja hän haluaa jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä työssään. …
Lue lisää ja kannusta finalistia > -
Olivia Hermansson
Ravintolapäällikkö, Burger King Dixi, Vantaa
Ravintolapäällikkönä Olivia Hermansson toimii tiiminsä lähiesihenkilönä vastaten Dixin Burger Kingin työvoimatarpeesta, koulutuksesta ja työilmapiiristä. Hermansson nauttii siitä, että pääsee analysoimaan tuloksia ja seuraamaan sitä kautta yksikön kehitystä ja luomaan onnistumisia. Palkitsevinta työssä on opettaa muita ja seurata heidän kehittymistään ammattilaisiksi. Hän on työyhteisönsä kulmakivi, joka tukee ja inspiroi koko tiimiä. …
Lue lisää ja kannusta finalistia >
Kannustaminen on nyt käynnissä, ja finalistien kannattaa lyödä rumpuaan. Kampanjointia voi tehdä PRO-palkintojen kuvapankista löytyvien some- ja tulostemateriaalien avulla. Somejaon yhteyteen pitää liittää kuvaajatieto, joka löytyy tiedostonimestä.
Vuoden 2024 finalistit ja voittajat löydät täältä.