Osallistuminen ja säännöt

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Tältä sivulta löydät ohjeet palkintojen saajien ehdottamiseen sekä tiedot PRO-vuoden etenemisestä.

Miten saat tiimisi timanttisen tekijän, oman esimiehesi tai tuntemasi upean ammattilaisen mukaan finaaliin? PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin.

Finaaliin pääsy on kiitos hyvin tehdystä työstä, arvokas ja henkilökohtainen saavutus, varsinkin kun se tulee alan sisältä: omilta kollegoilta, esimiehiltä, yhteistyökumppaneilta tai työtiimeiltä.

7.8.2024

Ehdottaminen
alkaa

Kuka on pro?
Ehdota timanttista
tekijää palkinnon
saajaksi.

22.9.2024

Ehdottaminen
päättyy

Ehdokkaat ja
perustelut
pääsevät esiraadin
syyniin.

20.11.2024

Finalistit
julki

Kommentoi ja
kannusta
suosikkiasi kohti
voittoa 10.12. asti

29.1.2025

Tuomaristo
kokoontuu

Tuomarit
tekevät
päätökset
voittajista.

30.1.2025

Palkintojenjako
PRO-gaalassa

Voittajia
juhlitaan
PRO-gaalassa
Helsingissä.

Näin teet ehdotuksen PRO-palkinnon saajaksi

  1. Puhu kollegoiden kanssa ja miettikää yhdessä vuoden onnistujat. Voit ehdottaa työpaikaltasi useita ammattilaisia ja moninkertaistaa näkyvyyden.

  2. Mieti sarja, johon ehdotat upean ammattilaisen. On tärkeää, että hän on ehdolla juuri oikeassa sarjassa ja näin tasaveroisessa asemassa sarjan muiden ehdokkaiden kanssa. Katso sarjakuvaukset täältä.

  3. Kirjoita hyvät perustelut. On eduksi, jos perusteluita on sekä työnantajalta, esimieheltä että sidosryhmiltä. Voit täydentää ehdotusta kannatusnimilistalla. Kannatusnimilista tarkoittaa listaa ihmisistä, jotka haluavat nimellään tukea ehdokasta kohti PRO-voittoa. Se todistaa esiraadille, että kyseessä on ehdokas, jonka takana seisoo moni. Kannatusnimilistaan tarvitaan kannattajilta nimi, titteli ja sähköposti.

  4. Kun kaikki materiaali on koottu, tee ehdotuksesi täyttämällä ehdokaslomake ja kannatusnimilista verkossa. Lomakkeet ovat avoinna vain ehdotusajan syksyllä. Ehdottaminen tapahtuu vain lomakkeella, ja muita kautta lähetettyjä ehdotuksia tai materiaaleja ei huomioida.

  5. Ehdottamisajan sulkeuduttua esiraati kokoontuu valitsemaan finalistit.

  6. Finalistit julkaistaan loppusyksystä. Tällöin avautuu mahdollisuus kannustaa omia suosikkeja. Kannustusäänillä on väliä, ja jokainen kehu lasketaan mukaan tuomareille. Siispä jatka rummutusta ja jaa oman suosikkifinalistisi sivua, jotta hän kerää mahdollisimman suuren määrän kannustusääniä ja kommentteja.

  7. Tuomaristo ja mediatuomaristo kokoontuvat hetki ennen PRO-gaalaa ja valitsevat voittajansa finalisteista.

  8. Voittajat julkaistaan PRO-gaalassa. Lue lisää gaalasta täältä.


Usein kysytyt kysymykset

Voiko ehdokkaaksi ilmoittaa ihmistä, joka ei ole vakituisessa työsuhteessa?
Kyllä voi, sillä horeca-alalla on paljon erilaisia työsuhteita ja käytetään paljon vuokratyövoimaa. Tärkeintä on, että ehdotettu henkilö saa toimeentulonsa horeca-alalta.

Onko ehdottajan pakko olla esihenkilö?
Ei ole. Ehdottaa voi kuka tahansa työkaveri, tuttu, asiakas tai yhteistyökumppani.

Voinko ehdottaa itseäni PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi?
PRO ei ole kilpailu, joten itseään ei voi ilmoittaa mukaan. PRO on tunnustuspalkinto ja siksi jo ehdotetuksi tuleminen on kunnia-asia.

Työmme on tiimityötä. Voimmeko ehdottaa työryhmää, ettei yhtä nostettaisi ylitse muiden?
Alalla tarvitaan kaikkia tekijöitä, mutta PRO-tunnustuspalkinnon saaja on yrittäjä-, innovaatio- ja vastuullisuus-sarjoja lukuun ottamatta aina yksi henkilö. Työntekijän huomioiminen nostaa koko tiimin.

Onko ehdokkuus salainen?
Jokainen henkilö voi kertoa ehdokkuudestaan kenelle haluaa. 

Kuinka voin vaikuttaa ehdokkaani menestymiseen?
Hyvät perustelut ovat kaiken lähtökohta. Voit vauhdittaa ehdokkaan menestystä keräämällä kannatusnimilistan tukijoukoista ja toimittamalla sen ehdotuslomakkeen ohessa. Finaalivaiheessa voit jakaa finalistin sivua somessa ja kannustaa muita antamaan kannustusäänen finalistille. Tarina kertoo, että jopa Facebook-ryhmiä on perustettu ehdokkaiden tueksi.

Mitä ehdottaminen maksaa?
Ehdottaminen, ehdokkuus tai voitto eivät maksa mitään.

Kuka maksaa monen sadan kilometrin matkakulut?
Maksamme PRO-finalistien matka- ja majoituskulut. PRO-gaala järjestetään Helsingissä.

Mihin PRO-tunnustupalkinto sitoo?
Antamaan Aromi-lehden PRO-numeroon haastattelun heti palkinnonjaon jälkeen. Sarjan nimikkosponsori neuvottelee mielellään yhteistyöstä PRO-vuoden aikana. Toivomme voittajan suhtautuvan aktiivisesti ja positiivisella mielellä sponsorin toiveisiin.

Kuka valitsee finalistit?
Ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostuva esiraati valitsee finalistit. Ehdotuksen perusteluiden laatu ja kannatusnimilistan äänet ratkaisevat finaalipaikat.

Päättääkö sponsori PRO-tunnustuspalkinnon saajan?
Ei päätä vaan tuomaristo, joka koostuu laajasti horeca-alan eri osaajista. Jokainen tuomari antaa äänensä itsenäisesti ja toistensa äänistä tietämättä.

Mitä finalistit saavat palkinnoksi?
Jokainen PRO-finalisti palkitaan diplomilla, ja PRO-tunnustuspalkinnon saaja saa lisäksi upean patsaan omakseen. Lisäksi sponsorit ojentavat mystiset kirjekuoret ehdokkaille.

Jaa tämä artikkeli

Sarjat >


TILAA LEHTI

Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker