MAINOS

Aika ottaa maailman kuumin keittiötrendi Korea haltuun

Suomalainen kuluttajatutkimus kertoo, että kiinnostusta korealaista ruokaa kohtaan löytyy, mutta tarjonta Suomessa laahaa vielä perässä. Siksi Paulig PRO on suunnitellut täysin uudenlaisen Korean makujen työkalupakin. Koreasta inspiroituneilla Santa Marian uusilla mausteilla ja kastikkeilla sekä valmiilla resepteillä ravintola-ammattilaiset voivat ottaa helposti haltuun tämän hetken kuumimman keittiötrendin. 

Trendikästä fuusioruokaa, jaettavia annoksia ja paljon makua

Korealainen ruoka on fuusioruokaa, joka yhdistelee vaikutteita monista eri maista ja kulttuureista. Perinteisesti korealainen ruoka sisältää vain vähän punaista lihaa ja vastaavasti paljon vihanneksia, kuituja, palkokasveja, kalaa ja fermentoituja aineksia. Tästä syystä korealaisella ruokavaliolla onkin useita terveyshyötyjä, mikä on omiaan lisäämään sen trendikkyyttä.

Korealainen ruoka tunnetaan mausteisuudesta ja umamisuudesta, joka syntyy yleensä fermentoiduista tuotteista, sienistä ja seesamiöljystä. Toisiin aasialaisiin keittiöihin verraten korealainen ruoka ei ole aivan yhtä tulista, joten se maistuu tuliseen ruokaan tottumattomammillekin.

Korealainen ateria käsittää monta lisuketta, joista syntyy ystävien ja perheen kesken helposti jaettava kokonaisuus.

Perinteinen korealainen ateria käsittää monta lisuketta, joista syntyy ystävien ja perheen kesken helposti jaettava kokonaisuus. “Korealaisista kastikkeista ja maustesekoituksista löytyy syvyyttä ja monia makukerroksia, mikä tekee niistä kiinnostavia joka aterialla. Monesti pöytä on täynnä pieniä kippoja, joista jokainen ruokailija löytää varmasti itselleen mieluista syötävää.“ Paulig PROn keittiömestari Petteri Kanerva kuvailee.

“Korealaisista kastikkeista ja maustesekoituksista löytyy syvyyttä ja monia makukerroksia”, Paulig PROn keittiömestari Petteri Kanerva kertoo.

Ota korealainen keittiö haltuun ravintolakonseptista riippumatta

Koreasta inspiroituneet riisi- ja nuudeliruuat tuovat kaivattua vaihtelua perunalle ja pastalle ja korealaiset lisukkeet sekä maut muuttavat jo ennestään listalta löytyvät annokset houkuttelevimmiksi. Kuluttajia kiinnostavat sekä klassiset korealaiset annokset kuten bibimbap ja bulgogi, että Korea-fuusiot, joten uudesta tuoteperheestä voi hyötyä ravintolakonseptista riippumatta.

“Korealaisella vivahteella teet esimerkiksi burgereista näppärästi premium-burgereita, joilla on isompi vetovoima ja suurempi kate” Petteri vinkkaa.

Korealaisilla lisukkeilla saa uutta ulottuvuutta vaikkapa burgereihin.

Korealaista makumaailmaa helposti yhdestä purkista

Santa Marian uutuustuotteet ovat inspiroivia ja äärimmäisen käteviä ammattikeittiöissä. Ne ovat monipuolisia, ja niillä Korean makuihin pääsee käsiksi helposti yhtä purkkia käyttämällä. Koska korealainen ruoka on kautta aikojen saanut vaikutteita monista eri maista, myös länsimaista, suomalaisetkin raaka-aineet sopivat siihen luontevasti.

“Yhden purkin taktiikka suoraviivaistaa tekemistä. Tukusta ei tarvitse hankkia liutaa eri mausteita, eikä niitä tarvitse mittailla ruokiin monesta eri purkista. Valmiilla maustesekoituksilla ja kastikkeilla on myös helppo varmistaa ruuan tasalaatuisuus. Sillä on vaikutusta hävikkiinkin, kun yhdellä tuotteella voi maustaa monta eri ruokaa.” Petteri kertoo uuden tuoteperheen eduista.

Toteuta Koreaa monipuolisesti maustamalla

Black Pepper Soy Sauce:n mausta löytyy aavistus päärynää, joka tuo pippurin makua esiin. Sen paksun koostumuksen ansiosta kastike tarttuu ruuan pintaan ja maustaa kunnolla. Sitä voi lisätä kastikepohjiin tuomaan syvyyttä tai käyttää sellaisenaan.

Fermented Chili Sauce:ssa on hieman enemmän potkua. Se sopii niin ikään dipiksi ja ruuanlaittoon. Sen avulla syntyy täydelliset wingsit: joukkoon ei tarvitse vatkata voita, sillä fermentoituneisuus korvaa sen.

Kimchi Paste Chili & Garlic -tahnan tuhdit maut sopivat ruuanlaittoon tai nopean kimchin valmistamiseen. Yhdistämällä tahnan majoneesiin, saat kimchimajoneesia, joka sopii Korea-henkisiin burgereihin, hodareihin tai tacoihin. 

Fermented Soy & Chili -tahnan umamisuus korostaa muita makuja ja sillä maustuvat broileri, kasvikset ja tofu. Chili & Sesame -mausteessa on chiliä, paprikaa, suolaa ja sokeria – perusmaut korealaiseen keittiöön, kaikki yhdessä purkissa.


Santa Marian tunnistaa laadukkaista raaka-aineista ja aidosta mausta

Santa Marian tuotteissa on tunnistettavat maut, jotka syntyvät laadukkaista raaka-aineista. Tuotteen nimi ja etiketin merkinnät kertovat selkeästi makuprofiilin ja tulisuusasteen. Paulig PROlta löytyy myös juuri näille tuotteille reseptejä, jotka sopivat niin iltaravintoloihin kuin lounaspöytiinkin.

Kysyntää on, joten hyppää trendiin mukaan ja ota siitä kaikki ilo irti! Santa Marian uutuustuotteilla onnistut varmasti joka kerta. Löydät Santa Marian valmiin työkalupakin korealaiseen keittiöön tukuista, joten voit hankkia kaiken tarvitsemasi samalla kuin muutkin keittiösi raaka-aineet.

 


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi