Suomen paras burgeri 2025 löytyy alan harrastajien mielestä Hankasalmelta. Burger Lovers -yhteisön avoimessa yleisöäänestyksessä annettiin 20 581 ääntä. Grill Room sai äänistä lähes 11 prosenttia.
Video yllä: Avec pääsi maistamaan Grill Room Helsinki -ruokavaunun hampurilaisia Teurastamolla maanantaina. Siirry videosta toiseen painamalla ruudun reunaa.
Parhaan burgeriravintolan äänestyksessä toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Kaikki kärkikolmikkoon sijoittuneet ravintolat ovat saaneet alkunsa pienestä kioskista.
Ysitien varrella Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room Hankasalmi työllistää nykyisellään jo yli 24 työntekijää. Suosio on houkutellut asiakkaita pitkienkin matkojen päästä.
”Emme olisi ikinä uskoneet, että saisimme tämän kunnian jo toistamiseen, varsinkaan nyt, kun uusia, tasokkaita burgeriravintoloita nousee ympäri maata. Olemme kiitollisia ja nöyriä tämän tunnustuksen edessä”, sanoo Grill Roomin perustaja Joni Laitila tiedotteessa.
”Tämä palkinto on meille valtava asia. Olemme jatkaneet oman juttumme tekemistä: rehellistä, käsityönä tehtyä burgeria, johon uskomme. Emme ole kuitenkaan pysähtyneet paikoilleen, vaan ravintolaa ja reseptiikkaa on kehitetty jatkuvasti.”
Grill Room avasi täksi kesäksi Helsinkiin Tislaamo x Grill Room -kesäravintolan. Avec kävi tutustumassa siihen tuoreeltaan.
Lue juttu: Suomen parhaaksi äänestetty hampurilaispaikka saapui Helsinkiin – maistoimme wagyu-burgeria
Suomen paras hampurilaisravintola 2025
- Grill Room, Hankasalmi (10.82 prosenttia äänistä)
- Bursalad, Hyvinkää (9.72 %)
- The Van, Kotka (8.53 %)
- JJ’s BBQ, Salo (3.84 %)
- Street Boys, Kouvola (3.76 %)
- Harri’s Food Factory, Varkaus (2.80 %)
- Hiidenveden Grilli, Lohja (2.66 %)
- Box Cafe & Grill, Sipoo (2.62 %)
- Fisuburger, Kangasniemi (2.58 %)
- Pientila Holck, Joensuu (2.33 %)
- Kivisalmen Kievari, Konnevesi
- Burger5, Kuopio
- Boneless Flemari, Helsinki
- GP Grill, Lappeenranta
- J’Smash, Imatra
- Boneless, Tampere
- Bistro Liekki, Vantaa
- Gastropub Betony, Kouvola
- Mikki’s Grill, Mustasaari
- Kusmiku Foodtruck, Heinola
- Boneless Redi, Helsinki
- Brewe, Huittinen
- Burgers & Wine, Helsinki
- Boneless Jätkäsaari, Helsinki
- Gaiju, Liperi
- Boneless Laajasalo, Helsinki
- 2 Kundia Burgers & Fries, Rauma
- J&S Burger, Ii
- Kauppuri 5, Oulu
- Northern Lights BBQ, Tervakoski
- Linna Burgers & Coffee, Turku
- Sandwich Bros, Turenki
- Hamptown Burger, Hämeenlinna
- Pekari’s Burger, Hyvinkää
- Eepin Diner, Mikkeli
- Kepin Burgers, Salo
- Iloisen Pässin Maalaispuoti, Parikkala
- E-Meals Burgers, Vaasa
- Ravintola Kiulu, Ähtäri
- Ramin Konditoria Visulahti, Mikkeli
- Gastropub Holy Bacon, Iisalmi
- Hamptown Burger, Tampere
- Noparin Grilli, Iisalmi
- Ravintola Läävä, Joensuu
- Smokehouse 299, Tyrnävä
- Bowling Diner, Hankasalmi
- Papa’s Smokery, Riihimäki
- Kaapeligrilli, Leppälahti
- Bastard Burgers Mikonkatu, Helsinki
- Boneless, Jyväskylä
Yllä: Grill Room -ravintoloitsija Joni Laitinen esittelee smash-tekniikkaa, jolla pihvit prässätään. Litistetyn pihvin pinta karamellisoituu ja reuna ruskistuu. Jos upotus ei toimi, katso video Instagramista.

