Koronarajoitukset

Matkailu- ja ravintola-alan mielenilmaus #NytRiittää näkyi somessa ja ikkunoissa

PÄIVITYS 21.1.22 klo 22.48: Jutun aikamuotoja muutettu. #NytRiittää-mielenilmaus täytti somen ja näkyi katukuvassa ympäri Suomen. Katso kuvat tästä jutusta!

***

Pian kaksi vuotta kestänyt korona-aika on pakottanut matkailu- ja ravintola-alan polvilleen.

Kolarilaisen boutique-hotelli Aurora Estaten yrittäjät ovat keränneet väkeä mielenilmaukseen, joka toteutetaan netissä tänään perjantaina kello 19. #NytRiittää-hashtagilla lähetetyillä kuvilla on tarkoitus täyttää sosiaalinen media. Kuviin sytytetään kynttilöitä.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Sirly Ylläsjärvi (@chef_sirly) jakama julkaisu

Video yllä: Aurora Estaten yrittäjä Sirly Ylläsjärvi kertoo #NytRiittää-mielenilmauksesta. Jos upotus ei näy, katso video Instagramista.

Linkki: #NytRiittää-mielenilmauksen tapahtumasivu Facebookissa

#NytRiittää

Mielenilmaus tulee näkymään myös katukuvassa. Tampereella muun muassa huippuravintola Periscopea luotsaava ravintoloitsija Arto Rastas kannustaa ravintoloitsijoita toimiin.

”Haastamme kaikki ravintolat asettamaan ikkunaansa tekstin #NYTRIITTÄÄ perjantaina 21.1. klo 19. Nyt on aika saada äänemme kuuluviin”, Rastas sanoo.

”Matkailu- ja ravintola-alan jo kaksi vuotta kestäneet laittomat toimet elinkeinon estämiseksi on saatava päättymään. Koko ala on polvillaan anelemassa apua ja tukia menetyksistä, mutta valtiovallan vastaantulo on kylmäävä.”

Moni yritys sinnittelee konkurssin partaalla. Rastaan mukaan yrittäjät sekä työntekijät ovat erittäin väsyneitä ja epävarmuus tulevaisuudesta on romahduttanut monen terveyden ja talouden sekä uskon koko alaa kohtaan.

”Aurora Estaten yrittäjien innoittamana myös me haluamme olla omalta osaltaan vastustamassa näitä järjettömyyksiä, mitä tällä hetkellä Suomessa tapahtuu”, Rastas kertoo.

”Vaadimme perusteettomien ravintolarajoitusten purkua välittömästi tai oikein mitoitettujen korvausten kohdentamista pahiten kärsineille toimialoille rajoitusten ajaksi.”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi