Minut inspiroi alalle
Nuorena pelkäsin, ettei minusta tulisi koskaan mitään. Olin huono kemiassa, fysiikassa ja matikassa, joten haaveilemani lääkärin ura sai jäädä. Asuin Uudessa-Seelannissa, jossa televisiossa pyöri Master Chef -ohjelma ja päätin, että jos formaatti ikinä tulisi Suomeen, hakisin siihen. Ajattelin, että olisin hyvä amatöörikokki, sillä olin jo lapsena kulkenut papan mukana mato-ongella ja villisikametsällä Virossa. Osasin käsitellä sellaisia raaka-aineita, joita muut parikymppiset eivät ehkä osaisi. Pääsin kisaan mukaan vuonna 2004, ja siitä innostus ravintola-alalle lähti.
Lapissa minua inspiroi
Luonto ja vaihtuvat vuodenajat. Olen asunut mieheni kanssa 12 vuotta Lapissa. Välillä olen toki käynyt luomassa uraa etelässä mutta palannut aina takaisin Lappiin. Lapissa ihmiset ovat auttavaisia, tekeminen on erilaista ja karun kaunis luonto lähellä. Nyt eletään kaamoksen aikaa, sitten koittaa kevään ja kesän valo, ja syksyllä ruskan väriloisto. Suunnittelen Aurora Estaten ruokalistan aina eri vuodenaikojen mukaan.
Viimeisin kehittelemäni resepti
Jo ravintolamme alkuaikoina menusta löytyi poronkieltä, mutta asiakkaat eivät uskaltaneet tarttua siihen. Kerran tarjosin isommalle seurueelle poronkieltä tryffelimajoneesin ja sipulin kera, ja siitä pidettiin valtavasti. Niinpä otimme sen listan maistelumenulle, jossa se on nyt tykätyin annos.
Joulupöytäni kruunu
Saaristolaisleipä ja mäti. Pidimme kerran ystäviemme kanssa Ylläksellä yhteisen joulun, ja jokainen sai tuoda pöytään, mitä halusi. Minä, jouluhullu, toin saaristolaisleipää ja mätiä. En lapsenakaan pitänyt laatikoista ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että joulupöydässä ruuan pitää olla sellaista, mistä itse tulee onnelliseksi.
Pakkaspäivän iltana nautin Oskarin chiliä. Se on helppo valmistaa ja sen voi jättää uuniin kypsymään, kun lähtee ulkoilemaan. Aiemmin pidin laskettelusta, mutta nykyään lähden mieluummin liukulumikenkäilemään tuntureille.
Inspiroiva tv-kokki
Fanitan Henri Alènia. Hän on positiivinen, aito ihminen, jonka touhuja Selja-koiran kanssa on kiva seurata somessa.
Inspiroin muita
Lapissa eläminen ja luonnon kanssa kosketuksissa oleminen inspiroi ihmisiä. Lähiruoka on jo pitkään ollut trendi, mutta se, miten luonnosta oikeasti löytää ruokaa ja mitä siitä valmistetaan, kiehtoo monia.