Finalistit vuoden Vuoden kokki 2024 ja Vuoden tarjoilija 2024 -kilpailuissa valittiin 22. huhtikuuta käydyssä semifinaalissa Viking Glory -laivalla. Molempien sarjojen kymmenestä semifinalistista jatkoon pääsi kuusi parasta. Heidän joukostaan löytyvät seuraavat keittiön ja salin Suomen mestarit.
Kilpailijoita oli ympäri Suomen Helsingistä Leville asti. Tuomaristo kuvasi etenkin tarjoilijoiden suorituksia tasaisiksi, ja eroa syntyi pisteiden kymmenyksillä.
Koko kilpailun voittajat selviävät finaalissa, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka -messujen yhteydessä 24.-27.10.2024.
Tässä ovat molempien kilpailujen finalistit paremmuusjärjestyksessä. Suluissa näkyvät kilpailussa saadut pisteet.
Vuoden kokki 2024 -finalistit
Semifinaalin voittaja: Kim Mustonen, Havu Kitchen & Bar, Tahko (359)
Sija 2: Simo Harrivaara, Hiiohoi oy / Harrydanger, Helsinki (319)
Sija 3: Sami Hakamäki, Tmi Sami Hakamäki, Tampere (319)
Sija 4: Alfred Tallberg, Lapland Hotels Kultá Kitchen, Helsinki (317)
Sija 5: Petri Koski, Finnjävel Salonki, Helsinki (258)
Sija 6: Simon Selin, Restarant Hejm & Restaurant Fröj, Vaasa (256)
Vuoden tarjoilija 2024 -finalistit
Semifinaalin voittaja: Jeremias Salonen, Viinihuone Vinossa, Turku (83,4)
Sija 2: Leeni Hyvärinen, freelancer, Oslo 82,2
Sija 3: Alma Syrjäinen, Panza, Kuopio (81,4)
Sija 4: Janika Tiensuu, Ravintola Fiasco?, Helsinki (80,5)
Sija 5: Katriina Suominen, Finnair oyj / freelancer, Helsinki (80,1)
Sija 6: Tiia Hänninen, King Crab House, Levi (76,6)
Avec oli seuraamassa laivalla käytyä semifinaalia. Kilpailussa kokkien tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa tiukassa aikataulussa äyriäisvati, jonka tuomaristo arvioi. Kokkien piti myös tunnistaa neljän liemen makuaineet maistamalla.
Tarjoilijoiden tehtävänä oli kattaa pöytä ja huolehtia pöytäseurueesta. Tehtäviin kuului myös tietokilpailu.
Lue myös: Leeni Hyvärinen googlaa sinutkin, kun varaat pöydän Maaemosta