Ravintolat

Tuore PRO-voittaja, maailmaa kiertänyt keittiömestari Kim Mustonen avaa ravintolan Tahkovuoren rinteille

Keittiömestarisarjan PRO-palkinnon keskiviikkona voittanut Kim Mustonen on ehtinyt työskennellä urallaan Helsingissä, Lontoossa, New Yorkissa, Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Soulissa, Sydneyssä ja viimeisimpänä Nizzassa. Listaan voi nyt lisätä Kuopion, jossa Mustonen ottaa komentoonsa uuden Havu Kitchen & Bar -ravintolan.

Havu Kitchen & Bar avataan syksyllä 2023 Tahkolle. Samaan yhteyteen rakentuu näköalahotelli ja metsäkylpylä ulkosaunoineen ja -altaineen. Arkkitehti Sami Rintalan suunnittelema kokonaisuus sijaitsee keskellä Tahkovuoren rinteitä, joten se on autoton.

“Olen päässyt aloittamaan työni jo täysimääräisesti Tahkon huipulla. Onhan tuo toki hyppy Nizzan lämmöstä asumaan Tahkon rinteiden juurelle. Olen kuitenkin aina nauttinut hieman ainutlaatuisemmista toteutustavoista, sillä ne mahdollistavat myös kokemuksen puolella täysin uusia nyansseja. Eiku vaan paksummat lapaset sormien lämmöksi”, Mustonen kertoo.

Uutuusravintolaa konseptoidaan skandinaavisen puhtauden, metsän ja lähiraaka-aineiden pohjalta.

“Olen innoissani tekemässä suomalaista ruokavallankumousta paikassa, jossa raaka-aineet saadaan aidosti seinän toiselta puolelta metsästä ja naapurissa taas ihmiset tanssivat karnevaaleja aamun sarastukseen saakka”, Mustonen hymyilee.

Uutta ravintolakokemusta rakennetaan kevään ja kesän ajan, ja ensimmäisiä annoksia hahmotellaan helmikuussa. Tällä hetkellä Mustonen on seuraamassa Bocuse d’Or -kisoja Lyonissa.

Tunteikas voitto

Kolmekymppinen Mustonen on ehtinyt työskennellä urallaan jo useissa Michelin-palkituissa ravintoloissa.

“Alusta asti olen mielessäni rakentanut itselleni polun, jota pitkin pääsen tavoitteeseeni. En voi sanoa, että kokemukset esimerkiksi Soulissa olisivat aina olleet miellyttäviä, mutta olen tiennyt niiden vievän minua eteenpäin. On sitä tullut oltua hiestä märkä keittiössä useammin kuin muistan, 16 tunnin työpäivän jälkeen sitä on kaatunut sänkyyn ja ajatellut, että huomenna uusiksi”, Mustonen kuvailee.

Keittiömestarisarjan PRO-palkinnon ovat saaneet vuosien varrella esimerkiksi Olon Pekka Terävä ja Jari Vesivalo, ravintola Nokan Ari Ruoho ja ravintoloitsija Kari Aihinen. Kim Mustonen kantaa pystin suoraan Tahkolle, hiihtokeskusparatiisiin.

PRO-palkinnon vastaanottaminen oli Mustoselle tunteikas hetki.

“Kyllä tuo hetki tiivisti monta tunnetta yhteen. Kuten sanoin, omistan palkinnon alkuvuodesta menehtyneelle, Franzénissa keittäneelle Antti Lukkarille – hän oli monessa mielessä idolini. Taustamme ja historiamme sekä työmoraalimme keittiössä ovat hyvin samanlaisia.”

LUE MYÖS: Antti Lukkari 1993–2023 – Aromin muistokirjoitus keittiön tähdelle

LUE MYÖS: Nyt saa tuulettaa! Parhaat kuvat PRO-gaalasta 2023


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi