Kilpailut

Nuorten kokkien Suomen mestari on Joel Manninen

Joel Manninen voitti Suomen mestaruuden kotipaikkakunnallaan Rovaniemellä. KUVA Châine des Rôtisseurs

Alle 27-vuotiaiden kokkien Suomen mestari 2025 on Joel Manninen. Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailu järjestettiin Rovaniemellä viikonloppuna.

Rovaniemeläinen Joel Manninen pääsee edustamaan Suomea nuorten kokkien MM-kilpailuissa Turkissa 18.4.2026. MM-kisat siirrettiin tämän vuoden syksyltä ensi keväälle, joten valmistautumisaikaa on nyt erinomaisesti.

”Voitto tuntuu mahtavalta, koska se on kovan ja määrätietoisen harjoittelun tulos. Olen ylpeä, että saan voiton myötä tuoda esiin lappilaista keittiöosaamista. Seuraavaksi katse onkin Istanbulin kisoissa, ja siellä totta kai tavoitteena tuoda kulta Suomeen”, Manninen kertoo tiedotteessa.

Manninen työskentelee Lapland Hotels Sky Ounasvaaran keittiömestarina Rovaniemellä. Aikaisemmin Mannisella oli oma fine dining -tilausravintola Glowing Ember. Se toimi Ounasvaaralla, jossa hän rakensi elämyksellisiä illallisia Lapin raaka-aineiden ympärille. Vuonna 2023 Manninen kilpaili Masterchef Professionals Suomi -ohjelmassa.

Suomen mestaruudesta kisasi kahdeksan nuorta kokkia. Kilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin kokonaisuus yllätyskorin raaka-aineiden pohjalta. Ne olivat fenkoli, kuha, naudan petit tender ja puolukka ja valkosuklaa.

Toiseksi sijoittui tamperelainen Toni Uusilähteenmäki, joka työskentelee Vaihmalan Hovissa Lempäälässä. Kolmanneksi sijoittui jyväskyläläinen Paavo Hämäläinen Kuokkalan Kartanosta.

Nuorten kokkien SM- ja MM-kisoista vastaa Châine des Rôtisseurs -järjestö.

”Vuoden 2025 Nuori kokki -kilpailuissa tekninen taituruus oli kaikkien kilpailijoiden osalta miellyttävää katseltavaa. Keittiöhygienia oli hyvin hallussa ja taloudellinen raaka-aineiden käyttö oli sisäistetty asiaan kuuluvalla tavalla. Annosten huolellinen valmistaminen annetussa ajassa sujui pääsääntöisesti hyvin. Annosten esille laitto oli hyvin mietitty, makumaailma oli onnistunut ja annosten lämpötilat olivat myös tuotteille ominaiset. Kokonaisuutena kilpailun taso oli korkea ja piste-erot pienet”, kilpailun päätuomari Esa Koppelo toteaa Rotisseursin tiedotteessa.

Nuorten kokkien SM-kärkikolmikko vasemmalta oikealle: kakkonen Toni Lähteenmäki, mestari Joel Manninen ja kolmonen Paavo Hämäläinen. KUVA Châine des Rôtisseurs

Vuoden nuori kokki -voittajat

2024 Tatu Ollila, Muonio

2023 Saku Karstila, Jyväskylä

2022 Otto Hietamies, Helsinki

2021 Vilja Valliranta, Turku

2020 Valtteri Paltamaa, Jyväskylä 

2019 Niko Tähti, Helsinki

2018 Emmiina Lehtonen, Tampere

2017 Sanna Rahkonen, Oulu

2016 Atte Lassila, Oulu

2015 Laura Virolainen, Turku

Lue myös: Miten Suomi menestyisi ja saisi kaiken irti kokkikilpailuista? Hidasteena on pari ongelmaa, sanovat alan huiput

Juttua muutettu 16.4.25 klo 14.23: Toni Uusilähteenmäen nimi korjattu oikeaksi. Jutussa nimi oli aikaisemmin virheellisesti muodossa Lähteenmäki.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi