Kala ja merenelävät

Helsingin päärautatieasemalle avautuu mereneläviin keskittyvä ravintola

Helsingin päärautatieasemalle avautuu toukokuussa mereneläviin keskittyvä ravintola Brasserie La Place.

Brasserie La Placen ydintiimissä ovat keittiömestarit Adam Kiluvia ja Robert Purves sekä baarimestari-osakas Carl Ricardo de Peña Robles. Keittiömestarien ansioluettelosta löytyy työkokemusta esimerkiksi pääkaupunkiseutua kiertäneestä Bro’s Burgertruckista sekä Lontoon maineikkaasta The Fat Duck -ravintolasta.

“Brasserie La Placea luodessa ajatuksena oli muuttaa näkemystä siitä, miten mereneläviä yleensä Helsingissä tarjoillaan ja rohkaisemme kaikkia tulemaan paikan päälle kokemaan tämä itse”,
ravintoloitsija Robert Purves sanoo.

Eliel Saarisen suunnittelemalle, vuonna 1919 avatulle päärautatieasemalle on avautunut viime vuosina paljon uutta, muun muassa Olivia-ravintola ja Café Eliel. Brasserie La Placen paikalla Elielinaukio 3:ssa toimineen Original Barin tarina jäi vain vuoden mittaiseksi.

LUE MYÖS: Yksi Michelin-tähti sammuu vappuna – kolme ravintoloitsijaa kertoo, millä ratkaisuilla Suomen tiukassa tilanteessa voisi menestyä

LUE MYÖS: Tällainen on Kirsikka! Kauppahalleja rakastava Ville Relander rakensi ravintolaansa 2,5 vuotta unelmapaikalleen Helsinkiin

Brasseriella viitataan rennompaan ravintolaan, ja sellaista lupailee myös La Place. Kuvassa ravintoloitsija Robert Purves. KUVA Brasserie La Place


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi