Seminaarit

Helsinkiin on luvassa väkiryntäys juhannuksena, syynä jättitapahtuma

Messukeskukseen saapuu arviolta 80 000 vierailijaa kolmen päivän aikana. Tältä konventti näytti Messukeskuksessa vuonna 2016. KUVA Jehovan todistajat

Jehovan todistajien konventti tuo Helsinkiin ennätysmäärän kävijöitä juhannusviikonloppuna. Tapahtuma on samalla Suomen suurin sisäseminaaritapahtuma.

Seminaari järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Paikalle odotetaan 20 000 kävijää päivässä, ja koko tapahtuman kävijämääräksi arvioidaan 80 000 kävijää.

Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen kertoo Helsingin Uutisille, että he ovat järjestäneet samanlaisen tapahtuman vuonna 2016.

”Silloinkin oltiin Messukeskuksessa. Paikalla oli arviolta 13 000 ihmistä ja 1 500 ulkomailta saapunutta vierasta”, kertoo Palonen.

Palonen lisää, että konventeiksi kutsuttuja tapahtumia järjestetään vuosittain Messukeskuksessa mutta ne eivät ole aina yhtä suuria kooltaan.

Ulkomailta saapuu 3 500 vierasta 40:stä maasta. Vieraat ovat varanneet yli 21 000 hotelliyötä, mikä tarkoittaa merkittäviä summia paikallisten hotellien kassavirrassa. He viettävät Suomessa vähintään viikon.

Myös jotkut ravintolat ovat poikkeuksellisesti auki juhannuksena runsaslukuisen vierasmäärän takia. Messukeskus on varautunut tapahtumaan 26 500 tuolilla.

Tapahtuma alkoi 15. kesäkuuta, jolloin käynnistyi ulkomailta tulevien vieraiden tutustuminen esimerkiksi Suomen nähtävyyksiin ja ruokaan. Päätapahtumana toimiva erikoiskonventti alkaa Messukeskuksessa 21. kesäkuuta ja loppuu 23. kesäkuuta. Koko tapahtuma päättyy 26. kesäkuuta.

Lue myös: Helsingin juhlaviikkojen uusi johtaja Johanna Freundlich näkee tapahtuman palapelinä


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento