Oluttapahtumat

Pk-seudun oluttapahtumien alkukevät 2023: Tower Beeer Festival, Olari After Dark ja Craft Beer Helsinki Wanha Satama

Oluen ystäviä hemmotellaan pääkaupunkiseudulla alkukeväästä. Helsingissä järjestetään Tower Beeer -festivaali helmikuussa ja Craft Beer Helsinki Wanha Satama -tapahtuma maaliskuussa. Espoon Olari After Dark tarjoilee tummia oluita helmikuun lopulla.

Tower Beeer Festival, 17.–18.2.2023, Tripla, Helsinki

Kyllä, kolmella eellä. Persoonallisen kirjoitusasun takaa löytyy kaksipäiväinen olutfestivaali, paikkana Tripla-kauppakeskuksen Kulttuuriaukio. Tapahtuman järjestää Suomen Viihderavintolat, jolla on Triplassa muun muassa ravintola Tower.

Kulttuuriaukio mahdollistaa suuren olutfestivaalin puitteet keskellä vilkasta kauppakeskusmiljöötä, tapahtuman tiedotteessa kuvaillaan. Tapahtuman juontavat Suomen hauskimmista kotivideoista tuttu Sampo Marjomaa sekä Olutliiton puheenjohtaja ja sommelier Anikó Lehtinen.

Tarjolla on ainakin Tuju-, Maku-, Mallassepät- ja Etko-panimoiden oluita. Tapahtumassa esiintyy muun muassa R&B-pop-artisti Jeliah.

Tower Beeer Festival on tiettävästi ensimmäinen kauppakeskustiloissa talviaikaan järjestettävä olutfestivaali. 

Triplan kulttuuriaukiolla on järjestetty aiemmin muun muassa joulumarkkinoita ja jääkiekon MM-kisojen Fan Zone. Arkistokuva. KUVA Aapo Siippainen

Olari After Dark, 25.2.2023, Olarin Panimo, Otaniemi, Espoo

Olari After Dark -olutfestivaali pureutuu mustiin ja mustanpuhuviin oluisiin.

Kansainvälisistä panimoista paikalle saapuvat Marble Beers (Englanti), Pühaste (Viro), Ārpus (Latvia) ja Garage Beer (Espanja) kukin kahdella festivaalioluella. Paikan päälle on tulossa kansainvälisten panimoiden omia oluentekijöitä tarjoilemaan oluita, pitämään tastingeja ja keskustelemaan festivaalivieraiden kanssa. Marblelta ja Pühasteltä paikalle saapuvat panimoiden perustajat ja menestyksen tekijät Joseph Ince ja Eero Mander.

Festivaalin henkeen kuuluu, että kutakin olutta on tarjolla vain hyvin rajoitettu erä, useimpia vain yksi kegi eli 20–30 litraa.

Festivaalin isäntä Olarin Panimo esittelee osaamistaan muun muassa mustalla sahdilla. Muista pääkaupunkiseudun tekijöistä Paloaseman Panimo on valmistanut festivaalille kaksi Black Ipaa ja Coolheadilta hanaan saapuu Imperial Stout.

Muualta Suomesta saapuvat tamperelainen Plevna, oululainen Sonnisaari, lappeenrantalainen Tuju, Takatalo & Tompuri Virolahdelta ja Pirkkalan K-Citymarketin yhteydessä toimiva Panimo Himo.

Craft Beer Helsinki Wanha Satama, 17.–18.3.2023, Wanha Satama, Helsinki

Rautatientorilla Helsingissä kesäisin järjestettävä RH Eventsin Craft Beer Helsinki -olutfestari saa seurakseen Katajanokalla maaliskuussa järjestettävän Craft Beer Helsinki Wanha Satama -sisätapahtuman.

Panimoita on mukana kaikkiaan 22, maineikkaimpina ruotsalainen Omnipollo, tanskalaiset Mikkeller ja To Öl sekä norjalainen Lervig.

LUE MYÖS: Juomat pääsylipun hinnalla! Tällaista oli Helsingin uudessa ja erilaisessa oluttapahtumassa

LUE MYÖS: 20-vuotias SOPP porskuttaa aina vain – olutfestarin isä kertoo menestyksen taustoista ja seuraa mielenkiinnolla kilpailijan rohkeaa kokeilua

LUE MYÖS: Portion Boysin A.P. Vuori on olutharrastaja – pienpanimo-oluet kuuluvat keikkaraideriin

Vielä:

Craft Beer Winter Garden (joka ei nimestään huolimatta ole samaa perhettä Wanhan Sataman tapahtuman kanssa) järjestettiin Viikin Gardeniassa helmikuun alussa. Tapahtuman isäntä, Coolhead-panimo, järjestää samassa paikassa Craft Beer Garden Party -festarin heinäkuussa.

Alla: Craft Beer Winter Garden -tapahtuman oluita on saatavilla vielä Gardeniassa. Jos upotus ei näy, katso päivitys Facebookista.

8.2.23 klo 9.36: Craft Beer Helsinki Wanha Satama -tapahtuman nimi korjattu.


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker