Tapahtumatuotanto

Video: Nordic Business Forum yllätti taas avausshow’llaan, valotykityksen sijaan nähtiin tangoa

Isot bisnestapahtumat tunnetaan upeista avausnäytöksistä, joilla pyöräytetään tapahtuma käyntiin. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävällä bisnestapahtumalla Nordic Business Forumilla on tapana järjestää show’ssaan pieni jekku yleisölle, eikä kuvio pettänyt tälläkään kertaa.

Ensin juontaja Pep Rosenfeld tuli pahoittelen lavalle kertomaan, että avaava esiintyjä on myöhästynyt jatkolennoltaan eikä ehtinyt paikalle. Hän kysyi, löytyiskö yleisöstä ketään vapaaehtoista avausshow’hun. Yleisöstä löytyikin nopeasti vapaaehtoinen, joka kertoi tanssivansa tangoa. Hänelle löytyi myös kavaljeeri. Tämän jälkeen valot himmenivät, musiikki alkoi soida ja tanssipari aloitti tanssinsa yleisön keskellä houkutellen mukaansa koko lavan täydeltä tanssijoita.

Yllä: Jos upotus ei toimi, voit katsoa videon Instagramista.

Viime vuoden jekku oli Garry Kasparovin ilmestyminen yllättäen elävänä paikalle videoyhteyden pätkittyä.

Striimi viisinkertaistaa kävijämäärän

NBF:n tietojen mukaan tapahtumaan osallistuu 6600 kävijää paikan päällä. Livestriimiä seuraa 25 000 ihmistä.

Vuoden 2023 teema julkaistiin heti viime vuoden tapahtuman jälkeen. Teema on ”Be the change”. Teeman avulla halutaan rohkaista vieraat, yrityselämän vaikuttajat, olemaan itse muutoksen ajureita. Tapahtuman muita teemoja ovat johtajuus, innovaatio ja resilienssi. Tekoäly nostettiin teemojen joukkoon jälkijunassa, kertoo tapahtuman toimitusjohtaja Priit Liiv.

”Emme voineet jättää tekoälyä huomioimatta viime aikojen kehityksen vuoksi, joten siitä tuli yksi teemoistamme”, Liiv sanoo.

Yksi Nordic Business Forumin teemoista on johtajuus. KUVA Nordic Business Forum

Liivin mukaan tapahtuman suunnittelee NBF:n oma tiimi.

”Koko tapahtuman eri elementit ja sisällöt ovat meidän oman organisaation suunnittelemia. Suunnittelun jälkeen ideoillemme on haettu sopivat toteuttajakumppanit. Erilaisia toteuttajakumppaneita on lukuisia”, Liiv kertoo Avecille.

Priit Liiv on NBF:n toimitusjohtaja. KUVA Nordic Business Forum

Vastuullisuutta ruoassa ja juomassa

NBF:ssä on tänä vuonna panostettu runsaasti vastuullisuuteen, lähtien esimerkiksi siitä, että vierailijoille tarjoillaan hanavettä uudelleentäytettävissä pulloissa muualta rahdatun pulloveden sijaan. Myös ruokatarjoiluissa kiinnitetään ilmastoystävällisiin vaihtoehtoihin huomiota.

”Meillä on ollut aiemmin täysin vegetaarinen menu. Nytkin kasvispohjaiset tuotteet ovat pääosassa, mutta rinnalla tarjoamme esimerkiksi villikalaa sekä riistaa. Meillä on tarjolla myös innovatiivista lihankaltaista kasviproteiinia erään kumppanimme kautta.”

Presidenttiehdokkaat tentissä torstaina

Liivin mukaan tänä vuonna tapahtuman uudistuksiin kuuluu entistä suurempi painotus striimaukseen HS Visio Studio -sivulavalta. Lava on aiempaa suurempi ja sijaitsee heti keskeisellä paikalla.

”Striimilavalla on alateemoihimme keskittyvää sisältöä jokaisen päälavan ohjelman tauon aikana.”

HS Visio Live Studio. KUVA Nordic Business Forum

Uutta ja ajankohtaista on toisena tapahtumapäivänä torstaina järjestettävä presidenttiehdokkaiden paneeli, jossa esiintyvät tammikuun vaaleissa ehdokkaina olevat Mika Aaltola, Pekka Haavisto ja Olli Rehn. Paneelissa ehdokkaita haastetaan miettimään muutosta, kansainvälisten suhteiden kehittämistä, turvallisuutta ja arvopohjaista johtajuutta.

”Hauska fakta on se, että tämä saattaa hyvinkin olla ainoa englanninkielinen ehdokkaiden paneelitilaisuus”, Liiv kertoo.

Puheiden lisäksi tapahtuma tarjoaa hienoja puitteita, yksityiskohtia sekä elämyksellisiä elementtejä.

Minna Pietarisen taidenäyttely I Was Born a Girl. KUVA Outi Tuomivaara
Bajamajat ovat premiumtasoa. KUVA Outi Tuomivaara


Nordic Business Forum 2023 lukuina

 • Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.9.2023
 • Järjestyksessä 13. tapahtuma, ensimmäinen pidettiin vuonna 2010
 • Noin 6 600 osallistujaa paikan päällä
 • Jopa 25 000 ihmistä livestreamin välityksellä
 • Yli 40 prosenttia vieraista edustaa johtoryhmätasoa.
 • 95 prosenttia suosittelee tapahtumaa


 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento