Ravintola-alan haasteet ovat edelleen pinnalla. Kuluttajien varovaisuus ja henkilöstöpula vaativat keittiöiltä äärimmäistä tehokkuutta ja luovuutta. Unileverin brändilähettiläs, huippukokki Mark Kumlin tarttui haasteeseen ja loi setin Hellmann’s-makumajoneesireseptejä, jotka tekevät ammattikeittiöiden arjesta monin tavoin sujuvampaa.
– Reseptien lähtökohtana oli helppous ja monikäyttöisyys. Halusin luoda seitsemän makumajoneesi-reseptin kokonaisuuden, jotka eivät vaadi monimutkaisia valmistusprosesseja tai erikoisosaamista, Kumlin kertoo.
Kaikkien reseptien pohjana on käytetty Hellman’s Vegaani-majoneesia eli ne ovat lähtökohtaisesti vegaanisia, mutta ne toimivat yhtä hyvin Hellmann’s Professional- tai Real-majoneesin kanssa. Kumlin muistuttaa, että majoneesit kestävät myös erinomaisesti säilytystä ja lämpöä, mikä tekee niistä monipuolisia ja erittäin kustannustehokkaita raaka-aineita.
– Hellmann’sin majoneesit ovat huipputuotteita, jotka säilyvät jääkaapissa pitkään ja kestävät lämpökäsittelyä. Sekin auttaa vähentämään ruokahävikkiä ja tuo kustannussäästöjä, hän lisää.
”Olen tehnyt tuotekehityksen valmiiksi ravintoloille.”
– Mark Kumlin
Paprika-savuchilimajoneesi, dijon burgermajoneesi ja sienimajoneesi ovat helposti sovellettavissa erilaisiin annoksiin – olipa pääraaka-aineena liha, kala, kana tai kasvikset.
– Olen tehnyt Unilever Food Solutions -koekeittiössä tuotekehityksen valmiiksi ravintoloille – sehän on
yksi ydintehtävämme. Voin taata, että näillä resepteillä kuka tahansa saa aikaan tasalaatuisen lopputuloksen joka kerta. Hellmann’s Magnificent Seven -reseptit ovat vasta alkua, sillä luvassa on rutkasti ideoita helpottamaan ravintoloiden arkea, Kumlin lupaa.
Savu-chili mayo / Vegaani / Professional
1 kg Hellmann’s Vegaani majoneesia / Professional majoneesia
50 g Professional savuchili maustepuré
30 g Professional valkosipulitahna
80 g Hellmann’s ketsuppia
Hinta: 5,65 € / 1 kg*
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sileäksi.
Mainio majoneesi kalalle, äyriäisille ja lihalle
Sieni mayo / Vegaani / Professional
1 kg Hellmann’s Vegaani majoneesia / Professional majoneesia
50 g Maile Dijon
20 g Maile sherry vine
50 g Knorr Sieni fondi
20 g Knorr sienijauhe mauste
Hinta: 5,56 € / 1 kg*
Sekoita ensin sienijauhe ja sherryviinietika kulhossa. Lisää muut ainekset ja sekoita sileäksi.
Sienimajoneesi sopii hyvin lihalle, kalalle ja kasvikselle. Sienimajoneesissa on hyvä umamin maku.
Dijon mayo / Vegaani / Professional
1 kg Hellmann’s Vegaani majoneesia / Professional majoneesia
50 g Maile Dijon kokojyväsinappia
20 g Knorr professional valkosipuli maustetahna
Hinta: 5,35 € / 1 kg*
Sekoita kaikki ainekset kulhossa käsivispilällä.
Burgerimajoneesin klassikko. Helppo, nopea ja fantastinen.
*laskettu joulukuun 2024 tukkuhinnoilla
Mark Kumlin
- Huippukokki, brand ambassador ja yrittäjä
- 25 vuoden kokemus ravintola-alalta Suomessa ja Pohjoismaissa
- Työskennellyt Michelin-ravintoloissa, kuten Edsbacka Krog (Tukholma) ja Bagatelle (Norja)
- Tunnettu reseptiikastaan ja innovatiivisista ratkaisuistaan horeca-alalle