Yrityskaupat

Lapland Hotels ostaa Haikon Kartanon

Vuoristo-yhtiöiden henkilökunta jatkaa Haikon Kartanossa. KUVA Lapland Hotels

Lapland Hotels -ketju ostaa Haikon Kartanon. Porvoolainen 211 huoneen hotelli tunnetaan ravintola-, kokous- ja juhlapalveluistaan sekä kylpylästään.

Lapland Hotelsin omistava North European Invest ostaa Haikon Kartanon liiketoimintaa harjoittavan Vuoristo-yhtiöiden koko osakekannan. Kauppa toteutuu marraskuussa, kun Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut virallisen päätöksensä.

Haikon Kartanon avasivat vuonna 1966 Satu (nyk. Tiivola) ja Leo Vuoristo. Nykyään yrityksen omistaa heidän poikansa Veikko Vuoriston perhe.

”Yhdessä osaavan ja sitoutuneen henkilökuntamme kanssa olemme luoneet Haikosta korkealuokkaisen, menestyksekkään matkailutuotteen, joka tunnetaan koko Suomessa. Nyt uuden omistajan luotsauksessa Haikolla on mahdollisuus kasvattaa tunnettuuttaan myös uusien asiakasryhmien keskuudessa”, Veikko Vuoristo sanoo.

North European Invest on Pertti Yliniemen ja hänen perheensä omistama yhtiö.

”Haikon Kartano on erinomaisesti hoidettu perheyritys. Hotellista on kehitetty suomalainen klassikko vuosikymmenten kuluessa. Meille on suuri kunnia saada jatkaa Haikon tarinaa ja viedä eteenpäin Veikko Vuoriston ja hänen perheensä perintöä”, yrittäjä Pertti Yliniemi sanoo.

Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta kertoo, että yhdistyminen tukee Lapland Hotelsin kasvustrategiaa. Haikon Kartanon historiallinen kartanoilme ja brändi on tarkoitus säilyttää muuttumattomina. Vuorentaustan mukaan Lapland Hotelsin resurssit myynnissä ja tuotteistuksessa auttavat Haikon kehittämisessä. Tavoitteena on kasvattaa erityisesti kansainvälisten asiakkaiden määrää.

Lapland Hotelsiin kuuluu 19 hotellia sekä runsaat kymmenen tuhatta ravintolapaikkaa ympäri Suomen. Lapland Safaris tuottaa ohjelmapalveluita Lapissa, ja Lapland Ski Resorts muodostuu viidestä hiihtokeskuksesta. Yhdessä ne muodostavat Lapland Hotels & Safaris -matkailukokonaisuuden.

LUE MYÖS: Helsingin keskustan uuden luksushotellin operaattori vaihtuu – avautumassa vuoden 2024 alkupuolella


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento