Koko nykyisen Aalto-yliopisto Töölön sydän on juhlasali, josta kaareva koivuvaneripanelointi tekee ainutlaatuisen. Tunnelmallinen sali taipuu moneen erilaiseen juhlaan, mutta myös seminaareihin, konsertteihin ja minimessuihin.
Ravintolanjohtaja Petri Väänänen kertoo, että kun saliin katetaan 450 hengen illallinen, pitkät pöydät ulottuvat sen koko mitalle. Silloin buffet ja baari voidaan pystyttää aulatiloihin. Monet yritysten vuosijuhlat ja alumnien kurssitapaamiset ovat toteutuneet näyttävissä puitteissa.
”Esimerkiksi 120 hengen häissä juhlasaliin rakentuu kivasti baari ja jää tilaa tanssille, kaikki mahtuu juuri sopivasti saliin”, Väänänen kuvailee.
Cocktail-tilaisuuteen Ravintola Töölöön voi kutsua peräti 700 vierasta.
Konserteissa ja muissa esityksissä voidaan hyödyntää parvea, jossa on sadan hengen katsomo. Lava on varustettu modernilla tekniikalla ja esiintyjille on asialliset taustatilat.
Talon toinen iso kokoontumistila on auditorio, johon mahtuu 450 henkeä. Aikoinaan myös elokuvateatterina palvellut auditorio toimii hyvin seminaareissa ja muissa puhe-esityksissä. Modernin teknologian ansiosta tilaisuus voidaan myös striimata.
Tapahtumaravintolan oma ravintolasali sopii enintään 150 hengen tilaisuuksiin. Myös tämä tila huokuu 50-luvun tunnelmaa mukavasti päivitettynä: entisen opiskelijaravintolan tuolit ovat nyt pehmustettuja Ilmari Tapiovaaran Domus-tuoleja ja valaistus pehmeä. Ravintola Töölön lounaalla käy päivittäin noin 170 ruokailijaa. Lisäksi keittiö palvelee ylempien kerrosten Aalto University Executive Education and Professional Developmentia kaikissa sen tarpeissa.
Väänänen uskoo, että Ravintola Töölö voittaa tarjouskilpailut kauniilla tiloilla ja hyvällä palvelulla.
”Olemme joustavia ja avoimia tekemään halutunlaisen tilaisuuden asiakkaan tarpeeseen.
Olkoon tapahtuma minkä tyyppinen tahansa, se rakennetaan – kaikkea voi siirrellä seinien sisällä.”
Töölön etuna on myös keskeinen sijainti. Etu-Töölö on rauhallista aluetta erinomaisten kulkuyhteyksien ja majoitusmahdollisuuksien äärellä.
Vanhan hyvän ajan palvelua
Petri Väänänen palkittiin PRO Ravintolapäällikkö -palkinnolla vuoden 2024 alussa. Hänelle on sydämen asia huolehtia asiakkaista klassiseen tyyliin. Ravintola Töölössä ja sen juhlatiloissa voi luottaa, että tarjoilu pelaa, pöytäliinat ja katteet ovat suorassa ja lasit ja aterimet on kiillotettu.
”Meillä vanhan ajan klassinen palvelu ja tarjoilutapa eivät jää tehokkuuden jalkoihin. Paikat ovat aina siistit ja kauniit, juuri meneillään olevaan tilaisuuteen laitetut, olipa se iso tai pieni”, Väänänen kuvailee ja jatkaa: ”Pidämme kiinni tarjoiluteknisistä asioista, ja jokainen asiakas on tärkeä, kaikki on vain hänelle tehty. Klassisen kauniiseen vanhaan taloon sopii tämä tyyli. Tänne ovat kaikki tapahtumat tervetulleita, ja hoidamme ne tilanteen mukaan, se kuuluu meidän arvoihin. Tämä tuo varmasti joihinkin tapahtumiin lisäarvoa, ja parantaa taatusti asiakkaan viihtyvyyttä.”
”Liity hyvän tekijöiden joukkoon – valitse Kanresta tapahtumasi tekijäksi.”
Ravintola Töölön ruokatuote on näyttävä, kaunis ja maistuva. Keittiöpäällikkö Jussi Koposen linja on pohjoismainen, klassisuutta henkivä mutta moderni. Ruoka räätälöidään aina tilaisuuteen sopivaksi. Ajan hengestä kertoo se, että tilauksesta onnistuu myös vegaaninen menu, onpa talossa nähty jopa 300 hengen vegaaniset pikkujoulut.
Hyvän tekijä
Kanrestan palvelulupauksessa puhutaan hyvän tekijöistä. Kanrestalaiset ovat tapahtuma-alan ammattilaisia, jotka ovat omistautuneet luomaan tasokkaita ja mieleenpainuvia tapahtumia.
”Olemme hyvän tekijöitä monessa mielessä. Lupauksemme viittaa sekä ruokaan, palveluun että elämykseen, ja korostaa tekijyyttä. Hyvä ruoka ja ikimuistoinen tilaisuus vaativat hyviä tekijöitä ja syntyvät monesta eri tekijästä”, Väänänen sanoo.
Kanrestan toiminnan lähtökohtana on rooli yhteiskunnallisena yrityksenä, jonka osingot menevät suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Kanresta on olemassa tehdäkseen hyvää.
Kanrestalla on ollut Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus jo pitkään osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Suomalaisen Työn Liiton myöntämän merkin voi saada yritys, joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen.
Tiesitkö, että Kanrestan taustalla on Suomen Kansanterveysyhdistys? Myös koronan jälkeisinä vuosina Suomen Kansanterveysyhdistys on pystynyt jakamaan miljoonapotin kansanterveystyöhön. Sen jäseniä ovat Vanhustyön keskusliitto, Suomen Sydänliitto ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Lastentautien tutkimussäätiö. Vuotuinen miljoonapotti hyödyttää laajasti suomalaisia vauvasta vaariin näiden järjestöjen työn kautta.
Ajankohtaista
Musiikkibrunssi
seuraava buffet 9.11. klo 12 Meiju Suvas
buffassa tarjoiltu brunssi
Joululounas
14.–21.12. joulubuffet
Palaute tapahtumaravintola Töölön järjestämistä tilaisuuksista on poikkeuksetta kiittävää:
Liikesivistysrahasto, kokouspäivä
”Olitte järjestäneet meille hienon ja toimivan tapahtumakokonaisuuden, ja tulemme mielellämme myös ensi vuonna kokoustamaan tiloissanne.”
Johanna Vesterinen, Liikesivistysrahasto
Tapaus Oy, 10-vuotisjuhla
”Ravintola Töölön juhlasali on varmasti Helsingin kaunein juhlatila. Upean miljöön kruunaavat Tynellin mielikuvitukselliset valaisimet ja upea henkilökunta”
Timo Aalto, Liwlig Group