PRO-palkinnot

PRO-voittaja Lauri Kaivoluoto huudatti gaalayleisöä kahdella sanalla, jotka kiteyttävät ravintola-alan yhteishengen: ”Kiitos päivästä”

Lauri Kaivoluoto tuuletti PRO-voittoaan Finlandia-salissa torstaina. KUVA Aki Rask

Ravintolayrittäjä Lauri Kaivoluoto palkittiin PRO-tunnustuspalkinnolla Helsingissä torstaina. Vuosittaiset PRO-palkinnot ovat merkittävä tunnustus horeca-alalla. Kaivoluoto sai lehdistöraadin palkinnon, jonka valitsee median edustajista koostuva palkintoraati.

Palkintopuheensa yhteydessä Kaivoluoto pyysi yleisöä lausumaan yhteen ääneen kaksi sanaa, jotka hänen mielestään kiteyttävät ravintola-alan olemuksen ja yhteishengen.

Finlandia-salin 700 gaalavierasta toistivat Kaivoluodon perässä sanat ”kiitos päivästä”.

”Ravintola-alalla on yleistä, että aina työvuoron lopuksi sanot kiitos päivästä, ihan sama minkälainen se työpäivä oli”, Kaivoluoto taustoittaa.

”Mielestäni se kertoo tästä skenestä, tästä maailmasta ja yhteisestä kunnioituksesta. Ihan sama, sanonko minä omistajana tiskarille tai tiskari minulle. Se, joka lähtee ensimmäisenä, sanoo aina kiitti päivästä. Se kertoo tästä alasta mielestäni kaiken.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Yllä: Kaivoluoto huudatti yleisöä PRO-gaalassa Finlandia-talossa torstaina. Jos video ei näy, voit katsoa sen Instagramista.

Kaivoluoto on vantaalaisen tilaus- ja tapahtumaravintola Backaksen yrittäjä ja vahva sometekijä.

PRO-gaalassa finalistit saavat ensin kerätä taakseen kannatusta esimerkiksi somessa kampanjoimalla. Jokaisen kannatusäänen yhteydessä äänestäjä perustelee sanallisesti, miksi juuri tämä finalisti olisi hänen mielestään PRO-palkinnon arvoinen. Kannatusäänet kootaan osaksi pakettia, jonka perusteella tuomaristo sitten päättää voittajat.

Kaivoluoto keräsi noin kaksi tuhatta kannatusääntä perusteluineen. Potti on PRO-palkintojen 22-vuotisen historian suurin.

”Kuulin äänimäärän ensimmäisen kerran vasta nyt”, Kaivoluoto äimisteli Avecille palkintojenjaon jälkeen.

Mistä suuri suosio johtuu?

”Se on varmaan se aitous”, Kaivoluoto pohtii.

”Tietenkin myös se, että on grindannut pitkään ja tehnyt tätä monta vuotta. Eniten palautetta – varsinkin alan sisältä – saan kuitenkin aitoudesta. Tämä ei ole aina tällaista gaalaa ja shampanjaa, vaan enemmän jotakin muuta.

PRO-gaala on Aromi-lehden vuodesta 2003 järjestämä tapahtuma, jossa pukukoodi on juhlava. Kaivoluodon solmioneulana komeili Suomen tapaseuran kunniajäsenyydestä kertova hopealusikka.

”Olen saanut tämän kamarineuvos Kaarina Suonperältä, joka opetti minut käyttäytymään. Pidän tätä aina hienoissa tilaisuuksissa”, Kaivoluoto kertoo.

Palkintojenjaon jälkeen Kaivoluoto sekä muut PRO-finalistit ja gaalavieraat siirtyivät juhlaillalliselle.

”Kiva olla välillä tällä puolella pöytää. Yleensä olen valkoinen kokkitakki päällä tai puku päällä tarjoilemassa. Tosi virkistävää olla pitkästä aikaa tällaisessa isossa tapahtumassa syömässä. Huomenna on tosin tavallinen yrittäjän päivä, joten tänään olen vesilinjalla ja huomenna nokka kohti Vantaata ja takaisin serviisiin.”

Lue myös: Tässä ovat PRO-voittajat 2025! Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin

Lauri Kaivoluoto keräsi PRO-palkintojen historian korkeimman määrän kannatusääniä. KUVA Aki Rask

Lue myös: Näin siellä juhlittiin! PRO-gaala 2025 kuvina

Lue myös: Vuoden keittiöpäällikkö Veera Valtonen haastaa ravintola-alan machokulttuuria – PRO-voittaja puhuu reilun johtamisen puolesta


PRO-palkinnoista vastaa horeca-alan ammattimedia Aromi, jota kustantaa Kamua Helsinki oy. Kamua Helsinki kuuluu Mediakonserni Keskisuomalaiseen, samoin Avecmedia.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi