Puheenvuoro

Joulupukin puheenvuoro: Lahjatoiveena kuuntelemisen taito

Santa Claus Office
KUVA Santa Claus Office

Laatuaika ja yhdessäolo liittyvät monilla muillakin vuodenkierron huipentumaan. Se mitä ja miten juhlitaan, on toki olennaista, mutta yhtä lailla keskeistä on, kenen kanssa elämykset jaamme.

Itse rakastan tapaamisia yli kaiken. Napapiirin Kammarillani vierailee vuosittain satojatuhansia ihmisiä, yhden vilkkaan viikonlopun aikana kansallisuuksia saattaa kertyä jopa puolen sataa. Valtaosa kävijöistä on aikuisia, ja jotkut heistä saapuvat ikään kuin selitellen, joulun satumaailmahan on vain lapsia varten. Itse olen toista mieltä, ja yhdessä tonttujen kanssa olemme saaneet lukuisat vieraamme pienen epäröinnin jälkeen heittäytymään satujen ja unelmien ajattoman rajattomaan virtaan, jossa satumaailman sääntöjä mukaillen monet asiat ovat leikisti oikeita, mutta oikeasti leikkiä.

Yhdessäoloon liittyen minulta on viime aikoina pyydetty useampia kertoja lahjaksi kuuntelemisen taitoa. Sykähdyttävän kaunis toivomus! Meillä täällä Lapissa on tarjolla toinen toistaan houkuttelevampia aktiviteetteja vierailijoille, mutta mahtaisikohan kuunteluretriitille löytyä kysyntää? Siellä voitaisiin aloittaa kuuntelemalla luonnon ääniä, tai sen äänettömyyttä, siirtyä sen jälkeen toisten ihmisten kuuntelemiseen ja ehkä hienoimmalla tasolla kokeilla oman itsensä kuuntelemista. Ainakin itse olisin kiinnostunut kuunteluoppilaan paikasta.

Kuuntelemisen alkaessa sujua ollaan jo lyhyen matkan päässä läsnäolosta. Puhtaassa muodossaan sen esiintyminen on harvinaisempaa, mutta sitäkin arvokkaammalta se tuntuu lahjaksi saatuna. Läsnä olemista kelpaa harrastaa hyvillä mielin, sillä se on uusiutuvaa ihmisluonnonvaraa.

Aineettomien lahjojen toivelistoilta löytyy usein myös terveyttä ja rauhaa sekä hyvää tahtoa ihmisten välille. Kokoamalla kaikki nämä toiveet yhteen saadaan lahja, jota on helppo valmistaa ja joka lisääntyy pois antamalla – hyvää mieltä. Ja muistattehan, ketkä on valittu jo viitenä vuotena perätysten maailman onnellisimmaksi kansaksi. Se tekee meille lahjan antamisen helpoksi, sen kun olemme ystäville ja vieraillemme omia itsejämme ja annamme hyvän mielen tarttua!

Minä toivon, että kaikkien loppuvuoden kiireiden keskellä meillä olisi aikaa nauttia joulusta myös virkistävänä ja voimia antavana lepohetkenä. Erinomaisen hyvää joulun odotusta kaikille, nähdään pian!

Joulupukki


Kirjoittaja on hyvän tuulen tekijä. Hän vaalii lasten hyvinvointia ja onnellisuutta sekä kaikenikäisten ihmisten kiltteyttä. Työn tekemisestä hän ei tiedä tuon taivaallista, mutta ympäri maailmaa hänet tunnetaan lahjan antajana.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento