Hinnoittelu

15 helsinkiläistä ravintolaa, joista saa kolmen ruokalajin menun alle 45 eurolla

Merimieshenkisen Salven klassikkoannos on silakat ja perunamuusi. KUVA Päivi Tuovinen

Helsingin Uutiset kokosi lukijoiltaan vinkkejä pääkaupungin ravintoloista, joista menun (alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka) saa alle viidelläkympillä.

Jopa alle 45 euron hintaisia menuja löytyi paljon. Lukijoiden suosittelemista ravintoloista halvin kolmen ruokalajin menu on vain 26,90 euron hintainen.

Hinnat on tarkastettu syyskuun alussa, ja ne ovat voineet muuttua. Ravintolat ovat satunnaisessa järjestyksessä.

15 ravintolaa, joista menun saa alle 45 eurolla

Meiccu 41,50 e Meilahtelaisen perheravintolan suositusmenu vaihtuu kuukausittain. Iltaisin tarjolla olevaan menuun voi ostaa juomapaketin reilun parinkympin hintaan. Alkuruokana on tällä hetkellä häränkieltä tai tomaattia ja mozzarellaa. Pääruokavaihtoehtoina on hiillostettua siikaa tai stroganoffia häränfileestä. Jälkiruuaksi voi valita suklaamoussen tai juustoja. Pihlajatie 34

Belge 38 e Belgialaistyylisistä simpukoistaan tunnettu Belge tarjoaa kolmea eri hintaista menua. Olutravintolanakin tunnettu Belge sijaitsee Kluuvin kauppakeskuksessa. Edullisimmassa menussa on alkuruokana yrtti-kikhernekroketteja, pääruokana mausteista pyörykkäpastaa ja jälkiruokana suklaamoussea kirsikkahillokkeella. Kluuvikatu 5

Weeruska 40,50 e Alppilan 40-vuotisjuhlaa viettävä kortteliravintola Weeruska on tunnettu kohtuullisista hinnoistaan. Edullisimmassa menussa on alkuruuaksi kukkakaali-kvinoasalaattia, pääruuaksi kantarellipastaa ja jälkiruuaksi lettuja hillolla ja kermavaahdolla. Porvoonkatu 19

Viisi Penniä 34 e Töölöläinen Viisi Penniä kuvailee tyyliään panimoravintolaksi. Kala- ja kasvismenun saa 34 euron hintaan. Kalamenuun kuuluu lohichevicheä, fish and chipsit sekä jälkiruuaksi juustokakkua. Kasvismenun alkuruokana on vuohenjuustoa ja punajuurta, pääruokana on sieniannos ja jälkiruokana myös juustokakkua. Mannerheimintie 55

Pamela 42 e Pamelan maistelumenun alkupalat koostuvat useista pienemmistä annoksista. Ruttopuiston kulmalla sijaitsevassa ravintolassa pääruokavaihtoehtoja menulle on peräti viittä erilaista. Jälkiruokana on appelsiini-jugurttikakkua ja pehmistä. Bulevardi 12

Bistro Bryk on kortteliravintola Arabianrannassa. KUVA Aapo Siippainen

Villa Nepal 26,90 e Nepalilainen ravintola on ylivoimaisesti lukijoiden vinkeistä edullisin. Villa Nepal löytyy Kaaren kauppakeskuksesta ja Eastonista Itäkeskuksesta. Tarjolla on kahta erihintaista menua. Halvimmassa menussa on alkuruokana friteerattua tuorejuustoa, pääruokana kasviksia ja tuorejuustoa masalakastikkeessa ja jälkiruuaksi pähkinäinen maitojäädyke. Liharuokaa sisältävä menu on 32,90 euroa. Kauppakartanonkatu 3, Kantelettarentie 1

Bistro Bryk 39 e Arabianrannan kortteliravintola yhdistää Välimeren, Aasian ja pohjoismaiden makuja. 39 euron menuun kuuluu toast skagen, risotto ja köyhät ritarit. Hämeentie 135 A

Green Hippo 33 e Monien suosikkiravintola Green Hippo tarjoilee listan toiseksi edullisimman menun. Green Hippo on listalla todellinen yllättäjä, sillä 33 euron menu sisältää jopa oluen tai lasin viiniä. Illalliscomboon voi valita alkupalaksi esimerkiksi halloumiranskalaisia tai burrataa. Pääruoat ovat pääasiassa pastoja ja bowleja, ja jälkiruokana on mustikkapiirakkaa, suklaakakkua tai jäätelöä. Green Hippoja on yhteensä kolme. Punavuorenkatu 2, Fleminginkatu 10, Sandelsinkatu 2

Locanda Scappi 44 e Säännöllisesti ylistyksiä saava italialaisravintola sijaitsee Katajanokalla. Kolmen ruokalajin menun voi koostaa hyvin runsaasta valikoimasta. Alkuruoat ovat pääasiassa kylmiä italialaisia antipasteja. Pääruoat ovat pastoja, risottoja ja gnoccheja. Jälkiruoissa on italialaisia klassikoita kuten tiramisua ja sisilialaisia cannoleja. Kanavakatu 1

Treffipub 42 e Treffipubit sijaitsevat Herttoniemessä ja Verkkosaaressa. 42 euron burgermenun saa kasvis- tai lihaversiona. Lihaversiossa on alkuruokana brisket-tacoa, pääruuaksi juustoburgeri ja jälkiruuaksi mansikoita ja jäätelöä. Hiihtomäentie 14, Capellanranta 3

Armiina 29 e / 34 e

Vuosaaressa ihastuttanut kortteliravintola Armiina tarjoaa 34 euron menun lounasaikaan. Ravintola suosittelee tekemään lounaalle pöytävarauksen. Alkuruoaksi on esimerkiksi stracciatellaa ja valkoherukoita tai tartaria. Pääruokana on kalaa, kasvisannos tai pastaa. Jälkiruoka vaihtelee päivän mukaan.  Kolmen ruokalajin kasvis- tai pastamenu maksaa 29 euroa. Kahvipavunkuja 2

Armiinassa on ollut jälkiruokana ranskankermajäähdykettä, marenkia, sokeroituja mustaherukoita ja kuningatarlientä. KUVA Ville Oksa

Salve 39,90 e Merimieshenkinen Salve on osa Hietalahden historiaa, sillä ravintolan juuret juontavat vuoteen 1897. Kolmen ruokalajin menussa tarjoillaan alkuun kalalautanen. Pääruoaksi on silakoita muusilla ja jälkiruoaksi kaura-omenapaistosta. Hietalahdenranta 5 C

Bona Fide 44 e Ravintolan menun raaka-aineiden kerrotaan vaihtuvan päivittäin. Alku- ja pääruoissa on muun muassa kala- ja kasvisannoksia. Ravintola on auki loppuviikkopainotteisesti ilta-aikaan. Vironkatu 8

Mauritz 34 e Ranskalaistyylinen bistro tarjoilee 34 euron menun lounasaikaan. Alkuruokana on metsäsienikeittoa tai savulohisalaattia. Pääruuaksi voi valita taimenta, grillipihviä naudan ulkofileestä tai pinaatti-ricottacanneloneja. Jälkiruokana on suklaamoussea, vaniljakastiketta ja marjoja. Munkkiniemen Puistotie 17

Olivia 39 e Italialaista ruokaa tarjoava Olivia löytyy Rautatieasemalta ja kauppakeskus Kluuvista. Tarjolla on 39 euron jaettava menu vähintään neljälle. Alkuruokana on lajitelma italialaisia antipasteja. Pääruokavaihtoehdot ovat margherita-pizza, diavola-pizza, kanapasta tai katkarapupasta. Jälkiruokana on panna cottaa ja kahvia. Kaivokatu 1, Aleksanterinkatu 9

Lukijoiden vinkeistä löytyi useita ravintoloita, joissa menun hinta on 45–50 euron välillä. Näitä olivat muun muassa Elm, Manala, Le Coucou Vert, Apotek viinibaari, Burgers and Wine, Le Ankka, 305, Tower Wine and Craft Beer, Torni Or sekä Kirsikka.

Oliviassa tarjoillaan italialaista ruokaa. Kuvassa Rautatieaseman Olivian annoksia. KUVA Aapo Siippainen
Rautatieaseman Olivian tiloissa toimi ennen aseman lippuhalli. KUVA Aapo Siippainen

Lue myös: Hans Välimäeltä ja Maria von Graevenitziltä 17. yhteinen avaus – Bouchon Carêmen erikoisuus on tartarshow

Juttua muutettu 9.9.24 klo 14.56: Tarkennettu Armiinan hintoja.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi