Lipunmyynti

Lipunostajien käytös on muuttunut, mutta Dingo-musikaali veti mahtavasti väkeä kesäteatteriin

Rauman kesäteatterin Dingo-musikaali oli yleisömenestys. Näytelmä keräsi yhteensä 17036 katsojaa 45 esityksessään.

Kaisa Kuikkaniemen ja Otto Kanervan käsikirjoittamasta Dingo-musikaalista tuli Rauman kesäteatterin toiseksi suosituin näytelmä. Vain vuonna 2013 esitetty Tankki täyteen (17813 katsojaa) veti enemmän yleisöä. Dingo-musikaalin onnistumisen arvoa lisää se, että ihmiset ostavat pääsylippuja nyt aikaisempaa varovaisemmin.

”Tankki täyteen oli 95-prosenttisesti loppuunmyyty jo ensiesityksen aikaan. Dingo-musikaalissa vastaava prosentti oli enää noin 40. Ihmiset jättävät lipun ostamisen nyt useammin viime hetkelle. Lisäksi ryhmätilaukset ovat vähentyneet”, Rauman teatterin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Petteri Kangas kertoo Avecille.

Dingo-musikaali täytti tästä huolimatta kantaesityksessään Rauman kesäteatterin katsomot 85-prosenttisesti. Innokkaimmat katsojat kävivät katsomassa musikaalin kolmesti, Kangas kertoo.

Markkinoinnissa luotettiin monikanavaisuuteen, ilman poppakonsteja.

”Ulkomainontaa, somea, printtiä ja digiä”, Kangas luettelee.

Näytelmän suosiota selittää osaltaan se, että kesäteatteri kuuluu Rauman kaupunginteatteriin ja taustalla on ammattilaisten koneisto. Antti Vauramon johtama nelihenkinen viihdeorkesteri soitti kaiken musiikin livenä. Näyttelijät valittiin sekä Helsingissä ja Raumalla järjestettyjen koe-esiintymisten avulla että täsmähakuina.

Dingon keulakuva Pertti Nipa” Neumann lupautui musikaalin suojelijaksi, antoi käyttöoikeuden Dingon logoon ja oli harjoituskaudella mukana mentoroimassa ja kertomassa taustatietoja. Ensi-iltaan Neumann osallistui Dingon kitaristin Jonttu Virran kanssa.

”He olivat hyvin liikuttuneita”, kuvailee Petteri Kangas.

Rauman kesäteatterissa Dingo-musikaali tekee ensi kesänä tilaa Pepe Willbergin kappaleiden kuljettamalle Elämältä kaiken sain -musiikkikomedialle.

LUE MYÖS: Karmeat kesät eivät tappaneet uskoa – tältä näyttää kesäteattereissa 2022

Pääroolissa Nipa Neumannia esittänyt Joel Mäkinen tunnetaan myös Joel Herttua- ja Pimeys-bändien laulajana. Dingo-musikaalin naispääosassa näytteli Eleonoora Kauhanen. Neumannin roolin näytteli kuudessa esityksessä Mäkisen sijasta Väinö Riihimäki (ei kuvassa) KUVA Henna Junnila
Kasarin tunnelmaa. KUVA Henna Junnila
Manageri Lasse Norreksen roolin näytteli Eppu Salminen. KUVA Henna Junnila
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Petteri Kangas on työskennellyt Rauman kaupunginteatterissa 12 vuotta. KUVA Henna Junnila


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento