Festarit

Helsingin Viikissä järjestettävä iso konemusiikin ilmaisfestari tekee paluun elokuussa

Maaherranpuisto muuttuu pitkästä aikaa konemusiikkiareenaksi. KUVA Electronic Fields Festival

Helsingin Viikissä järjestettävä Electronic Fields Festival -konemusiikkifestivaali tekee paluun perjantaina 18. elokuuta 2023, kuuden vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma järjestettiin samassa paikassa Maaherranpuistossa vuosina 2016 ja 2017.

”Festivaali on ikärajaton, ja sisäänpääsy on maksuton. Tapahtumassa on lisäksi erillinen anniskelualue sekä runsaasti ruokatarjontaa, joka koostuu tämän hetken kuumimmista food truck- ja katuruokamyyjistä. Suosimme tarjoilujen järjestäjinä erityisesti paikallisia toimijoita, kuten kaupunkikulttuurin tyyliin kuuluu. Olemme lisäksi kuunnelleet herkällä korvalla aiempien vuosien palautteita ja toiveita”, festivaalin promoottori Matias Taavitsainen kertoo.

Festivaalin neljälle lavalle nousee yhteensä yli 40 kotimaista artistia ja yhtyettä, muun muassa Winning Team, Triple M, Samlight, Nicky B, JaySic, J Fabric, Mike Anthony ja Nikos.

”Festivaalin nimi Electronic Fields tulee siitä, että tapahtumapaikka on pellon vieressä. Alue on kuin tehty tämänkaltaisille festivaaleille. Sinne on loistavat julkiset yhteydet ja pyörälläkin pääsee hienosti perille uudistettua pyöräbaanaa pitkin. Lisäksi alue on vehreä, ja Viikin kartanon historiallinen tyyli koristaa modernia ja elävää elektronisen musiikin aikakautta. Kaiken lisäksi festivaalin musiikki voidaan suunnata pois asutuksesta, jolloin se aiheuttaa mahdollisimman minimaaliset meluhaitat. Tavoitteenamme on saada tapahtumaan perjantai-illaksi 2 000–3 000 kävijää”, Taavitsainen kertoo.

Portit ovat auki kello 15.00-00.30. Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon Mushroom Forest -järjestö.

Matias Taavitsainen

 • Promoottori, Electric Fields Festival
 • 25-vuotias
 • Työt tapahtuma-alalla alkoivat yksittäisinä keikkoina. Nyt tekee pääosin tapahtumatekniikan ja -tuotannon töitä yrittäjänä, työntekijänä sekä alan vapaaehtoisprojekteissa.
 • Liiketalouden tradenomiopiskelija
 • Kuunnellut EDM:ää (elektronista tanssimusiikkia) koko ikänsä. Fanittanut monia konemusiikin tapahtumia Suomessa ja ulkomailla. Vähitellen syntyi palo järjestää itse jotain vastaavaa. Kaveripiirissä monia konemusiikin DJ:tä/tuottajia.

LUE MYÖS: Aki Roukalan järjestämät boutique-festarit myydään heti loppuun – ”Olemme marginaalissa, ja olen tyytyväinen siihen”

LUE MYÖS: Helsingin uusi metallifestari erottuu artisteillaan: ”Tiedän, mitä diggarit haluavat”

Promoottori Matias Taavitsainen. KUVA Luxonia
Näkymä vuoden 2017 tapahtumasta. KUVA Electronic Fields Festival


 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento