Tapahtumatilat

Helsingin ydinkeskustan uusi hitti? Tältä näyttää paraatipaikalle kohta aukeavan Kulttuurikasarmin sisällä

Linja-autoasemana pitkään toiminut keltainen rakennus on saanut täydellisen kasvojenkohotuksen. Museoviraston suojelema talo on säilyttänyt tutun keltaisen värityksensä, mutta tilat ja palvelutarjonta on uudistettu täysin.

Alkujaan rakennus oli sotilaskäytössä, ja siitä juontuu nimi Kulttuurikasarmi. Sisältä löytyy jatkossa tislaamoravintola, kahvila, näiden yhteinen lasiterassi, suuri tapahtumatila kattoterasseineen sekä kolme elokuvasalia, joissa voi nauttia ravintolatason eväistä. Kulttuurikasarmi avaa ovensa yleisölle perjantaina 17. marraskuuta.

Kulttuurikasarmin lasipaviljonki reilua viikkoa ennen avautumista. Tekemistä riittää vielä, mutta hyvällä mallilla ollaan. KUVA Outi Tuomivaara

Tislaamoravintola ja välimerellinen kahvila katutasossa

Katutasoa hallitsee tislaamoravintola, joka tarjoaa á la carte -ruokaa sekä talon omaa giniä, jota vieraat pääsevät yritystilaisuuksissa itsekin maustamaan ja maistelemaan.

”Ravintolaan tulee Arctic Blue -tislaamon showroom, josta aletaan myöhemmin valmistamaan paikan päällä omaa ’Kasarmin giniä’, ravintolapäällikkö Nina Boijer-Hänninen kertoo Avecmedialle.

Nina Boijer-Hänninen on Kulttuurikasarmin ravintolapäällikkö. KUVA Outi Tuomivaara

Tislaamoa on suunniteltu myös hyödynnettävän ryhmille elämyksellisenä elementtinä, jossa vieraat pääsevät puolessatoista tunnissa ensin itse maustamaan gininsä ja perään valmistamaan drinkit siitä.

Katutason ruokatarjonnan täydentää välimerellinen kahvila, jonka ruoassa ja viineissä näkyy ranskalaisen ja italialaisen keittiön vaikutus. Lisää asiakaspaikkoja tislaamoravintolalle ja kahvilalle tuo ympärivuotinen lasipaviljonki.

Tapahtumatila kattoterassilla

Tapahtumien näkökulmasta mielenkiintoisen lisän keskustan tarjontaan tuo rakennuksen ylimmän kerroksen tapahtumatila.

Yksi sen valttikorteista on tilaa ulos jatkava ja Narikkantorin suuntaan avautuva kattoterassi, joka voi hyvinkin nousta aurinkoisina kesäpäivinä suureen suosioon.

”Tapahtumatilaan mahtuu 450 ihmistä cocktail-muodossa ja istuvalle illalliselle 300 henkeä suorissa ja 252 henkeä pyöreissä pöydissä. Tilan saa jaettua tarvittaessa kahtia ja varustettua lavalla. Aurinkoterassi kuuluu tilavaraukseen, mutta kesäisin tapahtumien ulkopuolella se on kaiken kansan käytössä”, Boijer-Hänninen kertoo.

Kulttuurikasarmin suuri tapahtumatila sijaitsee rakennuksen ylimmässä kerroksessa. KUVA Outi Tuomivaara

Rakennuksen päädystä löytyy vielä kaksikerroksinen musiikkibaari, jonka yläkerran voi varata tapahtumatilan takahuoneeksi. Lisäksi Lasipalatsin puoleisella kyljellä on pieni katos esiintymislavoineen kesätapahtumia silmällä pitäen.

Kolme elokuvasalia ruoka- ja juomatarjoilulla

Kulttuurikasarmin tarjontaa täydentää myös uusi kellarikerros, josta löytyy kolme elokuvasalia. Salit on suunniteltu siten, että niissä on helppoa nauttia yläkerrasta ostettavista tarjoiluista leffaelämyksen yhteydessä.

LUE MYÖS: Tältä näyttää Helsinkiin avautunut hulppea kattoravintola – ravintoloitsija iloitsee muutoksesta: ”Ei olisi onnistunut menneinä vuosina”

LUE MYÖS: Tältä Kulttuurikasarmin tilat näyttivät elokuun lopussa


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento