Tapahtumatilat

Länsimetron päähän Espooseen rakennetaan 1800 katsojan tapahtuma-areena

Kivenlahden kaupunginosaan Espooseen rakennetaan Hybridiareenaksi nimetty liikunta-, kulttuuri- ja tapahtumakeskus. Areenan on määrä valmistua syksyllä 2024.

Yli 15 000 neliömetrin kokoiselle areenalle tulee muun muassa ryhmäliikuntatila, padelkenttiä, kuntosali, jääkiekon taitoharjoittelukeskus, tanssistudioita, e-urheilukeskus ja areena, johon mahtuu 1500–1800 katsojaa. Tiloissa voi järjestää myös esimerkiksi kulttuuri- tai yritystapahtumia. 

Areenalle tulee kahvila, ravintola ja cateringpalvelut. 40 metrin korkeudessa sijaitsevalle kattoterassille rakennetaan ulkoilmabaari, ravintola ja lasikatettu uima-allas. 

Espoon kaupunki ja hankkeen taustalla oleva kiinteistöyhtiö Kivenlahden Sport Center allekirjoittivat viime viikolla maanvuokrasopimuksen. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa.

“Tontilla on jo monttu, joten varsinaiset rakennustyöt päästään aloittamaan nopeasti”, kertoo talousneuvos ja kiinteistökehittäjä Heimo Välinen, joka omistaa Kivenlahden Sport Centerin. 

Areena rakennetaan metroaseman läheisyyteen. Kivenlahti on Helsingin metron länsimetroksi kutsutun jatkeen pääteasema.

Hybridiareena on osa laajempaa Kivenlahden alueen kehittämistä. Höyrylaivantien varteen rakennetaan liikekeskus ja sen yhteyteen metron toinen sisäänkäynti.

“Hienoa, että Kivenlahden keskustan uudistukset etenevät. Liityntäpysäköintilaitos valmistui tänä keväänä ja hybridiareenan rakentaminen alkaa pian. Tavoitteena on, että liikekeskus valmistuu loppuvuodesta 2025. Liikekeskukseen on suunnitteilla tilat myös Laurea-ammattikorkeakoululle”, projektinjohtaja Hilkka Julkunen Espoon kaupungilta kertoo. 

LUE MYÖS: Tältä näyttää Children of Bodom -bändin Bar & Sauna -kompleksi Espoossa – “Tämä ei ole suoranaisesti metallibaari”


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento