Festarit

Pääsymaksuton Kerafest tarjoaa bändejä, vegeruokaa ja pienpanimo-olutta Keran halleilla Espoossa

Espoossa sijaitsevilla Keran halleilla järjestetään lauantaina 30. heinäkuuta maksuton musiikkitapahtuma Kerafest.

Festivaali rakentuu entisen logistiikkakeskuksen sisäpihalle. Tapahtuman aikana oviaan pitävät auki kolme alueella toimivaa pienpanimoa Masis Brewery, 8-Bit Brewing sekä Tired Uncle’s Brewing, joista jälkimmäinen avasi halleille viime vuonna myös terassiravintolan.

Festivaalialueelle saapuu kolme vegaanista ruokarekkaa. Festivaaliruoka on päätetty pitää täysin kasvipohjaisena ilmastollisista syistä.

Kerafestissä lavalle nousevat Luukas Oja, Bad Sauna, Pambikallio sekä Sorsajengi.

Entinen logistiikkakeskus tunnetaan nykyään väliaikaisena harraste- ja kulttuurialueena. Viime vuosien aikana alueelle on muodostunut Suomen suurin muraalikeskittymä sekä panimoiden lisäksi lukuisten urheilutoimijoiden keskus. Keran hallien purku alkoi viime vuonna ja koko alue on määrä purkaa muutaman vuoden sisällä uuden asuinalueen tieltä. 

“Espoossa ei ole aikaisemmin ollut mitään vastaavanlaista toimintaa, joten nyt, kun  tapahtumien järjestäminen on taas mahdollista, halusimme tehdä Keran halleille vielä yhden isomman festivaalin ennen niiden purkua”, Kerafestin tuottaja Arina Hiltunen kertoo.

Kerafestin takana on alueella kolmatta vuotta toimiva Kera-kollektiivi. Kollektiivin tarkoituksena on ollut elävöittää entistä logistiikkakeskusta ja tuoda sinne taidetta, kulttuuria ja tapahtumia. Kera-kollektiivin toiminnan mahdollistavat Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut sekä Keran Hallit.

Keraan pääsee Helsingistä muun muassa lähijunalla.

LUE MYÖS: Missä Suomen kaupungissa on eniten panimoita? Espoossa, ja uusilla tempauksilla satsataan myös ruokaan

LUE MYÖS: Flow Festival luopuu punaisesta lihasta

LUE MYÖS: Tuska on esimerkillinen festari, hehkuttaa Helsingin brändipomo – ”He tekevät enemmän kuin olisi kivaa ja pakollista”

Entisestä logistiikkakeskuksesta kuoriutui väliaikainen kulttuurihubi. Kuva viime vuodelta. KUVA Kera-kollektiivi


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento