Tapahtumatilat

Tampereen kesäkatukokeilu ja Kesäkeidas laajenevat – MM-jääkiekolle oma kisakatu

Tampereella aloitettiin viime kesänä kesäkatupilotti Aleksis Kiven kadulla, ja nyt kokeilu leviää kolmelle kadulle.

”Tavoitteena on saada keskustaan lisää toimintaa ja kannustaa ihmisvirtoja kulkemaan keskustassa kohteesta toiseen. Kokeiluissa testataan uusia toimintoja, kadun käyttötapoja ja somisteita ennen pysyviä ratkaisuja”, kertoo Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

Kesäkatupilotit sijoittuvat Aleksis Kiven kadulle Hämeenkadulta Laukontorille, Kuninkaankadulle Hämeenkadulta Satakunnankadulle ja Tuomiokirkonkadulle Sorin aukiolta Kyttälänkadulle. Pilotti tuo kaduille muun muassa uusia somisteita, istumapaikkoja ja tunnelmavalaistusta.

MM-jääkiekkohuuma levittäytyy katukuvaan Tampereella toukokuussa. Kisanäyttämöksi valmistuneen Nokia-Areenan lähellä sijaitsevasta Tuomiokirkonkadusta tulee MM-jääkiekon kisakatu.

Aleksis Kiven katu ihastutti kesäkatupilottina kesällä 2021. KUVA Visit Tampere/Laura Vanzo

Kesäkeidas suurtapahtumien näyttämönä

Kesän suurtapahtumien sekä osaohjelman näyttämönä toimii Kesäkeidas, joka niin ikään koettiin Tampereella viime kesänä ensimmäistä kertaa. Kesäkeidas levittäytyy tulevana kesänä Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen välisen torialueen lisäksi Molinin tontille, joka on kaupungin virastotalon ja Vanhan kirkon välissä.

Kesäkeitaalle valitaan 11 ravintolaa ja asiakaspaikkoja on 500. Kasvua viime vuoteen on niin ravintoloiden kuin asiakaspaikkojenkin määrässä.

”Viime kesänä meillä oli 8 ravintolapistettä ja 350 asiakaspaikkaa. Nyt tarjonta kasvaa ja tarjoaa yhä suuremmalle määrälle ravintoloita mahdollisuuden kasvattaa omaa palveluaan etenkin korona-aikana”, Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen sanoo.

Tampereen Keskustorin Kesäkeidas laajenee ensi kesänä. KUVA Visit Tampere/Laura Vanzo

Ravintolatoimijoiden haku helmikuussa

Kesäkeidas avautuu tänä vuonna jo 11. toukokuuta eli kaksi päivää ennen jääkiekon MM-kisojen alkamista Tampereella. 14. elokuuta saakka käytössä olevalle Kesäkeitaalle valitaan ravintolatoimijat avoimen haun kautta. Saarteisen mukaan valinnoissa kiinnitetään huomiota kokonaisuuden monipuolisuuteen sekä laadukkuuteen.

”Lisäksi myytävien tuotteiden laadukkuus, ravintolan mielenkiintoinen konsepti ja erityisruokavalioiden sekä eri ikäryhmien huomiointi vaikuttavat valintaan”, listaa Saarteinen.

Ravintoloiden toivotaan ilmaisevan myös intonsa aamiaistarjontaan. Mikäli riittävän moni ravintola osoittaa kiinnostuksensa, Kesäkeidas on mahdollista avata jo klo 9. Muutoin Kesäkeidas avautuu klo 11.

Ravintoloille aukeaa Kesäkeitaalle haku 1.2. mennessä Tampereen kaupungin sivuilla.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento