Evento Awards

Tapahtuma-alan suomalainen kilpailu Evento Awards 2024 lähestyy: tutustu sarjoihin

Evento Awardsissa jaetaan palkintoja kaikkiaan yli kymmenessä kategoriassa, esimerkiksi parhaiden yritys-, yleisö- ja henkilöstötapahtumien kategorioissa niin maksullisten kuin maksuttomien tapahtumien osalta. Omat palkintonsa saavat myös paras tuotelanseeraus, juontaja, tapahtumapaikka sekä kulissien virtuoosi.

Kilpailuun osallistutaan vuoden 2023 töillä. Kilpailutyöt ilmoitetaan mukaan tammikuussa 2024.

Osassa kategorioista kolme finalistia pääsee pitchaamaan töitään vielä tuomaristolle Kongressi Meetings & Events -messuilla 10.–11.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Voittajat julkistetaan 11.4.2024.

Evento Awards on tapahtuma-alan toimijoiden kilpailu, jonka järjestää tapahtuma-alan ammattilaisten lehti Evento. Edellisestä kilpailusta on vierähtänyt jo tovi, sillä palkinnot jaettiin viimeksi hybriditapahtumassa syksyllä 2020. Tämän jälkeen tapahtumat olivat säpissä, ja ala keräsi muskeleita paluuseen. Nyt tapahtumien näyttävän nousun myötä palaa myös Evento Awards, uudistuneena, äänekkäämpänä ja kirkkaampana.

Viime vuosina on tapahtunut paljon. Ala on joutunut kehittymään ja kehittämään uusia tapoja toimia, kertoo Evento Awardsista vastaava toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila.

”Tapahtuma-ala on elinvoimainen ja virkeä. Tekijöiden ammattitaito on todella korkealla tasolla, ja tekemisen into näkyy. Tätä sanomaa haluamme jakaa myös tämän kilpailun kautta.”

Kilpailun kehitystyötä on tehty yhdessä tapahtumatoimistojen, Tapahtumateollisuus ry:n ja tärkeimpien sidosryhmien kanssa, jotta kisa vastaa alan toimijoiden tarpeisiin. Kilpailu viestii tapahtuma-alan elinvoimaisuutta ja tekemisen tasoa myös asiakasyrityksille ja suurelle yleisölle.

”Evento Awards on koko alan ’get-together’, joka vahvistaa ammattikunnan yhteisöllisyyttä. Siellä verkostoidutaan ja kohdataan uusia ihmisiä, mikä onkin tärkeimpiä syitä koko tapahtuman olemassaololle”, ME Studion toimitusjohtaja Juho Hiidenmaa kertoo.

Wolttigroupin COO ja perustajajäsen Jyrki Aittola muistuttaa, että kilpailulla on suuri merkitys myös tapahtumatoimistojen asiakkaille.

”Evento Awardsissa voitetut palkinnot ovat ennen kaikkea asiakkaiden palkintoja. Me toimistot elämme siitä, että asiakkaat ovat vaativia. Alan tekemisen taso nousee asiakkaiden vaatimustason noustessa.”

Myös Tapauksen toimitusjohtaja Mikael Castrén nostaa tiimien merkityksen ja asiakkaan näkökulman esiin.

”Meille draiveri lähteä mukaan kilpailuihin liittyy siihen, että palkinnot ovat tunnustus tapahtumien tekijöille ja asiakkaille, kenelle tapahtuma tehdään.”


Kilpailusarjat

 1. Tapahtumat osana strategiaa*
 2. Promootio / Lanseeraus
 3. Yritystapahtuma maksullinen
 4. Yritystapahtuma maksuton
 5. Kuluttajatapahtuma maksullinen
 6. Kuluttajatapahtuma maksuton
 7. Henkilöstötapahtuma
 8. Hybriditapahtuma / Virtuaalitapahtuma*
 9. Visuaalinen toteutus*
 10. Hyväntekeväisyys / Yhteiskunnallinen tapahtuma*
 11. Tapahtumapaikka
 12. Esiintyjä / Juontaja
 13. Kulissien virtuoosi*

* Uusi sarja

Evento Awards on tapahtuma-alan toimijoiden kilpailu, jonka järjestää alan ammattilaisten lehti Evento. Evento ja Avec kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.

LUE MYÖSAikatauluta tapahtumasi ammattilaisen vinkeillä – ota 10 kohdan lista talteen

LUE MYÖSTapahtumaslangin ABC: Humppamutteri, fiilismikki ja muut alan tärkeimmät (ja härskeimmät) ammattitermit


 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento