Tapahtumatuotanto

Tubecon siirtyy Turkuun – äänestys ja miitit ovat suosittuja

Tubeconin juontaja Miska Haakana elättää itsensä sometyöllä. KUVA Suomen Tubetapahtumat

Youtuben ja muiden sosiaalisen median kanavien vaikuttajia ja heidän fanejaan yhteen kokoava Tubecon siirtyy Vantaalta Turkuun. Vuoden 2024 tapahtuma järjestetään tapahtumakeskus Logomossa toukokuussa.

”Turkulaisilla on hyvä asenne ja hieno tekemisen meininki. Kun tähän yhdistetään vielä Logomon loistavat tilat, Tubeconista tulee timanttinen”, tapahtumaa järjestävän Suomen Tubetapahtumat oy:n toimitusjohtaja Jan Grehn kertoo.

”Turun Logomossa 4.5.2024 järjestettävä tapahtuma on täysin uusi ohjelmakonsepti, joka jakautuu kahteen, toisistaan erilaisista ohjelmista koostuvaan neljätuntiseen näytökseen. Molemmissa on ohjelmaa ja vaikuttajatapaamisia koko perheelle. Yleisö voi ostaa lipun joko jompaankumpaan näytökseen tai superlipun molempiin näytöksiin ja olla mukana Tubeconin juhlahumussa koko päivän”, Grehn kertoo.

Äänestys ja miitit vetonauloina

Tubeconin päätapahtuma järjestetään Logomossa lauantaina 4.5.2024. Perjantaina 3.5. Logomossa järjestetään Tubecon Awards -gaala, jossa palkitaan suomalaisia somevaikuttajia. Voittajien valintaan vaikuttavat sekä tuomaristo että yleisö.

”Yleisöäänestys alkaa helmikuun alussa ja jatkuu kuun loppuun saakka. Edellisellä kerralla ääniä annettiin huikeat 700 000. Äänimäärä kertoo konkreettisesti sen, kuinka isosta alasta on kyse. Mielenkiinnolla odotamme, meneekö nyt miljoonan äänen raja rikki”, Tubeconin Grehn toteaa.

Tubeconin vetovoima perustuu vaikuttajien ja fanien livekohtaamisiin. Meet & greet -kokoontumiset keräävät nuoria ja vanhoja faneja tapaamaan Suomen sometaivaan tähtiä.

”Monelle seuraajalle miiteillä on suuri merkitys. Perinteisiin medioihin verrattuna, seuraajat luovat meihin sisältöjen luojiin henkilökohtaiselta tuntuvan suhteen. Tubeconin tapaamiset ovat iso juttu sekä seuraajille että tekijöille. Kerrankin päästään morottamaan livenä”, Tubeconin vuoden 2024 juontaja, sisällöntuottaja ja näyttelijä Miska Haakana kertoo.

Tubeconia järjestävä Tubetapahtumat oy kertoo sopineensa Turun kaupungin kanssa, että tapahtuma järjestetään Turussa ainakin seuraavat kolme vuotta.

”Sosiaalisesta mediasta tuttujen ihmisten ympärille rakentuvat tapahtumat ovat Turussa valtavan vetovoimaisia ja houkuttelevat kaupunkiin väkeä ympäri Suomea. Tubecon rikastuttaa erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua tapahtumatarjontaamme”, Turun pormestari Minna Arve kertoo Tubeconin tiedotteessa.

Kymmenen vuotta Tubeconia

Tubeconia on järjestetty vuodesta 2014, viimeksi Vantaan Energia-areenalla toukokuussa 2023. Vuosien varrella Tubecon on järjestetty myös Hartwall-areenassa ja Messukeskuksessa Helsingissä. Koronavuosina tapahtuma jäi useampaan otteeseen välistä.

Kymmenvuotias Tubecon starttaa juhlavuotensa loppiaisena Tampereelta, jossa toista kertaa järjestettävä Tubecon Games kerää pelaamisen harrastajat, ammattipelaajat, pelivaikuttajat ja fanit Tampere-taloon. Järjestäjät odottavat tapahtumaan viittätuhatta kävijää.

Sosiaalinen media muuttuu jatkuvasti. Viime vuosina valokeilassa on ollut videopelien ja muun sisällön suoratoistoon tarkoitettu Twitch-alusta.

”Twitchin tulo on loistoesimerkki sosiaalisen median nopeasta muutoksesta. Tällä hetkellä videolähetysten livestriimaus eli twitchaaminen kasvaa voimakkaasti. Tubecon elää muutosten mukana. Alussa mukana oli vain tubettajia. Nykyisin tapahtumassa on myös instavaikuttajia, tiktokkaajia, twitchaajia ja podcastin tekijöitä”, Tubeconin Jan Grehn sanoo.

LUE MYÖS: Assembly on tapahtuma, joka sitouttaa oman heimonsa ympäri vuoden – “Assyjen” viehätys säilyy vuosikymmenestä toiseen

LUE MYÖS: Hallituslähteet HS:lle: Entinen Hartwall-areena taas käyttöön 2024

Juttua muutettu 19.12.23 klo 17.15: Edellinen Tubecon järjestettiin Vantaalla toukokuussa 2023. Jutussa luki aikaisemmin ”viime vuonna”.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento