Festarit

Visulahden Dinosaurock tekee paluun ensi kesänä – festivaalin taustalla Jurassic Rock -​veteraani Mikko Jokipii ja mikkeliläinen Jonna Vuolle

Mikko Jokipii ja Jonna Vuolle vievät mikkeliläisen rock-festivaalin takaisin alkuperäiseen paikkaan. KUVA Anssi Mehtälä

Mikkelissä järjestetään silloin jälleen rock-festivaali ja vieläpä monen mielestä ainoassa oikeassa paikassa, Visulahden matkailukeskuksessa.

Perjantaina ja lauantaina Visulahdessa esiintyy parisenkymmentä kotimaista ja ulkomaista nimeä, joista tässä vaiheessa julkistetaan noin puolet.

Visulahteen ovat tulossa muun muassa Stamina, Ismo Alanko, Bloodred Hourglass, SexmaneIrina, Saimaa, Mokoma, Etta ja Eevil Stöö.

Ulkomaisia vieraita on tähän mennessä varmistunut yksi. Kyseessä on slovenialainen indierock-yhtye Joker Out, joka tuli tunnetuksi vuoden 2023 Eurovision laulukilpailuista.

Yhtye on käynyt sen jälkeen Suomessa, esiintyen muun muassa kahdesti Helsingin Tavastia-klubilla sekä viime kesän Ruisrockissa.

”Ulkomaalaisia esiintyjiä haetaan vielä kahta tai kolmea. Oleellista niissä on, että ne vahvistavat festivaalin ohjelmistoa”, linjaa Mikko Jokipii, yksi festivaalin tekijöistä Mikkelin Kaupunkilehdelle.

Festivaali kantaa nimeä, jota voi valehtelematta kutsua legendaariseksi, Dinosaurock.

Järjestäjänä on samanniminen, tänä syksynä perustettu osakeyhtiö, jonka taustalla ovat Jurassic Rockin pitkäaikainen taustahahmo, elokuvatuottajanakin kunnostautunut Mikko Jokipii, mikkeliläinen Jonna Vuolle sekä pitkän festivaalituotantokokemuksen omaava Mikko Linnansaari.

”Meidän tavoitteemme on tehdä mikkeliläisille hieno tapahtuma, jossa vietetään elämän ja ilon juhlaa. Siitä tulee keskikokoinen rock-festivaali, jossa tehdään paljon hauskoja asioita.”

”Mikkeliläisenä minusta tuntuu todella hienolta päästä tekemään tällaista tapahtumaa kovien ammattilaisten kanssa”, festivaalin tuottajana toimiva Vuolle summaa.

Dinosaurock oli elävän musiikin yhdistys Melmun vuosina 1987–1990 Visulahdessa järjestämä festivaali, joka uudisti monella tavalla suomalaista festivaalikulttuuria laadukkailla, monipuolisilla esiintyjillään ja rennolla meiningillään.

Jurassic Rock puolestaan oli vuosina 2007–2018 ensin Visulahdessa ja sitten Kenkäverossa pidetty festivaali.

Visulahteen nousee kaksi esiintymislavaa, isompi ja pienempi.

”Festivaalialueen suunnittelu on jo käynnissä. Nyt haetaan parhaita mahdollisia paikkoja esiintymislavoille ja muulle infralle”, Jokipii sanoo.

Palvelut tehdään vaativankin yleisön makuun.

”Aika on muuttunut Jurassicin alkuvuosista festivaalipalvelujen suhteen aika paljon. Samalla ovat kohonneet asiakkaiden odotukset juoma- ja ruokamyynnin laadusta, saavutettavuudesta sekä vip-palveluista. Näiden eteen tehdään nyt paljon töitä yhdessä Visulahden kanssa”, Jokipii paljastaa.

Ensi kesän Dinosaurockiin järjestäjät odottavat tapahtumaan noin 5 000 henkeä päivää kohti.

”Se on maltillinen tavoite. Mutta me haluamme tehdä tapahtuman, joka kasvaa hallitusti jos on kasvaakseen ja joka pystytään järjestämään järkevästi, toistuvasti ja joka vuosi, ynnäilee Vuolle.

Miten hanke sai alkunsa ja miten nimivalintaan päädyttiin? Lue alkuperäinen, pidempi juttu Mikkelin Kaupunkilehdestä. Jutussa kerrataan myös Jurassic Rockin vaiheet. Festivaali oli Jukka Holmstedtin (1981-2019) keksintö ja rakas lapsi.

Lue myös: Rockfest julkisti kesän 2025 esiintyjiään

Lue myös: Turkulainen festari kokeilee uutta tapaa: maksa pieni takuu, saat osto-oikeuden halvempaan pääsylippuun

Lue myös: Vauhdilla kasvaneen Hellsinki Metal Festivalin vetäjä Toni Törrönen jakaa vapautta ja vastuuta: ”Sillä tulee parhaat tulokset”


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento