Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan jälleen. Vuodesta 2003 lähtien jaetut PRO-palkinnot ovat alan arvostetuin tunnustus.
Avoin PRO-haku oli käynnissä 7.8.–22.9.2024. Kuka tahansa saattoi ehdottaa palkinnon saajaksi yhtä tai useampaa ammattilaista. Kyseessä voi olla työkaveri, tuttu tai muuten hyväksi havaittu alansa osaaja.
PRO-palkintoja jaetaan 16 sarjassa ravintoloista ammattikeittiöihin ja baareista kahviloihin, innovaattoreita, opettajia ja yrittäjiä unohtamatta. Ehdokkaita voi nimetä kaiken kokoisista yrityksistä ympäri Suomen.
Kaikille avoimen ehdotuskierroksen jälkeen esiraati asettaa ehdokkaat. Lopullisen voittajan valitsee horeca-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo. Ravintola-alan oscareiksikin kutsutut PRO-palkinnot jaetaan säihkyvässä PRO-gaalassa Helsingissä tammikuussa.
Yllä: PRO-voittajat kertovat palkinnon merkityksestä. Liiku videoiden välillä painamalla ruudun reunaa.
Ravintola Savoyn Chef Patissier Annika Arolainen sai vuoden 2024 PRO-gaalassa sekä ravintolan kokki -sarjan palkinnon että lehdistöpalkinnon.
Bar Loosessa ja Bar Loosisterissa Helsingissä työskentelevä Joni Bitter voitti ravintolapäällikkösarjan PRO-palkinnon vuonna 2022.
Aikataulu
7.8.2024
Ehdottaminen alkaa
Kuka on pro? Kiitä timanttisesta työstä ja nimeä ehdokkaasi.
22.9.2024
Ehdottaminen päättyy
Ehdokkaat ja perustelut pääsevät esiraadin syyniin.
20.11.2024
Finalistit julki
Kommentoi ja kannusta suosikkiasi kohti voittoa. Nettikommentit ovat tärkeä osa tuomarointipakettia.
29.1.2025
Tuomaristo kokoontuu
Puolueeton, alojensa asiantuntijoista koostuva tuomaristo tekee päätökset voittajista.
30.1.2025
Palkintojenjako PRO-gaalassa
Voittajia juhlitaan säihkyvässä gaalassa Helsingissä.
Lisää tietoa PRO-palkintojen sivuilla.
Kaikkien PRO-ehdokkaan ilmottaneiden kesken arvotaan 23.9.2024 kaksi lippua PRO-gaalaan. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
PRO-palkinnot jakaa ja gaalan järjestää horeca-alan ammattilaisten lehti Aromi. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.