PRO-palkinnot

PRO-haku on käynnissä! Ehdota Suomen parasta keittiö- tai ravintola-ammattilaista

Edellinen PRO-gaala järjestettiin tammikuussa 2024. Ravintola Savoyssa työskentelevä Annika Arolainen pokkasi kaksi PRO-palkintoa. KUVA Aki Rask

Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan jälleen. Vuodesta 2003 lähtien jaetut PRO-palkinnot ovat alan arvostetuin tunnustus.

Avoin PRO-haku on käynnissä 7.8.–22.9.2024. Kuka tahansa voi ehdottaa palkinnon saajaksi yhtä tai useampaa ammattilaista. Kyseessä voi olla työkaveri, tuttu tai muuten hyväksi havaittu alansa osaaja.

Ehdottaminen on helppoa ja vie vain hetken. Ilmoita PRO-ehdokas tästä!

PRO-palkintoja jaetaan 16 sarjassa ravintoloista ammattikeittiöihin ja baareista kahviloihin, innovaattoreita, opettajia ja yrittäjiä unohtamatta. Ehdokkaita voi nimetä kaiken kokoisista yrityksistä ympäri Suomen.

Kaikille avoimen ehdotuskierroksen jälkeen esiraati asettaa ehdokkaat. Lopullisen voittajan valitsee horeca-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo. Ravintola-alan oscareiksikin kutsutut PRO-palkinnot jaetaan säihkyvässä PRO-gaalassa Helsingissä tammikuussa.

Näin ehdotat osaajaa

1. Valitse sarja, johon ehdotat alansa osaajaa. PRO-sarjoja on yhteensä 16, ja on tärkeää, että asetat ehdokkaan juuri oikeaan sarjaan.

2. Kokoa hyvät perustelut. On eduksi, jos perusteluita on sekä työnantajalta, esimieheltä että sidosryhmiltä. Arvioinnissa painaa myös ehdokkaan saama kannatus. Voit kerätä kannatusnimilistan omasta työyhteisöstä, asiakkailta ja sidosryhmiltä. Tulostettavan pohjan kannatusnimilistasta löydät täältä.

3. Ilmoita ehdokkaasi ja toimita mahdollinen kannatusnimilista 22.9. mennessä. Jatka rummutusta, kun finalistit on julkistettu. Paikka PRO-finaalissa tuo rutkasti positiivista näkyvyyttä myös työnantajalle.

Ilmoita ehdokas

Lähetä kannatusnimilista

Tulostettava lomake kannatusnimilistan pohjaksi

Yllä: PRO-voittajat kertovat palkinnon merkityksestä. Liiku videoiden välillä painamalla ruudun reunaa.

Ravintola Savoyn Chef Patissier Annika Arolainen sai vuoden 2024 PRO-gaalassa sekä ravintolan kokki -sarjan palkinnon että lehdistöpalkinnon.

Bar Loosessa ja Bar Loosisterissa Helsingissä työskentelevä Joni Bitter voitti ravintolapäällikkösarjan PRO-palkinnon vuonna 2022.

Aikataulu

7.8.2024
Ehdottaminen alkaa
Kuka on pro? Kiitä timanttisesta työstä ja nimeä ehdokkaasi.

22.9.2024
Ehdottaminen päättyy
Ehdokkaat ja perustelut pääsevät esiraadin syyniin.

20.11.2024
Finalistit julki
Kommentoi ja kannusta suosikkiasi kohti voittoa. Nettikommentit ovat tärkeä osa tuomarointipakettia.

29.1.2025
Tuomaristo kokoontuu
Puolueeton, alojensa asiantuntijoista koostuva tuomaristo tekee päätökset voittajista.

30.1.2025
Palkintojenjako PRO-gaalassa
Voittajia juhlitaan säihkyvässä gaalassa Helsingissä.

Lisää tietoa PRO-palkintojen sivuilla.

Kaikkien PRO-ehdokkaan ilmottaneiden kesken arvotaan 23.9.2024 kaksi lippua PRO-gaalaan. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

PRO-palkinnot jakaa ja gaalan järjestää horeca-alan ammattilaisten lehti Aromi. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.

Lue myös: PRO-tuplavoittaja Annika Arolainen rakastaa ravintolatyötään: ”Silloin pääni sisällä lentää sukkuloita”


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker