
Matias Pietarinen vastaa työssään helsinkiläisen Maria-luksushotellin Bar Mariasta ja sen juomatuotteesta. Hän on ansioitunut myös baarialan kouluttajana sekä Taitaja-ammattitaitokilpailun valmentajana ja tuomarina.
Pietarinen on aktiivisesti mukana myös baarimestareiden yhdistyksessä FBSK:ssa ja käy luennoimassa alan oppilaitoksissa.
Torstaina Pietarinen palkittiin ansioistaan PRO-palkinnolla, joka on arvostettu tunnustus alalla.
Palkinnon vastaanottamista Pietarinen kuvailee hämmentäväksi hetkeksi.
”Jo siitä lähtien kun vaihdoin lukiosta ammattikouluun, olen seurannut tosi vahvasti PRO-baarimestareita. Ensimmäinen harjoittelupaikkani baarialalla oli American Barissa, jossa pääsin usean PRO-baarimestarin oppiin: Pekka Välitalo, Henri Lahti ja Jarkko Issukka”, Pietarinen suitsutti Avecille palkintojenjaon jälkeen.
”Katsoin heitä ylöspäin ja pääsin ammentamaan heiltä tietoa ja innostusta. Asetin henkilökohtaiseksi tavoitteekseni, että jossain kohtaa saattaisi olla mahdollista saada alan sisällä tunnustus. Olen alusta asti pitänyt korkeimpana ravintola-alan saavutuksena kollegoiden antamaa tunnustusta siitä työstä, jota on omalla tyylillään tehnyt.”
Video yllä: Palkintopuheessaan Matias Pietarinen lähetti kiitokset opettajalleen Veikko Hyvöselle Stadin Ammattiopistosta sekä baarimestari Jami Järviselle Chihuahua Julepista. Puheessaan Pietarinen ylisti myös ravintola-alan suomalaisia yhdistyksiä.
Pietarisen elämä mullistui pari viikkoa aikaisemmin, kun hänelle puolisoineen syntyi lapsi. Miten baarimestari yhdistää työn ja perhe-elämän?
”Se vaatii paljon työtä, ja pitää puhaltaa yhteen hiileen samalla tavalla kuin työyhteisössä. Tässä viimeisen vuoden aikana olen kuullut kollegoilta paljon kokemuksia esimerkiksi vuoropäiväkodeista ja vastaavasta. Punainen lanka on se, että yhteiset pelisäännöt ovat selvillä. Vaimoni on myös ravintola-alalla töissä, keittiöpuolella”, Pietarinen kertoo.
Lue myös: Voiko perheellinen tehdä töitä baarissa? Kolme ravintola-ammattilaista kertoo oman tarinansa


Yllä: Matias Pietarinen näyttää, miten valmistetaan Negroni. Avecin ilmaisessa cocktailkoulussa kymmenen suosittua drinkkiä
Kaikki PRO-baarimestarit
PRO-palkinnoista vastaa horeca-alan ammattimedia Aromi, jota kustantaa Kamua Helsinki oy. Kamua Helsinki kuuluu Mediakonserni Keskisuomalaiseen, samoin Avecmedia.