Vastuullisuus
Ekoteot
Asiakkaat tiedostavat ja vaativat ekologisuutta jo nyt, joten ajattele, mikä tilanne on parin vuoden päästä. Ekologiset arvot kannattaa ottaa mukaan bisnekseen heti, ja muista myös kertoa se asiakkaille. Kierrätä, käytä lähiraaka-aineita ja suosi sesonkia.
Terveellisyys
Low and no
Vielä muutama vuosi sitten alan sisälläkään ei oikein uskottu alkoholittomien juomien nousuun. Nyt terveellisyydestä puhuvat ”kaikki” ja uusia alkoholittomia ja vähäalkoholisia tuotteita tulee jatkuvasti markkinoille. Huolehdi, että baarissasi on laadukas ja kekseliäs alkoholiton valikoima.
Työvoimapula
Pidä huolta
Baarialan työvoimapula ja rekrytoinnin ongelmat ulottuvat moneen maahan. Kestävin ratkaisu on pitää huolta nykyisistä työtekijöistä ja uusista tulijoista. Se lisää veto- ja pitovoimaa. Mitä voit tehdä parantaaksesi työvuorojen jakamista, henkilökunnan terveellistä ruokailua, seisomatyön ergonomiaa ja jaksamista?
Lisämyynti
Aperitivo
Aperitivo-kulttuuri elää Etelä-Euroopassa, mutta nyt sen suosio näyttää leviävän laajemmin. Aperitivo-kategoriaan tulee myös jatkuvasti uusia tuotteita. Aperitivo, eli pikku naposteltavan tarjoaminen juomien kylkeen, voi tuoda kaivattua lisämyyntiä hiljaisiin iltapäivän tunteihin ja tunnettuutta baarille.
Johtaminen
Monimuotoisuus
Tällä hetkellä korostuu tarve hyvälle tiimien johtamiselle ja monimuotoisuuden tukemiselle baarialalla. Alalle tulee lisää kansainvälistä työvoimaa, ja johtajan esimerkki on tärkeintä, jotta syrjimistä ei tapahdu ja jokainen taustaan tai uskontoon katsomatta kokee olevansa yhtä lailla osa yhteisöä.
LUE MYÖS: Cocktailiin tyrniä tai sieniä – 7 suomalaista baarimestaria antaa vinkit syksyyn