Paras glögiresepti on simppeli, jos Mika Koivulalta kysytään. Suomen eturivin baarimestareihin kuuluva Koivula tietää, milloin homma kannattaa pitää yksinkertaisena.
Suosittua Kupoli-cocktailbaaria Helsingissä pyörittävä Koivula nauttii glöginsä mieluiten mahdollisimman perinteisenä versiona.
Perinteinen glögi
(2 dl per annos)
1 osa (50 cl) Marli-glögitiivistettä
1,5 osaa (75 cl) punaviiniä
1,5 osaa (75 cl) vettä
Lasi: Muki
Valmistustapa: Lämmitä ja pidä lämpimänä
Koriste: Kuorittuja manteleita ja rusinoita tarjolla erillisessä kupissa
Lämmitä kaikki raaka-aineet kattilassa tai lämmityspöntössä. Tarjoile lämpimänä, mutta ei liian kuumana.
Vinkki! Tuunaa glögi
- Kaneli, appelsiini ja neilikka ovat perinteisiä makuja glögiin.
- Omena sopii niin ikään tuomaan vaihtelua.
- Kokeile myös vaaleaa glögiä valkoviinin, sherryn, vermutin tai vaalean portviinin kera.
- Tuo uutta ilmettä käyttämällä koristeena omenalohkoa tai sitrusten kuoria.
Lue myös: Tunnistatko kuusi cocktailbaarin peruslasia? Baarimestari Mika Koivulan neuvot lasin valintaan
Yllä: Avecin cocktailkoulussa opit valmistamaan Whiskey Sourin ja muut suositut drinkit. Voit katsoa videon myös Youtubesta.
Lue myös: Glönkero on nyt in, mutta tunnetko punkeron? Baarien oudoimmat tilaukset