Cocktailreseptit

Paras glögi syntyy superhelposti – tällä baarimestarin suosikkireseptillä onnistut aina

Joissakin asioissa yksinkertaisuus on valttia. KUVA Laura Hujanen

Paras glögiresepti on simppeli, jos Mika Koivulalta kysytään. Suomen eturivin baarimestareihin kuuluva Koivula tietää, milloin homma kannattaa pitää yksinkertaisena.

Suosittua Kupoli-cocktailbaaria Helsingissä pyörittävä Koivula nauttii glöginsä mieluiten mahdollisimman perinteisenä versiona.


Perinteinen glögi

(2 dl per annos)

1 osa (50 cl) Marli-glögitiivistettä

1,5 osaa (75 cl) punaviiniä

1,5 osaa (75 cl) vettä

Lasi: Muki

Valmistustapa: Lämmitä ja pidä lämpimänä

Koriste: Kuorittuja manteleita ja rusinoita tarjolla erillisessä kupissa

Lämmitä kaikki raaka-aineet kattilassa tai lämmityspöntössä. Tarjoile lämpimänä, mutta ei liian kuumana.

Vinkki! Tuunaa glögi

  • Kaneli, appelsiini ja neilikka ovat perinteisiä makuja glögiin.
  • Omena sopii niin ikään tuomaan vaihtelua.
  • Kokeile myös vaaleaa glögiä valkoviinin, sherryn, vermutin tai vaalean portviinin kera.
  • Tuo uutta ilmettä käyttämällä koristeena omenalohkoa tai sitrusten kuoria.

 

Baarimestari Mika Koivula johtaa Kupoli-baaria Helsingissä. KUVA Laura Hujanen

Lue myös: Tunnistatko kuusi cocktailbaarin peruslasia? Baarimestari Mika Koivulan neuvot lasin valintaan

Yllä: Avecin cocktailkoulussa opit valmistamaan Whiskey Sourin ja muut suositut drinkit. Voit katsoa videon myös Youtubesta.

Lue myös: Glönkero on nyt in, mutta tunnetko punkeron? Baarien oudoimmat tilaukset


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker