Suomen joukkue sai kultatason pisteet ensimmäisestä kisapäivästään kokkiolympialaisissa Saksan Stuttgartissa sunnuntaina.
Suomen kisaurakka käynnistyi eilen sunnuntaina Chef’s Table -tehtävällä, jossa tarjoiltiin seitsemän ruokalajin menu kymmenelle hengelle ja kahdelle tuomarille.
Huomenna edessä on Restaurant of Nations -kilpailu, jossa joukkueet valmistavat kolmen ruokalajin menun sadallekymmenelle vieraalle.
Näiden kahden kisasarjan pisteytykset lasketaan yhteen, ja eniten pisteitä saanut kruunataan olympiakullalla. Tarkat pisteet paljastetaan vasta palkintoseremoniassa, mutta osviittaa saa jo nyt. Suomi ylsi Chef’s Table -tehtävässä kultatasolle, eli sadan pisteen asteikolla välille 90–100.
Suomen joukkueen tekemät valinnat osuivat nappiin, Kokkimaajoukkueen tiedottaja Laura Moisio kertoo Avecille.
”Menussa oli paljon kotimaisia raaka-aineita. Teemana oli tuoreita ja puhtaita luonnon makuja tuhannen järven maasta sekä kotimaisen luonnon monimuotoisuus. Kiittävää palautetta tuli myös keittiön positiivisesta ilmapiiristä ja siisteydestä. Tuomarit kiinnittävät huomiota myös tällaisiin seikkoihin.”
Suomen kokkimaajoukkueen Chef’s Table -menu kokonaisuudessaan täällä (englanninkielinen).
Suomea edustaa kokkiolympialaisissa myös Compass Group Culinary Team Finland, joka kilpailee yksipäiväisessä catering-sarjassa. Compass Groupin joukkueen kilpailupäivä on huomenna tiistaina.
Kuvia Chef’s Table -tehtävästä
KUVAT Dhenzel Manalo
LUE MYÖS: Suomi tavoittelee kokkien olympiakultaa kisakonkarin johtamalla vahvalla joukkueella
LUE MYÖS: Suomi on mukana kokkiolympialaisissa – mistä kisoissa on kyse?