MAINOS

Holiday Club Saimaa – koko tapahtuma saman katon alla

Holiday Club Saimaa palkittiin kansainvälisessä World Travel Awards -kilpailussa Suomen parhaana matkailukohteena vuonna 2021. Tapahtumakoordinaattori Sanna Parkkola on henkilö, joka tuntee Holiday Club Saimaan mahdollisuudet parhaiten. Hän auttaa tapahtumajärjestäjää luomaan juuri haluamansa kokonaisuuden Saimaan rannan idyllissä.

Sanna Parkkola
”Parasta meillä on kokonaisuus, jonka voimme tarjota. Majoitus, ravintolat, aktiviteetit, kokouspalvelut; kaikki saman katon alla”, Sanna Parkkola toteaa. KUVA Mikko Nikkinen

”Meillä on palveluita jäähallista kylpylään, paikalle voi tuoda maailmanluokan artistin ja majoitus järjestyy jopa tuhannelle hengelle. Voi kokoustaa ja lähteä luontoon, tai viettää yritysjuhlia. Olemme hyvin taipuvaisia, ja meillä onnistuu kaikki saman katon alla jopa 2 000 hengelle.

Kaikki on valmiina ja vieraat pääsevät nauttimaan yhdessäolosta”, Parkkola avaa pelin.

Parkkolan rooli on tuoda paikallistuntemus myynnin tueksi. Hän tietää, miten asiakkaan toiveet saadaan toteutettua. Kiinnostuneet asiakkaat hän kutsuu käymään ja näkemään paikat omin silmin.

”Tarkistamme, että tila on sellainen kuin on ajateltu. Mietimme, mitä olisi hyvä tehdä ja missä. Ehdotan, miten järjestelyt parhaiten onnistuvat, ja voin auttaa myös asioissa, joita asiakas ei osaa ajatellakaan”, Parkkola kuvailee.

Kun on kyseessä iso tapahtuma, liikkeellä ollaan usein vuotta tai kahta ennen h-hetkeä. Lähempänä ajankohtaa Parkkola saa täsmäkysymyksiä, joihin löytyy aina vastaus.

Hän on järjestäjää vastassa, kun tapahtuma alkaa. Silloin tehdään viime hetken viilaukset. Kaikilla on hyvä fiilis, kun homma lähtee juoksemaan, Parkkola toteaa. Hän on käytettävissä myös tapahtuman aikana, ja arvioi tapahtuman jälkeen yhdessä asiakkaan kanssa, miten se onnistui.

”Saan asiakkailta kiitosta, että osaan hyvin kaivella tapahtumaa koskevat tiedot. Tavoite on, että paikan päällä ei säädetä, vaan asiakas tietää, mitä on sovittu ja asiat on tehty, kuten sovittu”, Parkkola summaa.

Holiday Club Pavilijonki
Holiday Club Pavilijonki. KUVA Mikko Säteri

Helppo tulla ja olla

Holiday Club Saimaa sijaitsee Lappeenrannassa, vain kolmen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Lähin juna-asema on Imatralla, joten vähäpäästöinen saapuminen on helppo toteuttaa.

Saimaan rannalla on järjestetty valtakunnallisia suuria tapahtumia kuten puoluekokouksia ja muita satojen, jopa tuhannen hengen tapahtumia. Niiden ytimessä on Arena, monitoimi- ja konserttitila, joka toimii myös jäähallina.

Cocktailtapahtumille löytyy paikkansa, ja tarpeen tullen tapahtuma voi laajentua esimerkiksi puistoon tapahtumatelttaan. Holiday Club Saimaan omista ravintoloista nousevat aamiaiset, lounaat, kahvit ja teemalliset illalliset, isoimmillaan Arenalle katettuna. Juhlaviin yksityistilaisuuksiin sopii tilausravintola Paviljonki, johon voidaan kattaa joko buffet tai istuva illallinen 140 hengelle.

”Oli iso tai pieni tapahtuma, saamme kiitosta siitä, että kaikki järjestyy samassa paikassa. Meiltä ei tarvitse siirtyä mihinkään eli asiakkaalta säästyy aikaa ja rahaa. Lisäksi hyödynnämme upeaa luonnonläheistä ympäristöämme, jossa onnistuvat monenlaiset aktiviteetit”, Parkkola markkinoi.

Holiday Club
Holiday Club. KUVA Jan Lönnberg

Luonnonläheiset aktiviteetit

Sijainti Saimaan rannalla tuo luonnon lähelle. Luonto on Holiday Club Saimaan valttikortti, jonka ansiosta alueella onnistuvat monenlaiset ulkoaktiviteetit.

”On hyvä olla syrjässä kaupungin hulinasta. Meiltä haetaan irrottautumista hektisyydestä. Omatoimisesti voi liikkua rennosti yhdessä esimerkiksi golfkentällä, kuntosalilla tai rannalla. Angry Birds -sisäpuistossa onnistuu kisailu, ja ohjatusti voi vaikka soutaa tai jousiampua. Tarjoamme yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa paljon erilaisia aktiviteetteja”, Parkkola kertoo.

Golfin ystäville on eritasoisia vaihtoehtoja. Golf Saimaan 18-reikäinen kenttä on suunniteltu tuomaan haasteita ja onnistumisen iloa kaiken tasoisille pelaajille. Lisäksi Saimaalta löytyy harjoituskeskus, jonne ovat tervetulleita kaikki golfista kiinnostuneet, green cardia ei vaadita.

”Jos on muutama tunti aikaa, pohdimme halutaanko hikeä, rentoa kävelyä ja puiden halailua vai kenties keilata. Kun olen kartoittanut asiakasprofiilin, osaan ehdottaa sopivaa aktiviteettia mustikanpoiminnasta sumopainiin”, Parkkola naurahtaa.

Pienille ryhmille on saatavilla välinevuokraamossa polkupyöriä, sup-lautoja ja polkuveneitä. Usein kesällä halutaan lähteä järvelle. On ihanaa käydä katselemassa Saimaan maisemia risteilyllä, Parkkola suosittelee.

Holiday Club Saimaan isoin houkutin on kylpylä, ja kylpyläkäyntiin varataan aikaa joka tapahtumassa.

”Monipuolinen kylpylämme on iso osa elämystä Saimaalla. Kylpylästä pääset lisäksi saunamaailmaan, jossa on neljä erilaista saunaa: suolasauna, höyrysauna, masterasauna ja mökkisauna.”

Parkkolan erityisvinkki on kattoterassi, jossa on hirsisauna ja kesäkaudella ulkouima-allas. Unohtamatta suurta, hiekkarannalla varustettua luonnon tarjoamaa allasta.

Holiday Club Tampere
Holiday Club Tampere.

Olet tervetullut

Tapahtumakoordinaattori Sanna Parkkolalla on hymy herkässä, kun hän kertoo Holiday Club

Saimaan parhaista puolista. Parasta Suomen parhaaksi matkailukohteeksi viime vuonna valitussa kohteessa on henkilökunnan joustavuus ja positiivinen asenne.

”Saamme kiitosta siitä, että kaikki sujui hyvin, kaikki olivat iloisia ja auttavaisia. Toteutamme erikoisemmatkin pyynnöt”, Parkkola lupaa.

Parkkola odottaa jo, että tänä vuonna päästään jälleen rakentamaan isoja kansainvälisiä tapahtumia. Monesti kyseessä on kansainvälinen yritys, joka toimii myös Suomessa ja kierrättää tapahtumiaan maasta toiseen.

”Suomen tapahtuman paikaksi valikoidumme usein me. Isona tekijänä tässä on elämyksellisyys: Saimaan järvimaisema on elämys suomalaiselle, saati kansainväliselle vieraalle. Monelle voi olla eksoottista, että meillä voi mennä metsään ja syödä siellä mustikoita”, Parkkola sanoo.

Holiday Club Saimaa varmistaa isot ja pienet elämykset tapahtumaasi.

Holiday Club Saimaa Castle Hotel
Holiday Club Saimaa Castle Hotel. KUVA Mikko Säteri

Ravintolat

 • Classic Pizza Restaurant
 • O’Learys
 • Le Biff, Chaîne des Rôtisseurs -palkittu fine dining -ravintola
 • Beach House Saimaa by Robert’s Coffee

”Syö joka ilta eri teemalla!”

Majoitus

 • Majoitus jopa 1 000 kokousvieraalle, vaihtoehdot standard-huoneesta sviitteihin ja loma-asuntoihin, mm.
 • Paviljongin sviitit
 • Castle-hotelli
 • Club-hotelli
 • Villas-loma-asunto, jossa sauna, keittiö ja terassi

holidayclub.fi/saimaa

Holiday Club -logo


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento