MAINOS

Uudet Aimo jauhomixit tehostavat työtä − luovuutta rajoittamatta

Valio Aimo tukun valikoimiin kuuluu nyt Aimo jauhomixit, joiden valtti on vaivattomuus ja kustannustehokkuus. Yhdessä säkissä on lähes kaikki leipomiseen tarvittavat ainesosat, jopa 10 eri raaka-ainetta. Leipuri lisää esimerkiksi leipätaikinaan vain veden ja hiivan.

”Varastoon ei tarvitse tilata erilaisia tuotteita, kuten jauhoja, hiutaleita ja siemeniä, vaan raaka-aineet ovat kaikki samassa paketissa. Se säästää tilaa ja on kustannustehokasta”, kertoo Valion koeleipomon leipomokonsultti Mika Parviainen.

”Mixeissä valmiina oleva leivänparanne taas korostaa leivän ominaisuuksia, kuten tuoreuden tuntua. Pakkauskoko on myös mietitty tarkkaan. Kymmenen kilon säkki tulee yleensä käytettyä parin päivän aikana, joten tuote ei pääse vanhenemaan”, sanoo Fazer Myllyn tuotekehityspäällikkö Jarmo Laine.

Cakemixin täytteeksi ja päälle sopivat hyvin hillot ja täytteet, kuten kuvan rahka-ananas-passionpiirakassa.

Jauhomixien avulla tarjoilet tuoreita, laadukkaita leivonnaisia

Jauhomixit soveltuvat laajasti horeca-alan ammattilaisille, sekä pienille artesaanileipomoille että ravintoloille, jotka leipovat itse.

Parviainen ja Laine ovat pitkän linjan ammattilaisia, ja he ovat vastanneet jauhomixien tuotekehityksestä. Kehitystyö on vienyt puolisentoista vuotta ja nyt on valmista: valikoimaan kuuluu kolme erilaista leipämixiä ja yksi kahvileipämix, josta syntyvät pullat, pitkot ja munkit. Cakemixistä saa puolestaan piirakoita ja vaikka kakkupohjia.

Jauhomixeillä pääsee halutessaan helpolla, mutta se ei rajoita luovuutta, jos lopputuloksen personointi kiinnostaa.

”Mixeistä voi tehdä kymmeniä erilaisia tuotteita jo ulkonäköä tai kokoa vaihtelemalla. Leipämixeistä voi tehdä leipää, sämpylöitä tai patonkeja”, Parviainen havainnollistaa.

”Suomi on pieni maa, mutta meille mahtuu laaja leipäkulttuuri. Idässä on hapanta leipää ja mitä lähemmäksi länsirannikkoa mennään, makeus lisääntyy. Mixit jättävät leipomoille mahdollisuuden työstää vielä itse reseptiikkaa”, Laine muistuttaa.

Jauhomixejä leipien ja sämpylöiden leivontaan on kolme: kauraleipämix, tummaleipämix ja siemenleipämix.

7 hyvää syytä käyttää jauhomixejä

1. Säästät aikaa. Alusta asti tehtävään taikinaan täytyy punnita usein toistakymmentä raaka-ainetta. Jauhomixeillä voi säästää leivän leivonnassa jopa puolisen tuntia.

2. Pienennät inhimillisen erehdyksen mahdollisuutta. Jauhomixien avulla mitään oleellista ei pääse unohtumaan. Jos kiireisenä työpäivänä leivästä unohtuu vaikkapa suola, se tietää uutta leivontaprosessia ja useamman tunnin menetystä. On varmempaa lisätä vain hiiva ja vesi kuin sekoittaa 12 raaka-ainetta.

3. Tehostat tekemistä. Siitä voi olla iso apu, jos yrityksellä on työvoimapulaa. Jauhomixejä osaa käyttää aloittelijakin. Tuotteet ovat erinomainen apu niin leipomossa kuin pienessä ravintolassakin.

4. Niitä voit tuunata. Vaikka jauhomixit ovat valmiita tuotteita, niitäkin voi tuunata rohkeasti omaan liiketoimintaan ja asiakkaiden makuun sopivaksi. Lisää vaikka kaljamäskiä, juustoa, rahkaa tai jugurttia, niin saat leipään aivan uutta makua ja syvyyttä.

5. Et turhaan kasvata varastoasi. Jauhomixit vähentävät varastojen inventoinnin ja erilaisten tilausten tekemisen tarvetta. Kun lähes kaikki raaka-aineet ovat yhdessä säkissä, säästyy myös tilaa.

6. Vähennät hävikkiä. Jauhomixien ansiosta varastossa on oikea määrä tavaraa, eikä lukemattomia säkkejä, joissa parasta ennen -päivä voi tulla yllättäen vastaan. Sopivan kokoiset jauhomix-pakkaukset eivät ehdi vanhentua, vaan kaikki tulee hyödynnettyä.

7. Saat aina onnistuneen lopputuloksen! Jauhomix-sekoitukset on tarkoin ideoitu, valittu ja testattu, joten sinun ei tarvitse miettiä, miten eri aineisosat käyttäytyvät yhdessä. Lopputulos on takuuvarmasti tasalaatuinen.

Sitruunaleivokset on leivottu cakemix-jauhoseoksella.

Tutustu Aimo jauhomix -valikoimaan

Aimo jauhomixit ovat saatavilla vain Valio Aimo tukusta. Valikoimaan kuuluu:

Aimo 10 kg kauraleipämix. Runsaasti kauraa sisältävä täysseos kauraisten tuotteiden leivontaan. Erilaiset kaurajakeet antavat tuotteille kauraisen pehmeän maun ja rouhean suutuntuman. Taikinan valmistukseen tarvitset vain jauhomixin, hiivan, veden, siirapin ja öljyn.

Aimo 10 kg tummaleipämix. Runsaasti erilaisia siemeniä ja mallasta sisältävä täysseos. Sekoituksella voit leipoa erilaisia ja täyteläisen makuisia leipiä ja sämpylöitä. Taikinan valmistukseen tarvitset vain jauhomixin, hiivan ja veden.

Aimo 10 kg siemenleipämix. Moniviljaleipien valmistukseen soveltuva rouheinen täysseos, joka sisältää reilusti siemeniä ja hiutaleita. Siemenleipämix taittuu monenlaiseen leivontaan paahtoleivistä erilaisiin sämpylöihin. Taikinan valmistukseen tarvitset vain jauhomixin, hiivan ja veden.

Aimo 10 kg cakemix. Laktoositon täysseos mm. kuppikakkujen, levypiirakoiden ja muffinien leivontaan. Cakemixillä voi leipoa sesonkeihin sopivat tuotteet käyttämällä leivonnassa sesongille ominaisia täytemakuja. Cakemixin päälle sopivat erilaiset hillot ja täytteet sekä tuoreet että pakastetut marjat, kuten myös hedelmäsäilykkeet. Massan valmistukseen tarvitset vain jauhomixin, öljyn, voin ja veden.

Aimo 10 kg kahvileipämix. Pullien ja munkkien leivontaan suunniteltu täysseos, josta syntyy todella helposti muhkeat ja pitkään pehmeinä säilyvät leivonnaiset. Sillä voi leipoa myös vegaanisia tuotteita. Taikinan valmistukseen tarvitset vain jauhomixin, veden, hiivan ja voin/öljyn.

Lue lisää Aimo jauhomixeistä ja tutustu cakemix-seoksella tehtyihin resepteihin.

Aimo jauhomixit ovat saatavilla vain Valio Aimo tukusta. Tilaa jauhomixit verkkokaupasta.

Valio Aimo on ottanut missiokseen asiakkaidensa arjen helpottamisen ja pyrkii tarjoamaan konkreettisia, asiakkaan tarpeista räätälöityjä ratkaisuja. Lue täältä hyvikistä ja poimi vinkit kannattavaan ja vastuulliseen liiketoimintaan.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento