Hovimestari/sommelier 2025

  • Saana Harjula

    Hovimestari, Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Brysseli, Belgia

    Saana Harjula vastaa neljän Brysselissä toimivan suurlähettilään edustustilaisuuksien suunnittelusta ja käytännön järjestelyistä, kattaen kaiken tarjoilusta ja juomista vieraiden vastaanottamiseen ja tilajärjestelyihin. Hän nauttii erityisesti henkilökohtaisista kohtaamisista, yksityiskohtiin panostamisesta ja siitä, että pääsee ylittämään odotukset. Kollegana hän on pidetty ja arvostettu.

    ”Olen kasvanut PRO-voittajaksi työskentelemällä liki 20 vuoden ajan monipuolisesti ravintola-alalla, aloittanut ravintola-apulaisena edeten tarjoilijasta hovimestariksi. Haluan toimia esimerkkinä muille ja osoittaa, että kovalla työllä ja sitoutumisella voi nousta ravintola-alan ruohonjuuritasolta ammattilaisten kärkikastiin.”

    Kannusta finalistia >
  • Samuel Muir

    Sommelier, Palace, Helsinki

    Samuel Muir vastaa Palacen viinipakettien, alkoholittomien juomasuositusten ja viinilistan suunnittelusta sekä viinikellarin ylläpidosta. Hän on elementissään saadessaan asiakkaat innostumaan uusista makuelämyksistä ja päästessään ylittämään heidän odotuksensa. Hänen motivaationsa kumpuaa intohimosta ravintola-alaa ja juomakulttuuria kohtaan, ja hän pyrkii kehittämään suomalaista viinikulttuuria eteenpäin.

    ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska pyrin kaikessa tekemisessä mahdollisimman korkealle. Palo alaa kohtaan ajaa kehittämään itseäni ja muita ympärillä eteenpäin ja korkeammalle tasolle. Ja vaikka päävastuuni on juomissa, ei ravintolasta löydy montakaan työtehtävää, asiaa tai askaretta, joka minulta ei luonnistuisi.”

    Kannusta finalistia >
  • Pilvi Auvinen

    Sommelier ja ravintoloitsija, Grape Wine Bar & Tasting Room, Helsinki

    Pilvi Auvinen vastaa viinibaarinsa päivittäisistä toiminnoista taloushallinnosta markkinointiin, viinivalikoiman kehittämiseen ja tapahtumien järjestämiseen. 15 vuoden kokemus viinien parissa on tehnyt hänestä alansa luotetun ammattilaisen, joka arvostaa itsenäisyyttä, tiimityötä ja mahdollisuutta luoda asiakkaille unohtumattomia hetkiä viinin ja ruoan parissa. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa toimintaa maahantuonnin puolelle.

    ”Sopisin PRO-voittajaksi, koska minulla on alan kokemusta useasta eri kulmasta. Olen saavuttanut asiakkaiden luottamuksen ja kouluttanut kollegoita viinien saloihin. Haluan poistaa viinin ympäriltä turhaa jäykistelyä ja tehdä aiheesta lähestyttävän kaikille. Koen edistäneeni ja elävöittäneeni Helsingin viinikulttuuria, ja aion tehdä sitä jatkossakin.”

    Kannusta finalistia >

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker