Ravintolat

Siipiravintola Hook laajenee Espanjaan – Jari Kurri mukana hankkeessa

Ravintola Hook tunnetaan amerikkalaistyylisistä kanansiivistään. KUVA Ella Tuikka / Noho Partners.

Tamperelaislähtöinen siipiravintola Hook laajentaa toimintaansa Espanjaan. Fuengirolan Hookin on määrä avautua marraskuussa.

”Saamme liikekiinteistön haltuun syyskuun viimeisenä päivänä, ja remontti alkaa heti lokakuun alussa”, Hookin osaomistaja Juha Vuorio kertoo.

Fuengirolan ravintolan avauksessa on mukana joukko nimekkäitä suomalaisia. Osaomistajina hankkeessa on mukana jääkiekkolegenda Jari Kurri, imitaattori Jukka Laaksonen ja urheilutoimittaja Mika Saukkonen. Hook-ravintoloiden taustavoimana vaikuttaa myös suomalainen ravintolakonserni Noho Partners.

Jari Kurri ja Jukka Laaksonen ovat osaomistajina mukana Hookin Espanjan avauksessa, KUVA: Juha Vuorion kotialbumi.

Fuengirolan jälkeen tähtäimessä Malaga

Vuorion mukaan Hook-ravintoloita suunnitellaan avattavaksi myöhemmin myös muualle Espanjaan.

”Tavoitteena on, että lähdetään Fuengirolasta liikkeelle, ja jos kaikki menee hyvin, niin seuraava ravintola olisi Malagassa.”

Uusia avauksia tehdään kuitenkin maltilla. Fuengirolan ravintola on pilotti, jonka menestys on jatkon kannalta ratkaisevassa asemassa.

”Tavoitteena on, että vuoden kuluttua olisimme valmiina avaamaan Malagassa. Ensin pitää kuitenkin saada Fuengirolan paikka toimimaan. Mikään kiire tässä ei ole. Mennään mieluummin järki kuin tunne edellä”, Vuorio sanoo.

Työntekijöiltä vaaditaan kielitaitoa

Vaikka Espanjan ensimmäinen Hook avataan suomalaisten suosimaan Fuengirolaan ja suomalaiset tulevat olemaan iso kohderyhmä, asiakkaiksi tavoitellaan myös laajempaa yleisöä. Myös henkilökunta tulee olemaan kansainvälinen.

”Työntekijöiltä vaaditaan kielitaitoa, pelkällä suomen kielellä ei pärjää”, Vuorio sanoo.

Aleksander Barkov Juha Vuorio ravintola Hook
Urheilu on aina ollut vahvasti mukana Hookin ravintolabrändiä. Osaomistaja Juha Vuorio (oik.) on itsekin entinen koripalloilija. Kuvassa hän poseeraa jääkiekkoilija Aleksander Barkovin kanssa Tampereen Hookissa. KUVA Juha Vuorion kotialbumi.

Espanjan ohella myös Dubaita on väläytelty yhtenä potentiaalisena kohteena Hookin laajentumiselle.

”Olemme puhuneet pitkään, että pitää testata, miten tämä tuote vetää ulkomailla ja Espanja on nyt pilottihanke. Meillä on Dubaissakin paikkoja katsottuna, ja saataisiin ravintola sinne pystyyn, mutta emme halua ajaa itseämme umpikujaan. Jos kaikki menee putkeen, niin jonain päivänä avaamme myös siellä.”

Espanjan aluevaltaus tukee Nohon kasvustrategiaa

Hookin taustalla vaikuttava ravintolakonserni Noho Partners julkisti toukokuussa päivitetyn strategiansa ja taloudelliset tavoitteensa. Nohon visiona on nousta Pohjois-Euroopan johtavaksi ravintolayhtiöksi ja kasvattaa liikevaihtoa Suomessa seuraavan kolmen vuoden aikana noin 400 miljoonaan euroon.

Käytännössä kasvu tarkoittaa valtaisaa laajentumista Suomessa sekä ulkomailla. Norjassa tavoitellaan markkinajohtajuutta ja Tanskassa sijoittumista viiden suurimman ravintolayhtiön joukkoon. Näiden lisäksi ravintola-avauksia tavoitellaan muutamaan uuteen maahan.

Nohon uuden strategian julkistamisen yhteydessä kerrottiin myös aikeista skaalata Hook siipiravintolakonseptia ja avata Suomeen jopa 30–50 uutta toimipistettä.

Vuorio sanoo kuitenkin, että kiirettä ei pidetä.

”Aina on unelmia ja tavoitteita, mutta käytännön toteutus riippuu niin monesta asiasta. Etenemme aina askel kerrallaan, ja tähän asti se taktiikka on toiminut aika hyvin. Kaikki ravintolamme ovat plusmerkkisiä, emmekä halua ampua itseämme jalkaan.”

Espanjassa tilausta siipiravintolalle

Vuorio näkee Espanjassa markkinaraon tamperelaisille kanansiiville.

”Amerikastahan tämä tyyli on lähtenyt liikkeelle, mutta kun maailmalla on tullut aika paljonkin matkusteltua, niin ei tällaisia paikkoja hirveästi ole.”

Fuengirolassa ei Vuorion mukaan vielä ole Hookin tyylisiä ravintoloita. Hän uskoo, että kysyntää on, ja että suomalainen kana tulee olemaan hyvä myyntivaltti Espanjan Aurinkorannikolla.

”Kyllä sieltä wingsejä joistain paikoista saa, mutta ei se tuote ole sama. Meillä kanat ja kastikkeet tulevat Suomesta, ja tuotteessa pidetään sama laatu kuin Suomessakin.”

Myös ravintolan sijainti on houkutteleva. Fuengirolan Hook avataan keskeiselle paikalle rantabulevardin varrelle.

Lue myös: Noho tähtää massiiviseen kasvuun – tavoitteena avata muun muassa jopa 50 uutta Hook-ravintolaa

Lue myös: Teemu Boman toteutti haaveensa: oma ravintola Espanjan Aurinkorannikolla


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi