Ravintolat

Vuoden ravintola 2025 on Bona Fide

Bona Fiden ravintoloitsijat Ilpo Vainonen, Eeli Kaasinen ja Johan Borgar, KUVA Jonttu Mattila

Suomen Gastronomien Seuran valitsema Vuoden ravintola 2025 on helsinkiläinen Bona Fide.

Seura on nimittänyt Vuoden ravintolan vuodesta 1985 lähtien. Kriteerejä ovat ruoka, palvelu, hinta-laatusuhde ja toiminnan pitkäjänteisyys, tasalaatuisuus ja varmuus.

”Uuden aallon korttelibistro hurmaa sesongin mukaan tiheästi vaihtuvalla ruokalistallaan ja lämminhenkisellä palvelullaan, Kekseliäät ja taidokkaasti yhteensovitetut makuparit jättävät vahvat makumuistot, joiden pariin hyvän ruoan ja juoman ystävä haluaa palata yhä uudestaan”, gastronomit perustelevat tiedotteessaan Bona Fiden valintaa Vuoden ravintolaksi.

”Bona Fiden annoksissa maistuu aito usko laadukkaiden kasvisten, kotimaisen kalan ja riistan voimaan makuelämyksen rakentajina. Vahvan ammattitaidon ja korkean keittotaidon ansiosta totuttuja kaavoja uskalletaan rikkoa – ja lopputulos on herkullisen onnistunut läpi illallisen. Innovatiiviset annokset täydentyvät erinomaisilla viinivalinnoilla, jotka tukevat kokonaisuutta taitavasti”, gastronomit täydentävät valinnan perusteita.

Ravintoloitsijat Johan Borgar, Eeli Kaasinen ja Ilpo Vainonen avasivat Bona Fiden onnistuneiden pop up -ravintolakokeiluiden jälkeen vuonna 2021.

Ravintola toimii Kruununhaan kaupunginosassa osoitteessa Vironkatu 8. Samassa ravintolatilassa on operoinut kaksi muutakin Vuoden ravintolaa: Ask (2014) ja Safka (1994).

”Oli onnenpotku päästä tekemään ravintola tilaan, jossa on toiminut hyvätasoisia paikkoja viime vuosituhannelta asti. Olemme todella kiitollisia, että saamme näin näkyvän ja arvostetun tunnustuksen. Se auttaa uskomaan omaan tekemiseen ja jatkamiseen. Iso kiitos kuuluu tietenkin meidän loistaville työntekijöille, sekä nykyisille, että entisille”, ravintoloitsijakolmikko toteaa Gastronomien tiedotteessa.

Keltajuurta, mangoa ja musta kardemumma -vinaigrette. KUVA Ilpo Vainonen
Kastanjaa, madetta ja mustajuurta. KUVA Ilpo Vainonen
Maapähkinäjäätelöä ja viinirypälesorbet. KUVA Ilpo Vainonen

Vuoden ravintola

2025 Bona Fide, Helsinki
2024 Vår, Porvoo
2023 Mikko Utter, Lohja
2022 Nolla, Helsinki
2021 Vuoden ravintolaa ei valittu
2020 Aanaar, Inari
2019 Chapter, Helsinki
2018 Kaskis, Turku
2017 Grön, Helsinki
2016 Roux, Lahti
2015 Spis, Helsinki
2014 Ask, Helsinki
2013 Chef & Sommelier, Helsinki
2012 Muru, Helsinki
2011 Ravintola C, Tampere
2010 Juuri, Helsinki
2009 Olo, Helsinki
2008 Postres, Helsinki
2007 Savoy, Helsinki
2006 Demo, Helsinki
2005 George, Helsinki
2004 Palace Gourmet, Helsinki
2003 Panimoravintola Herman, Turku
2002 Vuoden ravintolaa ei valittu
2001 G.W.Sundmans, Helsinki
2000 Chez Dominique, Helsinki
1999 Savoy, Helsinki
1998 Kanavaranta, Helsinki
1997 Vuoden ravintolaa ei valittu
1996 Lyon, Helsinki
1995 Vuoden ravintolaa ei valittu
1994 Safka, Helsinki
1993 Pamir, Strand Inter-Continental, Helsinki
1992 Julia, Turku
1991 Lehtovaara, Helsinki
1990 Amadeus, Helsinki
1989 Henrik´s, Tampere
1988 Bellman, Helsinki
1987 George, Helsinki
1986 Celine, Helsinki
1985 Palace Gourmet, Helsinki

Lue myös: Suomen 50 parasta ravintolaa julkaistiin – kaksi uutuusravintolaa suoraan kärkiviisikkoon


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi