Alkoholiton

Suomen edustaja mocktailien MM-kisoissa on Jan Lindgren! Tässä resepti, jolla voitettiin Suomen-karsinta

Jan Lindgren kohtaa finaalissa 19 muuta oman maansa karsinnan voittanutta. Arkistokuva. KUVA Anikó Lehtinen

Suomen edustaja Mattoni Grand Drink 2022 -loppukilpailussa on baarimestari Jan Lindgren. Finaali järjestetään Karlovy Varyssa Tšekissä 1.–3. heinäkuuta. Mattoni Grand Drink on suurin mocktailien eli alkoholittomien cocktailien kilpailu, ja sen yhteydessä voidaan puhua MM-tittelistä.

Kilpailun Suomen-karsinnat järjestettiin tänä vuonna epätavalliseen tyyliin: osallistujat jakoivat juomareseptinsä ja siihen liittyvän tarinan Instagramissa. Suomen baarimestarien kerhon hallituksesta koostunut tuomaristo teki valintansa näiden perusteella.

Kilpailujuoman kriteereinä ovat innovatiivisuus ja alkoholittomuus. Juoman kaloripitoisuus pitää olla alle 65 kcal/100 ml, ja juomassa on käytettävä Mattoni-kivennäisvettä.

Jan Lindgrenin voitokkaan Luontoäiti-mocktailin resepti löytyy tämän jutun lopusta. Lindgren on pitkän linjan baarimestari, joka työskentelee Helsinki-Vantaan lentokentän Runway Barissa ravintolapäällikkönä.

”Luontoäiti-innovaatio lähti metsästä ja sen monimuotoisesta tavasta tarjota meille mahtavia asioita ravitsemiseemme niin fyysisesti kuin henkisesti. Metsien marjat ja yrtit pitävät sisällään tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, joilla jaksamme tässä kiireisessä maailmassa. Luonnossa kävely ja tutkiskelu taas auttaa viemään ajatuksemme pois arjen askareista. Kiitos, luontoäiti, aistimuksista joita tarjoat”, Lindgren maalailee Instagram-jaossaan.

Mattoni Grand Drink -kilpailu -järjestetään nyt 24:nnen kerran. Hallitseva mestari on Suomen Greta Grönholm.

Jan Lindgrenin mocktail-resepti: Luontoäiti

4 cl Mocktells-kuusenkerkkää (0,0 %)
2 cl Modo-rosmariinisiirappia
1 cl mustikkamehua
1 dash suolalientä (10 %)
10 cl Mattoni-kivennäisvettä

Juoma hämmennetään kuusen oksalla sekoitusastiassa.
Siivilöidään jääblokin päälle.
Koristellaan kuusen oksalla.


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker