Messut

Avec Portugalissa: Musiikkialan vaikuttajat kohtasivat Womex-messuilla

Kansainvälinen Womex-messutapahtuma (Worldwide Music Expo) yhdisti yli 3100 musiikkialan vaikuttajaa viikonloppuna. Konserttisalien rappusilla solmittiin levysopimuksia, ja Whatsapp-ryhmissä sovittiin artistien yhteisistä kiertuejärjestelyistä. Avec oli paikalla Portugalin Lissabonissa.

Womex on hybriditapahtuma, jonka tarkoitus on luoda siltoja musiikkibisneksen eri sektorien välille. Viiden messupäivän aikana kohtaamisia syntyi konferenssiohjelman, messuosastojen, tapaamisten, showcase-konserttien, elokuvien ja mentoroinnin puitteissa.

Womex pyrkii luomaan heimohengen, joka mahdollistaa ensikertalaisten ja konkarien yhteistyön. Keskusteluissa jaettiin ajankohtaisinta tietoa EU:n rahoitusmahdollisuuksista, festivaalien ja levy-yhtiöiden toiveista, ideoitiin kansainvälisiä kulttuurihankkeita ja perustettiin uusia yhtyeitä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Avecin haastattelemat messukävijät hehkuttivat poikkeuksetta tapahtuman yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia muiden osallistujien kanssa. KUVA Yannis Psathas, Womex

Arvokas tietokanta

Yksi vetonauloista on Virtual Womex -yhteystietokanta, jonka saa messujen pääsylipulla käyttöönsä vuoden ajaksi. Erillisenä se maksaa 79 euroa vuodessa. Suorat yhteystiedot sekä osallistujiin että levy-yhtiöihin, agentteihin ja esimerkiksi elokuva-alan musiikkivalinnoista päättäviin tahoihin ovat arvokkaita.

Jazz-alan Jazzahead-messutapahtuman tuottaja Malena Drela suitsuttaa Womexin kokonaisuutta.

”Heidän markkinointinsa on selkeää, nettisivut monipuoliset, sosiaalisen median videot korkeatasoisia sekä ilmoittautumisprosessi ja viestintä hyvin toteutettua. Virtual Womex on erittäin laaja tietokanta, antaen yhteydet tuhansiin artisteihin, levyihin ja agentteihin.”

Nyt jo 28. kerran järjestettyä Womexia koordinoi Berliinissä toimistoa pitävä Piranha Arts. Womex-messut järjestetään joka vuosi eri kaupungissa, yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Teksti jatkuu kuvien jälkeen. Klikkaa kuvat suuremmaksi.


WOMEX 2022 pähkinänkuoressa

 • yli 3100 osallistujaa 113 maasta, edustaen 1630 yritystä
 • 1150 tapahtumatuottajaa
 • 940 itsenäistä agenttia, 840 manageria ja 340 tuottajaa
 • 676 näytteilleasettajaa 57 maasta
 • 660 julkaisijaa, jakelijaa ja/tai levy-yhtiötä
 • 520 valtiollista ja/tai koulutuksellista instituutiota
 • 111 puhujaa 45 maasta, 19 konferenssia, 9 verkostointi- ja 9 mentorointisessiota
 • yli 60 konserttia 8 konserttiareenalla, yli 280 esittävää taiteilijaa 42 maasta

LUE MYÖSTapahtuma, joka sitouttaa oman heimonsa ympäri vuoden – ”Assyjen” viehätys säilyy vuosikymmenestä toiseen

LUE MYÖS: Kuvat: Nordic Business Forum 2022 täytti Helsingin Messukeskuksen

 

Tapahtumassa oli paikalla 230 median edustajaa. KUVA Jacob Crawfurd, Womex

 


 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento