Keikkapaikat

Tällainen on Böle Arena & Club – Helsinkiin avatun keikkapaikan avajaisissa 2000 katsojaa, hanaolut 10 euroa

Messukeskuksessa sijaitsevan Böle Arena & Clubin torstaina järjestettyyn avajaisiltaan odotettiin noin 2 000 kävijää, eikä se ainakaan kovin paljoa ohi mennyt. Helsingin klubikartalta kadonneiden The Circuksen ja Nosturin korvaajaksi tarkoitettu konsepti osoittautui vähintään tilojen puolesta siihen kykeneväksi.

Sana festari toistui illan aikana useamman henkilön puheessa. Ensin Helsingin Uutisten haastattelema Pia Hannula kuvaili tilojen herättävän festarifiilistä.

”Sitä tuo se, että lava on toisella puolella ja ruokakojut taas toisella. Lisäksi myös suuret vessakyltit.”

Hannula saapui paikalle Hanna-Maria Karlssonin kanssa kutsuvieraina. Eniten he kertoivat odottavansa Divet Show’ta, joka on tunnetun drag-artisti Marko Vainion esitys.

”Kyllä se on syy, miksi tulimme.”

Pian tämän jälkeen sisäfestarimeininkiä toi esiin myös illan isäntänä toiminut Sami Kuronen avauspuheessaan.

Yläkatsomo ei ollut torstaina käytössä. KUVA Ville Oksa
Tunnelmaa yleisössä. KUVA Outi Tuomivaara

Tilat aiheuttivat myös jonkin verran hämmennystä.

”Kun saavuin, en oikein tiennyt olenko nyt tapahtumatilassa. Se on vähän piilossa”, sanoo Salla.

”Nuolet, jotka osoittavat eri tiloihin olisivat hyvät”, jatkaa Niina.

Böle Arena & Clubin sisäänkäynti sijaitsee Veturimiehenkadulla, joka kulkee ammattikorkeakoulu Haaga-Helian ja Business College Helsingin välistä. Sisällä laskeudutaan yksi kerros alaspäin itse tapahtumatilaan, joka jakautuu kahteen osaan. Ensin saavutaan puolelle, jossa sijaitsevat ruoka- ja juomakojut sekä lukuisat pöytäpaikat. Lava on tilan toisella puolella. Alueita jakaa paksu seinä, joka myös vaimentaa ääntä. Keikat kyllä kuuluivat myös ravintolapuolelle, mutta keskustelu sujui tavallisella puheäänellä.

Katso videolta, miten Böle Arena & Clubin tilat jakautuvat kahteen osaan.

Salla ja Niina ovat sitä mieltä, että voisivat tulla myös uudestaan, jos esiintyjäkattaus on houkutteleva.

”Tämä on selvästi isojen artistien paikka. Skriinejä jäimme kaipaamaan molemmille puolille. Esimerkiksi Divet Show’n aikana lavan lattiatasoon ei nähnyt.”

Kiitosta kaksikko antaa etenkin ruokapuolen toimivuudelle, äänentoistolle ja valoille.

Tapahtumien ravintolapalveluista vastaa Noho Partners. Torstaina listalta löytyi esimerkiksi yrityksen ravintola Hanko Aasian annoksia eli poke bowleja ja sushia. Vaihtoehtona oli myös patatas bravas-annos kolmella eri makkaravaihtoehdolla. Kaikki ruoat tilattiin samasta pisteestä. Moni oli saapunut paikalle syömään hyvissä ajoin ennen illan avannutta Laura Voutilaisen keikkaa.

”Ravintolapuolta ja -tarjontaa voidaan muokata tapahtuman ja keikan mukaan. Tapahtuman järjestäjä voi sopia siitä aina erikseen”, kertoo venue manager Anne Bask.

Ravintolapuolella oli runsaasti pöytäpaikkoja, mutta etenkin esitysten välillä istumapaikat kävivät vähiin. KUVA Ville Oksa
Patatas bravas -annokseen kuului maustettuja perunoita, tomaattikastiketta, aiolia ja artesaanimakkaraa. Nopeasti valmistunut annos maksoi 9,50 euroa. KUVA Ville Oksa

Neljän desin tuoppi lager-olutta maksoi 10 euroa. Samanhintaisia olivat myös pikkutölkkisiiderit ja -lonkerot. 12 senttilitraa talon puna- tai valkoviiniä kustansi puolestaan yhdeksän euroa. Vertailun vuoksi esimerkiksi Tavastialla 0,4 tuoppi maksaa tällä hetkellä 7,70 euroa.

Ravintolapuolella riittää väkeä koko illan ajan. Etenkin esitysten välillä jonoa kertyy, eikä vapaita pöytiä juuri näy. Poikkeuksen tekee illan päättänyt Arttu Wiskarin keikka, jonka aikana paikalla olevat ovat kertyneet lähes kokonaan lavapuolelle. Osa on selvästi jo poistunut paikalta, sillä ruuhkaa lavapuolella ei ole lopussakaan.

Video yllä: Esitysten välillä ravintolapuoli täyttyi, eikä tyhjiä pöytiä juuri ollut. Jonoa riitti, mutta se eteni melko nopeasti.

Böle Arena & Clubin lavapuoli on myös muokattavissa, sanoo Anne Bask. Avajaisillassa tilan kapasiteetti oli noin 3 000 henkeä, sillä yläkatsomon istumapaikat eivät olleet käytössä. Jos ne otetaan käyttöön, yltää kapasiteetti Baskin mukaan yli 4 000 henkeen.

”Avajaisillan järjestäjänä toimi Messukeskus, mutta pääasiallisesti vuokraamme tilaa muille tapahtumajärjestäjille”, Bask sanoo.

Noin 2000 ihmisen avajaisilta ei kerro täyttä totuutta klubin suosiosta. Suurin osa HU:n haastattelemista asiakkaista oli saanut konserttiin kutsun tai vapaalipun. Joukossa oli myös 25 euron hintaisen pääsylipun ostaneita.

Myös lavapuolella sijaitsi baaritiski. Siellä esimerkiksi siideri ja lonkero olivat 50 senttiä edullisempia kuin ravintolapuolella. KUVA Ville Oksa

Tällä hetkellä julkistettuja keikkoja on neljä. Toukokuun 4. päivänä Pasilaan saapuu Käärijä ja vielä saman kuun 30. päivä tiloissa järjestetään Carolafesten. Sen esiintyjiä ovat Carola HäggkvistKrista SiegfridsVirve Rosti ja Eini eli laulaja Eini Pajumäki.

Katso alla olevalta videolta Arttu Wiskarin esiintymistä.

4. heinäkuuta lavalla nähdään 1980-luvulla maailmanmaineeseen noussut ruotsalainen kitaravirtuoosi Yngwie Malmsteen. Lämmittelijänä toimii legendaarisen rock-yhtye Motörheadin entisen kitaristin, Phil Campbellin yhtye Phil Campbell and the Bastard Sons. 7. heinäkuuta esiintyy etenkin You’re Beautiful -kappaleestaan tunnettu brittimuusikko James Blunt. Lavalla nähdään myös Sara Siippola ja Frans Harju.

LUE MYÖS: Kuvat hurjasta muutoksesta: Alvar Aallon piilotettu luomus Helsingissä jytisee nyt elektronisen musiikin tanssiklubina

Sisäänkäynti avautuu Pasilan aseman suuntaan. KUVA Outi Tuomivaara
Lavalla Laura Voutilainen. KUVA Outi Tuomivaara

Böle Arena & Clubin venue manager Anne Bask kertoo, että konseptin suunnittelu alkoi noin vuosi sitten. KUVA Ville Oksa


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento