Kesätapahtumat

Flow Festival saa sittenkin jatkoa Suvilahdessa! – valitukset asemakaavasta lykkäävät alueen rakennustöitä

Flow Festival tiedotti huhtikuussa järjestävänsä festivaalin tänä vuonna Suvilahdessa viimeistä kertaa. Lähdön syynä oli Suvilahden alueen laajenevat rakennustyöt, joiden vuoksi suurtapahtuman järjestäminen alueella ei olisi ollut enää mahdollista. Vuonna 2004 perustettu Flow Festival on järjestetty vuodesta 2007 asti nykyisellä paikallaan Helsingin Suvilahdessa. Suvilahti-vuosien aikana Flow on kehittynyt 12 000 kävijän kaupunkitapahtumasta 90 000 festivaalivieraan suurjuhlaksi. 

Kesäkuussa 2023 Helsingin kaupunki kuitenkin tiedotti rakennusaikataulujen viivästymisestä asemakaavasta jätettyjen valitusten vuoksi. Tiedotteen mukaan Suvilahden asemakaavasta on jätetty valitusajan puitteissa kaksi valitusta. Valitusten oikeuskäsittely voi tarkoittaa sitä, että rakentaminen ei ole alueella käynnissä vielä kesällä 2024 kuten aiemmin oli suunnitelmissa, ja kaupunki on avannut kesäkauden tapahtumajärjestäjien käyttöön. 

Suvilahden jälkiteollinen miljöö on ollut olennainen osa Flow Festivaalin hengen
muotoutumista sellaiseksi, kuin se nykyään tunnetaan. KUVA: Petri Anttila / Flow

Flow Festivalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio kertoo tapahtuman tiedotteessa, että tilannetta alettiin tutkia Flow’n kannalta uudelleen heti, kun kaupungilta saatiin tieto rakennustöiden lykkääntymisestä. 

“Asian nyt varmistuttua voimme iloksemme ilmoittaa, että Flow’n tarina Suvilahdessa saa jatkoa ja festivaali järjestetään tutulla paikallaan vielä kesällä 2024”, Kallio summaa. 

Vuodesta 2025 eteenpäin festivaalin suunnitelmat ovat edelleen auki, koska alueen rakennustyöt tulevat Kallion arvion mukaan tapahtumaan joka tapauksessa lähitulevaisuudessa. 

“Joten kyse on Flow Festivalin osalta jatkoajasta. Saammekin jättää niin sanotusti pitkät jäähyväiset alueelle, jossa olemme kasvaneet ja rakentaneet Flow’sta monille niin rakkaan festivaalin ja tärkeän osan Helsingin kulttuurielämää”, Kallio sanoo. 

Helsingin kaupungille Suvilahti on keskeinen, houkutteleva ja saavutettava alue. Sen kehittämisen lähtökohta on kaupunkistrategian 2017–2021 kirjaus toteuttaa Suvilahdesta kansainvälisesti erottuva ja pysyvä tapahtuma-alue. Suvilahden kehittäminen sisältää Kaasutehtaankadun, tapahtumakenttänä toimivan Kaasutehtaankentän sekä Suvilahti Event Hubin. Helsingin kaupunki haluaa kehitystyöllä vahvistaa erilaisten tapahtumien järjestämistä ja toimintaedellytyksiä alueella. 

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 11.–13.8.2023. 

LUE MYÖS: Tällainen on Flow’n ruokatarjonta 2023 – Henri Alénin ja Tomi Björckin ravintolat uutuuksina


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento