Markkinat

Joulutapahtuma Tuomaan markkinat palaa Helsingin Senaatintorille

Joulumarkkinat palaavat Helsingin Senaatintorille 1.–22.12.2022. Tuomaan markkinat kokoaa yhteen lähes 90 käsityöläistä ja pientuottajaa sekä yli 20 herkkumyyjää ja kahvila- ja ravintolatoimijaa.

1990-luvun puolivälistä asti järjestetty Tuomaan markkinat on Helsingin perinteikkäin ulkona järjestettävä joulutori. Joulumarkkinat palaavat yleisön ja myyjien toiveiden mukaisesti Senaatintorille koronan ja Senaatintorin valaisinremontin aiheuttamien poikkeusvuosien jälkeen.

Myynnissä on esimerkiksi käsintehtyjä makeisia, koruja, luonnonkosmetiikkaa, villasukkia ja myssyjä. Joulupöytään on tarjolla muun muassa kotimaisia kalaherkkuja, hunajaa ja sinappeja.

Markkina-alue jaetaan tänä vuonna myyjien tarjonnan mukaan lahjakujiin. Herkku- ja ruokatuotteet löytyvät omalta kujaltaan sekä eri teemojen mukaan ryhmitellyt muut lahja- ja käsityötuotteet omiltaan. Järjestely selkeyttää tarjonnan hahmottamista markkinoilla vieraileville.

Ruokatarjonnassa uutta ovat muun muassa Portaanperän alkoholittomat mansikkakuohut ja Vallilan Lörtsyn stadilaisella twistillä maustetut lörtsyt.

Joulumarkkinoiden sydämenä on Tivoli Sariolan tarjoama perinteinen ja maksuton puuhevoskaruselli. Tapahtuman oheisohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

Myyjien valinnassa on kiinnitetty huomioita sosiaaliseen vastuullisuuteen. Esimerkiksi Omenasieppari- ja Kåska-juomafirmojen yhteinen glögibaari työllistää erityisen tuen tarpeessa olevia.

Tapahtuman ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita ja markkinoilla kiinnitetään huomiota jätemäärän minimoimiseen ja lajitteluun. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla.

Aukioloajat

Tuomaan markkinat on avoinna Helsingin Senaatintorilla 1.–22.12.2022 ma–to ja su klo 11–19 sekä pe–la klo 11–20. Itsenäisyyspäivän iltana 6.12. ylioppilaiden soihtukulkue päättyy torille, ja Lucian päivän iltana 13.12. kulkue lähtee torilta. Markkinoille on vapaa pääsy.

LUE MYÖS: Tutkassa Tuomaan markkinoiden tuottaja Marianne Saukkonen: ”Parasta on tuottaa kaupunkilaisille iloa”

LUE MYÖS: Helsingin 10-vuotias ravintola-alue Teurastamo odottaa sykäystä uudelta isännältään – pettymys tuoreessa muistissa


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento