Urheilutapahtumat

Kansanjuhla, kisakatuja… toiset jääkiekon MM-kisat tuovat Tampereelle paljon tuttua, mutta myös uutta

Tampereen kaupungin suunnitelmissa on toteuttaa jääkiekon miesten MM-kisojen aikaan 12.–28. toukokuuta 2023 kesä- ja kisakatuelementtejä Tuomiokirkonkadun kävelykatuosuudelle, Rautatienkadulle, Kuninkaankadulle sekä Hämeenkadulle yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden kanssa.

”Tämä on vielä vain suunnitelma, mutta myös tavoite. Kisakatuasiaan liittyy tarkasteltavia puolia kuten onko jollakin kadulla kisojen aikaan esimerkiksi katutyömaa tai jokin muu remontti, joka vaikuttaa suunnitelmaan”, Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen muistuttaa Tamperelaiselle.

Idealaarissa on myös Hämeenkadun valoverhojen hyödyntäminen osana kisasomistusta. Tutkittavana on lisäksi mahdollisuus toteuttaa katumaalauksia ja -tarroituksia.

Kiekon koti -kampanja tapahtuu jälleen tämän vuoden MM-kisoissa. Osallistava teema näyttää kiinnostavan edelleen paikallisia yrittäjiä, sillä Tampereen kaupungin, Visit Tampereen ja Tampere Tunnetuksi ry:n tiistaina järjestämään innostamistilaisuuteen tuli noin 150 ihmistä.

Yksi heistä oli Jenni Pietarila, Tuomiokirkonkadulla sijaitsevan Kalevan kellon yrittäjä.

”Olimme viime vuonnakin mukana Kiekon kodissa, mutta koska Tuomiokirkonkatu oli silloin virallinen kisakatu, ei Kiekon koti -tavara saanut näkyä ulospäin. Ehkä nyt saamme tuotua sitä paremmin esille”, Pietarila pohtii.

Hän kehuu viime toukokuun tunnelmaa kaupungin keskustassa, mutta kertoo huomanneensa, että kulkijoilla oli lähinnä jääkiekko mielessä eikä niinkään spontaani kellon tai korun hankkimisen halu.

”Meillä oli ulkona ständi, jossa mainostimme ”Finnish design” ja ”Made in Finland”, mutta kisaväki taitaa ostaa erilaista tavaraa.

”Nyt mietin sitä, panostanko asiaan enemmän kuin viime vuonna, jotta liikkeen ulkopuolella olisi enemmän sinivalkoista myytävää vai meneekö se silloinkaan kaupaksi”, Jenni Pietarila sanoo.

LUE MYÖS: Jääkiekko tarvitsee lisää naispomoja, sanoo TPS:ää ja Turkuhallia uudistava Heidi Aho

LUE MYÖS: Raumalla jääkiekkokatsoja voi tilata istumapaikalleen oluen ja hampurilaisen tekstiviestillä: ”Herättänyt ihastelua”

Tavoitteena 300 000 myytyä lippua

Keskustorin Kesäkeidas on jälleen paikka, jossa näytetään kaikki MM-kisojen Tampereella pelattavat ottelut. Lähellä olevalle Molinin tontille sekä kirkon mäkeen tulee lapsiperheille suunnattu savuton ja päihteetön aktiviteettialue.

Vuonna 2022 kisahuuman käynnistänyt Frenckellinaukion kansanjuhla esiintyjien kera on jälleen ohjelmassa. Se järjestetään 10. toukokuuta tällä kertaa yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa.

Hulinaa kaupungissa taas riittää ja Kalevan kellon Pietarila olikin aistivinaan viime vuoden kisojen aikaan, että jotkut paikalliset ihmiset eivät halunneet tulla keskustaan pelätessään sen olevan aivan jumissa turisteista.

”Väenpaljoutta oli lähinnä vain juuri ennen otteluita ja niiden jälkeen. Kadut eivät suinkaan olleet tukossa. Toivon, että Tampereella ja lähikunnissa olevat ihmiset uskaltavat nyt tulla rohkeammin keskustaan”, Jenni Pietarila kannustaa.

MM-kisaorganisaation tavoite on 300 000 myytyä lippua Tampereen peleihin.

Avecin juttuja viime vuoden MM-kisoista:

Oletko miettinyt, mihin MM-kotikisojen tuotot käytetään? Kassa kilisee ja suomilätkä porskuttaa

Jääkiekon MM-kotikisojen työntekijät löydettiin vimmatulla rekrytoinnilla – “Yksi ihminen saatiin sieltä ja toinen täältä”

Jenni Pietarila odottaa innollaa tunnelmaa, jonka jääkiekon MM-kisat tuo Tampereelle. KUVA Teemu Nurmi


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento