Konsertit

Kuvakooste: JVG räjäytti stadionilla Helsingin superviikonlopun isoimmat bileet

Helsingin tapahtumien superviikonlopun suurimmat juhlat järjesti JVG. Sen Olympiastadionin konsertti myi loppuun lauantaina 12.8., ja paikan päällä juhli reilut 38 000 ihmistä.

Samaan aikaan oli käynnissä myös muita musiikin suurtapahtumia. Kulman takana jäähallin ympäristössä soi ensi kertaa järjestettävä Hellsinki Metal Festival ja Suvilahden tapahtuma-alueella Flow Festival.

JVG:n reilu kaksituntinen konsertti tarjosi hittejä alusta loppuun. Fanit koululaisista eläkeikäisiin lauloivat Jaren ja Ville-Gallen mukana Ikuista vappua, Popkornia ja Amatimieheä. Konsertin hauskin yllätysartisti nähtiin, kun Amatimiehen aloitti itse Kake Randelin, jonka iskelmään Pakko painaa pitkää päivää kappale nojaa.

Lavalle nousi myös useita muita suomirapin kärkinimiä ja artisteja, kuten Gasellit, Karri Koira, Paperi T, Särre, Gracias, Sini Sabotage, Pete Parkkonen, Ellinoora ja Teemu Brunila.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Helsingin superviikonloppuna tapahtumien synergia näkyi artistien aikataulussa: Karri Koira veti oman keikkansa Flow’ssa kello 17.30 ja astui JVG:n kanssa stadionin lavalle heti kello 21 jälkeen.

Valoshow viimeisteli konsertin

Konsertti yllätti katsojia pitkin iltaa teknisellä toteutuksellaan. Valoshow’hun pääsi osallistumaan myös yleisö. Katsojille jaettiin 30 000 valoranneketta, jotka syttyivät illan pimetessä tuikkivaksi tähtimereksi. Yllätyksiä tarjosivat myös biisien rytmiin valaistu stadionin torni, pyrot ja ilotulitteet.

Tapahtuman visuaalisena suunnittelijana toimi Mikko Laine. Valorannekkeet tulivat englantilaiselta Xylobandilta, stadionin tornin laserit ruotsalaiselta Laserimagelta ja pyrot ja ilotulitteet Pyromanilta.

Konsertin muusta teknisestä toteutuksesta vastasi Creative Technology. Stadionkonsertin mittaluokassa tekninen toteutus tarkoittaa äänijärjestelmää, ripustuksia, LED-screenejä ja näihin liittyviä ohjaus-, mediaserveri- ja kamerajärjestelmiä sekä henkilöstöä.

Kun järjestetään suurkonsertteja, aikataulujen ja henkilökunnan työpäivien on riski paukkua. Creative Technologyn toimitusjohtaja Jarno Uusitalo kertoi Avecille, että tekninen henkilöstö työskenteli pääosin alle 10-tuntisia työvuoroja koko tuotannon ajan, eli aikataulutuksessa onnistuttiin.

”Lisäksi pystyimme tarjoamaan useammalle teknikolle mahdollisuuden kehittää osaamistaan stadionkokoluokan konserttien parissa kiireettömässä ympäristössä kokeneempien teknikoiden tukemana.”

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Konsertin järjestäjänä toimi Fullsteam Agency. Uusitalon mukaan yhteistyö artistien kanssa toimi sujuvasti. Haasteet liittyivät enemmän byrokratiaan.

”Suurimmat haasteet olivat ennen keikkaa, ja ne liittyivät AVI:n epäselviin ja muuttuviin linjauksiin sekä sekaviin tulkintoihin tapahtuman pystytyksestä, siihen tarvittavista henkilökorteista ja veronumeroista. Itse keikka meni todella hyvin suunnitelmien mukaisesti.”

JVG:n stadionkonsertissa yllettiin monellakin tavalla maailmanluokan tuotantoja tasolle. Uusitalon mielestä suuren mittaluokan toteutukset tekevät hyvää koko tapahtuma-alalle.

”Ala kasvaa ja kehittyy upeasti, ja on hienoa olla tekemässä toinen toistaan hienompia ja ammattitaitoisempia tuotantoja. Alalle on todella tärkeää usean vaikean koronavuoden jälkeen, että isoja tuotantoja tehdään, keikat myydään loppuun ja luodaan elämyksiä faneille!”

Täydennetty 16.8. klo 8.36: Lisätty tieto visuaalisesta suunnittelijasta Mikko Laineesta ja valorannakkeiden, lasereiden ja pyrojen toimittajista.

LUE MYÖS: Tapahtumajätti Creative Technology osti suomalaisen Bright Groupin – yrityskauppa tuo muskelia


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento