Tapahtumatuotanto

Miksi voittajan palkintopuhe katkaistiin kesken kaiken? Urheilugaala kommentoi

Vuoden valmentajaksi valitun Gordon Herbertin palkintopuhe Urheilugaalassa jäi kesken. KUVA Janina Pitkänen

Helsingin jäähallissa järjestetyssä Urheilugaalassa nähtiin torstai-iltana hämmentävä hetki, kun Gordon Herbertin palkintopuhe katkaistiin kesken kaiken.

”Hän oli asian suhteen ihan ok ja ymmärsi hyvin, että suorassa lähetyksessä toimitaan näin”, Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja kertoo Avecille.

Urheilugaalassa puhuja näkee edessään merkkivalon, joka muuttuu vihreästä punaiseksi, kun puheelle varattu aika alkaa loppua. Herbertin puhe ehti jatkua noin neljän minuutin ajan.

”Kaiken muun pystyy yleensä aikatauluttamaan hyvin, mutta kiitossanat tulevat siinä hetkessä. Palkinnon vastaanottaminen on iso hetki, ja sen ymmärtää että puhetta pitäessä ajan kulumista ei välttämättä huomaa. Palkintoehdokkaita ohjeistetaan ennen gaalaa pitämään puhe lyhyenä, noin minuutin mittaisena. Lavapuheen jälkeen tulevat aina mediahaastattelut, joissa jokainen pääsee vielä sanomaan haluamansa sanat”, Martinoja toteaa.

Urheilugaala on suosittu tapahtuma sekä paikan päällä että televisiossa. Moni tv-katsoja ei välttämättä edes huomannut koko episodia. Kun Herbertin puhe katkaistiin, kuva siirtyi yleisöön ja ääneen päästettiin juontajat.

”Suora lähetys on aina sekuntipeliä, koska illan täytyy päättyä tiettyyn hetkeen eli Vuoden urheilijan valintaan juuri tiettyyn aikaan. Jos puhe venyy, niin joudumme nostamaan musiikkia ja siirtymään seuraavaan hetkeen. Yksi osa ammattimaista tekemistä on, että kaikkiin tilanteisiin pitää varautua. Joka vuosi myös kehitämme toimintaamme ja mietimme, mitä voimme tehdä paremmin. Vieraat salissa ovat valtavan tärkeitä, joten meille on tärkeää, ettemme keskity pelkästään tv-lähetykseen.”

Vuoden valmentajana Urheilugaalassa palkittu Gordon Herbert luotsasi Saksan maajoukkueen koripallon MM-kultaan. Kanadalaissyntyinen Herbert on asunut Suomessa yli 30 vuotta. Palkintopuheessaan hän puhui muun muassa positiivisuuden merkityksestä.

Gordon Herbert palkittiin Vuoden valmentajana. KUVA Janina Pitkänen

LUE MYÖS: Näin luodaan suosittu gaala: esimerkkeinä Urheilugaala, Vuoden huiput ja PRO-gaala


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento