Tapahtumatuotanto

Game of Thrones -tähti saatiin suomalaisen tapahtuman tähdeksi sinnikkyydellä – ”Neuvottelut kestivät kuukausia”

Sarjakuvien, pelien, tv-sarjojen ja elokuvien maailmaan sijoittuva Comic Con -tapahtuma järjestetään toukokuussa ensi kertaa Suomessa. Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa järjestettävän tapahtuman tähdeksi on kiinnitetty Game of Thronesissa Jon Snow’ta esittänyt Kit Harington.

Comic Conia järjestävän Easyfairsin tapahtumatuottaja Ida Kuningas valotti Avecille, millainen prosessi on saada suuri tähti Suomeen.

”Taustalla on pitkiä, useita kuukausia kestäneitä neuvotteluja, jotka käynnistyivät viime syksynä. Neuvottelut käytiin agentin välityksellä, ja juristien ollessa mukana, sopimukset eivät ole yksinkertaisia”, Kuningas kertoo.

”Emme voineet julkaista heti uutista, kun sopimus oli hyväksytty, koska se vaati vielä tähden allekirjoituksen. Siinä kesti vielä yllättävän pitkään.”

Kit Harington on ansioitunut brittinäyttelijä. Game of Thronesin ”pohjoisen kuningas” Jon Snow oli Haringtonin ensimmäinen ja edelleen tunnetuin roolisuoritus. Harington on lisäksi nähty muun muassa Marvelin universumiin sijoittuvassa elokuvassa Eternals.

Harington tunnetaan myös ääninäyttelijänä, esimerkiksi Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvien Eret-hahmona.

Muita Tampereen Comic Con -tapahtumaan kiinnitettyjä vieraita ovat Harry Potter -elokuvissa opettajan roolissa esiintynyt ja Game of Thrones -sarjassa pienessä sivuroolissa ollut Natalia Tena.

Comic Con julkaisee kevään aikana vielä 3–4 uutta kansainvälistä näyttelijäkiinnitystä. Tapahtumaan tulee myös iso liuta ulkomaisia sarjakuvataitelijoita, joista tunnetuin suurelle yleisölle lienee ankkasarjakuvistaan tuttu Don Rosa.

Idea Suomen Comic Conista kyti vuosikymmenen

Comic Con on lähtöisin Yhdysvalloista. Alkuperäisen vuosittain järjestettävän tapahtuman vieraina Yhdysvalloissa on nähty muun muassa laaja kattaus supersankarielokuvien tähtiä.

Ida Kuninkaan mukaan Comic Conin saapumista Suomeen on suunniteltu jo vuosikymmenen ajan ja Easyfairs on järjestänyt Comic Con tapahtumia Euroopassa jo pitkään. Tapahtumia on järjestetty esimerkiksi Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa ja Tanskassa.

Ruotsissa tapahtumaa on järjestetty kolmella paikkakunnalla, ja ajatuksena on ollut tuoda tapahtuma Suomeen, mutta se ei onnistunut kuin vasta nyt, kun Easyfairsilla on täällä oma maaorganisaatio.

”Aiemmin ajatus tapahtumasta oli aina kaatunut siihen, että sitä ei kannata tehdä ruotsalaisella tiimillä. Sitä kokeiltiin toisessa maassa, eikä se onnistunut.”

”Me tarvitsimme tapahtuman järjestämiseen myös sopivan kumppanin, joka on
meillä Suomen suurin sarjakuvafestivaali Tampere kuplii.”

LUE MYÖS: Onko ilmaistyö tapahtumissa hyväksikäyttöä? Slushin vapaaehtoiset vastasivat

LUE MYÖS: Mitä uutta suunnittelee Hellsinki Metal Festival? Toni Törrösen järjestämä festari on ”sopivasti DIY”


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento