Tapahtumatilat

Pikku-Finlandia sai vuo­den jatko­aikaa ja anoo lisää – kau­pun­gil­la jo muita suun­ni­tel­mia

Pikku-Finlandia avasi ovensa maaliskuussa 2022 Finlandia-talon perusparannuksen aikaisena väistötilana. Nyt sille on myönnetty jatkoaika vuodelle 2025, vaikka Finlandia-talokin on tuolloin jo avannut ovensa remonttinsa jälkeen.

Finlandia-talo oy on anonut Helsingin kaupungilta jo uutta, viiden vuoden lisäaikaa. Toiveena on siis jatkaa Pikku-Finlandian tarinaa, kun kaupunki kehittää Töölönlahden aluetta. Finlandia-talo kertoo Pikku-Finlandian houkutelleen suuren määrän asiakkaita niin tapahtumatilojensa osalta kuin Töölönlahden päädyssä olevan kahvilansa avulla.

Kaupunki suunnittelee jo rakennuksen siirtämistä

Helsingin kaupunki on jo kaavailemassa Pikku-Finlandian rakennuksen jatkokäyttöä. Suunnitelmissa on sen siirto mahdollisesti Tapulikaupunkiin, jossa se palvelisi Helsingin medialukion lisätilana syksystä 2026 alkaen.

Ennen lopullista päätöstä tarkastellaan vielä tarkennettua suunnitelmaa ja aikataulua Finlandia-talon ja Töölönlahden alueen kehittämisen osalta. Kaupunkiympäristön toimiala huomioi suunnittelussa muun muassa alueen tulevan palvelutarjonnan ja tapahtumallisuuden edistämisen näkökulman.

Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen kertoo tiedotteessa, että he ovat mukana alueen kehittämisessä, kun suunnittelutyö käynnistyy ensi tammikuussa.

Finlandia-talo aukeaa vuonna 2024

Finlandia-talo aukeaa perusparannuksen jälkeen vuoden 2024 alussa, ja tarjoaa uusia palveluita matkailijoille ja kaupunkilaisille. Uusi Finlandia Experience -konsepti avaa yleisölle elämyksellisen näyttelykokonaisuuden kesällä 2025, joka esittelee Suomea, Alvar Aallon tuotantoa ja Finlandia-talon historiaa.

Tammikuussa 2024 avajaisten yhteydessä kuka tahansa pääsee tekemään majoitusvarauksen Finlandia-taloon. Rakennuksen pohjoisosaan avataan kaksi Finlandia-talon majoitushuoneistoa, jotka ovat toimineet aikoinaan talon työntekijöiden asuntoina ja myöhemmin toimistona. Voit lukea Finlandia-talon uudistuksista lisää tästä aikaisemmasta artikkelista.

LUE MYÖS: Pikku-Finlandiassa on talvellakin avoin ravintolaterassi – miten se on toteutettu?


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento