Tapahtumatilat

Ronskisti uudistuva Finlandia-talo haluaa säilyttää vierellään myös Pikku-Finlandian

Remontissa oleva Finlandia-talo avataan yleisölle alkuvuodesta 2025. Perusparannuksen valmistumisen jälkeen Finlandia-talon pohjoisosa avautuu yleisölle. Pohjoispäätyyn luodaan konsepti, joka koostuu viinikahvilasta, designkaupasta, elämyksellisestä näyttelystä sekä majoitustiloista.

Finlandia-talon edustalle avatussa Pikku-Finlandiassa on käynyt kymmenen kuukauden aikana yli 120 000 asiakasta. Nyt suositulle tapahtumakeskukselle haetaan jatkoaikaa. 

Entisiin kaupunginorkesterin tiloihin avataan kesällä 2025 Suomea, Alvar Aallon tuotantoa ja Finlandia-talon historiaa esittelevä näyttelykokonaisuus. Matkailijoille avataan majoituskäyttöön kaksi Finlandia-talon pohjoisosassa sijaitsevaa huoneistoa, jotka ovat toimineet aikoinaan talon työntekijöiden asuntoina ja myöhemmin kokoustiloina. 

Uusiin palveluihin kuuluu myös Finlandia Lounge, joka on arkisin tapahtumajärjestäjien yksityiskäyttöön vuokrattava korkeatasoinen baari- ja ravintolatila, ja viikonloppuisin kaikille avoin bistro.

Viimeksi kokoustilana toiminut terassisali saa uuden elämän viinikahvilana ja design-kauppana. Keväällä 2025 avattavassa uudessa viinikahvilassa tulee olemaan erilaiset puitteet ja tarjoilut kuin Pikku-Finlandian Finlandia Cafe & Winessa.

Perusparannuksen myötä Finlandia-talon energiatehokkuus ja tilojen esteettömyys paranevat. Tulossa on myös uusi suurempi keittiö.

Ravintolaterassilta avautuu näkymä Töölönlahdelle. Perusparannuksen yhteydessä terassille tehtiin toinen hätäpoistumistie, ja sen myötä asiakaspaikkojen kapasiteetti nousi 60:een. KUVA Jaakko Sandqvist

Pikku-Finlandialle haetaan jatkoaikaa 

Finlandia-talo on hakenut suositulle tapahtumakeskus Pikku-Finlandialle jatkoaikaa Helsingin kaupungilta. Viime vuosi oli Pikku-Finlandialle menestys: Finlandia Cafe & Wine -viinikahvilan asiakaspaikkojen täyttöaste ylittyi kolminkertaisesti tavoitteesta ja alkuperäinen 12 kuukauden liikevaihtotavoite ylittyi kymmenessä kuukaudessa. Pikku-Finlandiassa on järjestetty 400 juhlaa, kokousta, kansainvälistä kongressia, gaalaa, konserttia ja yleisötapahtumaa.

Tapahtumakeskuksen tarvetta lisää se, että Suomi toimii vuonna 2025 Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) puheenjohtajamaana. Etyj-järjestön 50-vuotisjuhlakokous järjestetään Helsingissä. 

“Helsingissä on pulaa muuntautuvista ja moneen taipuvista tapahtumapaikoista. Viime vuosi oli huikea menestys ja kertoo myös siitä, miten hienosti tapahtuma-ala on toipunut koronasta. Pikku-Finlandian kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset. Varauskanta tällekin vuodelle on erinomainen ja meillä on todella kiinnostavia ajankohtaisia tapahtumia tulossa. Viinikahvilan menestys kertoo siitä, että alueelle tarvitaan elämyksellisiä palveluja myös kuluttajille ja matkailijoille. Myös uudistuva Finlandia-talo vastaa tähän kysyntään, Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen sanoo.

Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon päärakennus on valmistunut vuonna 1971 ja sen kongressisiipi 1975. Taloa laajennettiin Veranda-tilalla vuonna 2011.

Julkisivuun on saatu uutta marmoria. Sopiva löytyi Italiasta. KUVA Jaakko Sandqvist


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi